Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Siuntion sosialidemokraattien kannanotto

Siuntion sosialidemokraattien kannanotto

 

Siuntion sosialidemokraatit arvioivat niin kuntarakenne-, metropolialueen esiselvitystä kuin ns. sote-uudistusta kuntalaisten lähipalvelujen ja lähivaikuttamisen näkökulmasta.

 

Erityisesti lapsiperheille ja ikäihmisille on tärkeätä, että Siuntiossa toimii oma terveysasema neuvolatoimintoineen, hammashuolto, vanhustenhuolto sekä yhteisöä tukevat sosiaalitoimen palvelut. Myös koko opetusketjun palvelut nuoriso- ja sivistystyön ohessa ovat kasvukunnalle äärimmäisen tärkeitä. Hallintouudistuksissa ei tule hukata asukkaiden ja palvelujen käyttäjien osallisuutta, joka tukee kiinnittymistä omaan yhteisöön ja  kiinnostusta  paikalliseen vaikuttamiseen. Siksi lähipalvelut tarvitsevat rinnalleen lähidemokratian.

 

Siuntion sosialidemokraatit ovat arvioineet nykyisten tietojen pohjalta parhaimmaksi vaihtoehdoksi  Lohja-liitoksen hyvien ja laadukkaiden lähipalvelujen turvaamisessa. Lohja-yhteistyötä on tehty jo pitkään ja se tunnetaan. Myös monikuntaliitoksen valmistelussa tuli testattua eri osapuolten neuvottelu- ja yhteistyöhalukkuutta, joka oli rohkaisevaa.

 

Siuntiolla kaksikielisenä kuntana ja pääkaupunkiseudun työssäkäyntialueena on kuitenkin monensuuntaista kuntien välistä yhteistyötä niin Lohjan, Inkoon kuin Kirkkonummen kanssa. Kun Länsi-Uudenmaan kuntien välisiä keskusteluja ei ole vielä käyty, on ennenaikaista tehdä pitkälle meneviä ratkaisuja tulevista kuntarakenteen selvitystarpeista, vaikka niistä näkemyksiä on esitettykin. On maltettava ja annettava laajalle yhteisen käsityksen syntymiselle edellytykset.

 

Siuntion sosialidemokraatit pitävät arvokkaana kunnanvaltuuston yksimielistä kantaa siitä, ettei Siuntiota tule jakaa ja ettei siihen löydy palvelujen turvaamisen kannalta tai kielellisesti perusteita. Vaikka metropolialueen esiselvityslausunto syntyi kunnanvaltuuston kokouksessa 6.5. niukalla enemmistöllä, valtuuston yksimielisesti hyväksymässä ponnessa korostetaan kuntien välisten keskustelujen merkitystä. Siinä ei myöskään suljeta  sote-selvitysten ollessa vielä kesken,  keskusteluja myös muiden  kuin lausunnossa mainittujen tahojen kanssa kuntarakenneyhteistyöstä. Tästä on hyvä jatkaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Jarmo Hussi

Tuosta on hyvä jatkaa. Niin, montako niitä sote-alueita olikaan tulossa. Wirn wirn.

Jarmo Hussi

No Krisu.
Ollako vai ei olla, siinä pulma. Kumpaa nyt pitäisi päivittää: Siuntion demareiden sivua (ilmoittaa sinun edelleen olevan varapuheenjohtaja) vai ilmoittaa että et olekaan jättänyt varapuheenjohtajan paikkaasi? Erästä tunnettua demaria siteeraten: Jotain tars tehrä.

Toimituksen poiminnat