Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Valtuustokausi pulkassa

Valtuustokauden viimeinen kokous on takana. Neljä vuotta meni nopeasti ja kausi oli kovin tuulinen. Siuntion sai paljon medianäkyvyyttä ja suomalaisessa mediassa näkyvyys tarkoittaa lähes poikkeuksetta ikävää uutisointia ja negatiivisia uutisia.

Jokainen ryhmä koki pettymyksiä matkan varrella, mutta jokaisella on ne omat onnistumisen hetketkin. Siuntio muuttui monin pienin askelin ja tulee aina muuttumaan tulevaisuudessakin. 

Luonto ja luontoarvot ovat Siuntion voimavara. Siuntiolla on tulevaisuudessa hyvä mahdollisuus olla metropolin viherhuone, jonne kiireiset metropolin asukkaat saavuvat hengähtämään luonnon rauhaan. Ratsastamaan metsäteillä, soutelemaan kanootilla, kalastamaan,veneilemään,  polkemaan maastopyörällä tai maantiepyörällä opastettuja reittejä. Vaeltamaan ja retkeilemään luonnon keskelle. 

Ensi kaudella yritän omalta osaltani luoda tähän viherhuoneeseen alkusysäystä lobbaamalla pyöräilypoliittisen ohjelman toteutumista ja sitä kautta tuoda vihreä olohuone tutuksi pääkaupunkiseudun asukkaille ja omille kuntalaisille.

Matkailu ja varsinkin päivämatkailu Siuntioon avaa taloudellisia mahdollisuuksia, joiden avulla omatkin kuntalaiset pääsevät nauttimaan paremmista palveluista.

Suurkiitokset omalle valtuustoryhmälle: Tuulia, Thea, Tuula ja Pekka on ollut ilo työskennellä kanssanne neljä vuotta ja kiitokset kaikille niille joiden kanssa olemme saaneet työskennellä valtuustokauden aikana. Levollisin mielin jätän valtuustoryhmän puheenjohtajuuden seuraavan kannettavaksi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Jukka Palo

Missä siuntiolaiset hoidetaan 1.1.2013?

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Normaalisti Siuntion terveyskeskuksessa ja päivystysaikaan Lohjalla.

Jukka Palo

Kaiken melun jälkeen kaikki siis ennallaan Lohjan hoivissa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Onko siirtymäajan ongelma saatu siis jo ratkaistua?

Toimipaikkakohtaisen luvan saaminen tälle valitulle palveluntuottajalle uuden tyyppiseen toimintaan (terveyskeskuspalveluiden tuotanto) ei liene ihan nopein mahdollinen anomisprosessi.

Ilman toimilupaahan olisi laitonta aloittaa toiminta Siuntiossa.

Monilla muilla palveluntuottajilla, joilla on jo valmiiksi toimintaa terveyskeskuspalvelujen tuotannosta, lupaprosessi on nopea.

En vieläkään ymmärrä tätä ratkaisua, jos (kysyn vaan) asia on näin. Muut palveluntuottajat olisivat voineet aloittaa heti edes jollakin kapasiteetilla. Parempi vajaakin kapasiteetti kuin ei mitään.

Siis johtaako tämä nyt siihen, että suorahankinnan viivästyminen kompensoidaan kalliilla toisella suorahankinnalla, kunnes Doctagon voi aloittaa, vai aloittaako se ilman laillista lupaa?

... taas meni minulla ohi aiheesta mutta, kun kysymys esitettiin tuolla edellä.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Doctagon tuo jo tämän vuoden puolella henkilökuntaa terveysasemalle, jotta terveyskeskuksen toiminta pystyttäisiin tuottamaan ilman ongelmia. Lakimiehet ja muut asiantuntijat käyvät ja ovat käyneet laillisuus/laittomuus aspektit.
Ainakin päättäjät on vakuutettu, että toiminta lähtee käyntiin normaalisti.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #7

Joo siis en epäile, etteikö päättäjiä olisi vakuutettu, koska päätöskin oli yksimielinen ja meni läpi ilman äänestyksiä.

Kerrassaan kaunista konsensusta, kuten Siuntiossa silloin aikanaan. Päättäjät siis osoittivat sitä Vasemmistoliiton vaalien aikaan eräässä kirjoituksessa peräänkuuluttamaa sovintoa ja konsensusta.

Suomi on suuri konsensuksen maa! Siis Suomenhan on suomettuneisuuden ajan jälkeen tarvinnut vain hieman viilata näön vuoksi yhteiskuntaa demokraattiseen suuntaan. Se on peri kätevää, kun kaikki meni niin kivuttomasti. Eikö olekin? Niin ja kustannustehokasta.

Suomelle ei myöskään tullut kuluja Tiitiäisen listojen penkomisesta, kun nekin ovat ja pysyvät tiukasti salassa. Voi miltä kauhealta mediamyllytykseltä yhteiskuntamme säästyikään.

Kolminkertainen eläköönhuuto suurelle Siuntion konsensukselle: "Tilaaja vastaa, Tilaaja vastaa, Tilaaja vastaa!"

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

En tiedä kummassa asiat on paremmin Siuntiossa vai Saarijärvellä. Meillä kuitenkin viime vuonna jäi käteen 2,5 miljoonan euron alijäämä, vaikka sen ennakkoon piti olla vain mijoonan harkittu niiaus. Meni yli puloet syvemmälle. Ensi vuodella vajausarvio on toiset 2,5 miljoonaa. Tällä menolla Saarijärvi on kriisikunta viimeistään 2015. Tuolloin, jos jatketaan nykyiseen malliin, velkaantuminen ylittää 50 miljoonaa. Silloin velkaa on suunnilleen vuosibudjetin veran. Nyt sitä on 28 miljooonaa, että tälleen täällä kepulandiassa.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Siuntiossa tämän vuoden tulos jää vähän miinukselle, noin puoli miljoona euroa.

Toimituksen poiminnat