Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Vasemman laidan ministerien radiohiljaisuus ihmetyttää

Joulumielikö pisti sdp:n ja vasemmistoliiton ministerit hiljaiseksi telakkasopassa. Suurtilaus uhkaa lipsahtaa fransmannien tehtäväksi ja meriteollisuusklusteri kotimaassa on ihmeissään.

Julkisuudessa puhutaan ainoastaan STX-yhtiöstä, vaikka tilauksen vaikutus ulottuu satoihin ja satoihin yrityksiin. Miksi ministerit eivät käytä omia taustalähteitään?

TEM:n Meriteollisuusmietintö vuodelta 2009 kertoo mm. Turun telakan työllistävän 800 yritystä. http://www.tem.fi/files/23467/TEM_31_2009_kilpailukyky.pdf

 

Lisäksi mm. Jyväskylän yliopistolla tietojenkäsittelytieteiden laitos tukee TEM:n tietoja ja kertoo meriteollisuusklusterin työllistävän 21000 ihmistä ja sen lisäksi epäsuorasti huomattavasti enemmän.  http://www.cs.jyu.fi/el/tjtse50_09/TJTSE50_Syllabus_files/KorhonenNiinikoskiRiekkinenSTX.pdf

Uutisten kommentteja lukiessa huomaa monen "asiantuntijan" kritisoivan laivanrakentamisen kotimaisuusastetta. Hurjimmat "asiantuntijat" puhuvat 20% kotimaisuusasteesta, kun viralliset tiedot kertovat edellä mainituissa selvityksissä kotimaisuusasteen olevan noin 80%.

Uuden tilauksen arvellaan kotimaassa olevan vaikutuksiltaan jopa työllistävämpi, kuin aiemmin. http://www.meriteollisuus.fi/Ajankohtaista/Risteilijakauppa_suuressa_vaarassa_(16.12.2012)/

Mutta missä ihmeessä on ay-työministeri Lauri Ihalainen? Viimeisin kommentti taitaa olla, että annetaan neuvottelijoille työrauha.

Kokoomus ja sen tiedotuslehti Hesariko kuoppaa kaupan?  Vasemmistosiiven ministerien radiohiljaisuus ei ole ratkaisu tässä tilanteessa. Vasemmisto ja sdp saattavat maksaa kovan hinnan jos tällä kokoomuskentällisen peluuttamisella upotetaan meriteollisuusklusteri.

STX ja koko meriteollisuusklusteri voisi tulla nyt julkisuuteen ja listata edellisen Oasis-luokan risteilijän rakentamiseen osallistuneiden yritysten nimilistan. Se olisi melko pitkä kuitti.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Taisi valitettavasti osua ja upota (nyt vielä vain valistunut arvaus).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Jukka Palo

Mitä mieltä Vasenryhmä on asiasta?

Harri Rautiainen

Mikä hiljaisuus? Vasemmiston Lapintie jo täällä hehkutti, että myönnetty innovaatiotuki oli "joululahja Turulle".
Viittasi sen nyt mahdollistavan tilauksen saannin.

Miten paljon suomalaisten veronmaksajien rahaa pitää siirtää korealaisille omistajille?

Jukka Palo

Korealaisilla ei ole rahaa. Koska korealaisilla ei ole rahaa, pitää STX Turku säilyttää kunnossa seuraavaa omistajaa varten.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jos tiausta ei näillä ehdoilla tule Suomeen, ei sitä koskaan ollut Suomeen tarkoitettukaan.

Harri Rautiainen

Jos STX Finland ei saa miljardin tilausta sisään, niin voi syyttää hallitusta puuttuvasta 6 miljoonasta.

Jos risteilijöiden rakentaminen olisi kannattavaa bisnestä, niin luulisi Turun Telakalle jääneen jotain säästöön itsellekin lukuisista aiemmista tomituksista. Ettei tarvitse joka projektia varten mennä Suomen veronmaksajien kukkarolle. Nyt olisi korealaisten isäntien aika astua esiin.

Jukka Palo

Korealaiset isännät myyvät STX Turun. Jotta heillä olisi myytävää, täytyy STX Turku säilyttää elossa siihen saakka, kunnes aika on valmis.

Reijo Tossavainen

Katainen ja koko hallitus hehkuttaa suomalaisen työn ja hyvinvoinnin perään. Käytäntö lyö puheita korville pahemman kerran. Kreikkaan rahaa riittää miljardi toisensa perään. Suomeen olisi tarvittu muutama miljoona... Sitä ei löytynyt, vaikka kyseessä on noin 20 000 työvuotta suomalaista työtä ja hyvinvointia.

Moraalitonta. Edesvastuutonta.

Jukka Palo

Katainen ei välttämättä erota kymmeniä miljoonia ja tuhansia miljoonia, miljardeja, toisistaan.

Jarmo Hussi

Katainen muistaa puolustaa suomalaista työtä välillisesti rahoittamalla Kreikkaa muutamalla miljardilla. Suuruudeltaan muutaman promillen kokoinen satsaus kotimaahan jolla olisi suoranaisesti työllistetty suomalaisia oli liikaa. Näin toimii uustyöväenpuolue. Palkkoja sen sijaan ollaan laskemassa harva se päivä. Koko hallitustyöskentely on ollut yhtä kataistrofia.

Ja Krisu ei ole halunnut kommentoida juttua jossa Siuntion kunta joutuu markkinaoikeuteen kun käytti halvinta palvelutuottajaa ilman kilpailutusta. Kyllä taitaa kiire nyt tulla kalliiksi.
http://parviainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/126148-...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #10

"Suoranaisesti työllistetty" on silkkaa huuhaata. Suomen valtio ei voi käytännössä mitenkään vaikuttaa Royal Caribbean Cruisesin tai STX:n päätöksiin. EU:n kriisinhoidossa Suomella on sentään äänioikeus.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #11

Onhan Suomella enemmän kuin pelkkä äänioikeus: Muutaman kymmenen miljardin takausvastuut. Sanopa paljonko suoranaisesti Suomen työllisyyteen olisi vaikuttanut tuon Kreikan hyvään bisnekseen sijoitetun velkarahan sijoittaminen. Vaikkapa infrastruktuurissa löytyy täällä edelleen parantamisen varaa.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #11

Luepa Jari-Pekka mitä huuhaata Taloussanomat kirjoitta tänään hallituksen tukipolitiikasta:
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/01/16/s...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #15

Kuinka vaikea on ymmärtää, että sitä tilausta ei olisi saatu Suomeen, vaikka mitä olisi tehty? Sopimus Ranskassa rakentamisesta oli allekirjoitettu jo 15. joulukuuta.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #16

Vaikeaa tuntuu olevan kun Vapaavuorikaan ei ole tuonut tajunnut. Selittelee vaan että EU säädökset estää. Ja aika tumpuloita ovat nuo Taloussanomien toimittajatkin. Olisivat konsultoineet sinua niin olisi tämäkin asia tullut kerralla selväksi: telakkatuet ovat turhia, parhaiten suomalaisten työllisyyttä tuetaan ottamalla 50 miljardin vastuut. Hoh hoijaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #17

Taloussanomien toimittajien tumpulat saisivat kyllä konsultoida meitä työttömiä useammin :)

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #18

Esitä tietosi ministeri Vapaavuorelle, voisi palkata sinut kun sinulla on kurantimpaa tietoa kuin sillä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Hurskastella aina voi mutta ei nyt sentään jatkuvasti kannattaisi!

Pitkällä aikavälillä suomalaisen yhteiskunnan epäterveessä ja epädemokraattisessa konsensusilmapiirissä luotuja ansojahan tässä olemme vain todistamassa.

Kiittäkää SDP ja vasemmisto kera Kokoomuksen, Keskustan, Vihreiden ja etenkin "haliituksen virkajäsenen" RKP:n kanssa itse itseänne kaikkien näiden maamme elinkeinoelämän rakenteellisten heikkouksien synnyttämien loukkujen laukeamisista.

Tapaus "STX Finland":ssa kulminoituu monta sairaalloisen vääjäämätöntä kehityskulkua.

Jotenkin voisi sanoa, että "suo siellä ja vetelä täällä" ja "turha rypistää, kun on pask...t housuissa".

Edellä mainitusta huolimatta, on pakko elää tässä hetkessä ja kyllä hallituksen olisi ollut tehtävä kaikkensa asiassa ja näin ei ole todellakaan tapahtunut.

Mikä olisi ollutkaan hienointa - haistattaa pitkät EU komission kontrollille tässäkin (!) asiassa.

Toimituksen poiminnat