Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Kotiseudun toinen todellisuus

Vuodenvaihteessa alkanut uusi valtuustokausi toi Siuntion päätöksentekoon toisen todellisuuden. Siinä todellisuudessa kaikki on mätää, korruptunoitunutta ja täynnä salaliittojen seittiä.

Tuossa toisessa todellisuudessa terveyskeskusta pyörittää rkp:n salarakas, joka on kaikin puolin epäkelpo. Kunnanjohtaja, hallintopäällikkö, perusturvajohtaja ja muut johtavat virkamiehet ovat elämässään ja työssään epäonnistuneita ihmisiä. Muut puolueet ja erikoisesti rkp ja sdp ajavat, sekä tekevät politiikkaa, joka on täysin väärä ja kaikki kuntalaiset ovat tämän todellisuuden kanssa samaa mieltä. Tässä todellisuudessa tuodaan räväkästi esiin mikä on pielessä, mutta jotta todellisuus ei paranisi, niin parannuskeinoja ei parana esittää.

Tuo toisessa todellisuudessa asuminen mahtaa aiheuttaa tumman pilven oman pääkopan päälle ja eläminen tälläisessä todellisuudessa lienee piinaavaa.

Minun todellisuus on kovin erillainen. Kotiseutuni terveyskeskusta pyörittää yksityinen yritys ja vaikka olisin tahtonut, että terveyskeskus olisi kunnan omaa toimintaa, niin en voi kuin olla tyytyväinen nykyisestä terveydenhuollosta.

Pienen kunnan palvelut toimivat hyvin, resurssit ovat pienet ja ihmeitä ei voida odottaa. Virkamiehet, niin johtavat sellaiset, kuin muu kunnantyöväki on motivoitunut työhönsä ja ihme kyllä jaksaa puurtaa, vaikka muutama päättäjä on päättänyt omassa todellisuudessaan, että kaikki päin honkia.

Kotiseudun talous kipuilee, mutta siitä on turha syttää virkamiehiä, maailman talousrealiteetit ovat tällä erää kallellaan ja yhdessä päättäjien kanssa tätäkin kallistusta pyritään suoristamaan.

Kaiken kaikkiaan kotiseutuni asiat ovat hyvällä tolalla. Toisessa todellisuudessa olen siis jeesustelija, joka peittää silmänsä. 

Minun todellisuus on kuitenkin paljon mukavampi elettäväksi ja minun tehtävänäni paikallispäättäjänä on tehdä siitä yhä mukavampi.

Kuntamme on kehittynyt pienin mutta varmoin askelin ja tätä työtä tulee jatkaa uutterasti.

Monen päättäjän olisi nyt syytä pohtia tosissaan, kumman todellisuuden puolesta aikovat taistella. Molempia ei voi tehdä yhtäaikaa ja henkilökohtaisesti en halua olla tekemisessä mustapuolen päättäjien politiikan kanssa.

Aurinkoisella puolella päätöksenteko on valoisampaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Aulis Mäkitalo

"Minun todellisuus on kuitenkin paljon mukavampi elettäväksi ja minun tehtävänäni paikallispäättäjänä on tehdä siitä yhä mukavampi.

Kuntamme on kehittynyt pienin mutta varmoin askelin ja tätä työtä tulee jatkaa uutterasti.

Monen päättäjän olisi nyt syytä pohtia tosissaan, kumman todellisuuden puolesta aikovat taistella. Molempia ei voi tehdä yhtäaikaa ja henkilökohtaisesti en halua olla tekemisessä mustapuolen päättäjien politiikan kanssa.

Aurinkoisella puolella päätöksenteko on valoisampaa."

Kunnan jakamattomuus on valtuuston yksimielisellä päätöksellä otettu tavoitteeksi. Itsenäisenä kuntana jatkaminen ei ole jatkossa mahdollista jokseenkin yksimielisten asiantuntijalausuntojen - mm. Parviaisen ja sosialidemokraattien valtuustoryhmän - mukaan.

Lohjako vaiko Kirkkonummi? Koskapa molempia ei voi tehdä yhtäaikaa.

Kumpiko on sillä valoisalla aurinkoisella puolella ja kumpi on mustapuolta?

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Siuntion demareiden kanta on hyvin selvä. Ensisijaisesti yritämme saada liitoksen Lohjan kanssa ja jos se syystä tai toisesta ei onnistu on meidän katseltava toisaalle.

Aulis Mäkitalo

Tuo "jos se syystä tai toisesta ei onnistu"-uhka ei pääse toteutumaan jos Siuntion sosialidemokraatit kunnallisen itsehallinnon hengessä rohkenevat rehellisesti kuunnella kuntalaisia, omaa kenttää ja omaa järkeään ja sydäntään antamatta Saariniemenkadulta kantautuvien ukaasien pelotella itseään.

Entisiltä poliittisilta vastustajiltakin voi ottaa hyviä vaikutteita silloin kun ne ovat hyviä. Eivät päässeet aikanaan Pursimiehenkadun kynnet pureutumaan Virolaisen Jussiin kun tämä rohkeasti nojasi omaan kenttään.

Käyttäjän JariYlitolonen kuva
Jari Ylitolonen

Kovasti muistuttaa Nummi-Pusula vainaan viimeisiä vuosia. Sen verran annan neuvoa, että tuo porukka, joka näkee kaiken takana salaliiton tai muuta kähmintää, kannattaa ottaa todesta. Ei sillä, että olisivat oikeassa, mutta mediahuomiollaan saavat järkevätkin ihmiset uskomaan, että asia on niin kuin he sanovat. Sitten asiat menevät vielä hullummaksi. Teillä tosin ei taida olla lisärasitetta toiseen suuntaan kallellaan olevasta valtalehden toimittajasta. Toivottavasti asia sellaisena säilyykin.

Muuten olen sitä mieltä, että Pusula ja Siuntio eivät kuulu samaan kuntaan. Tiedän Krisu, että olet erimieltä, mutta sinä olet väärässä.

Nummi-Pusulan asiat eivät ole ainakaan parempaan suuntaan menneet liitoksen jälkeen. Palvelut keskittyy, palveluiden sisällöstä leikataan. Ja veroprosenttikin on kohta entisellä tasolla.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Olet Jari ihan oikeassa (tuossa ensimmäisessä kappaleessa :) )

Ilmari Kanniainen

Olen konkreettisesti kokenut, että terveyskeskuksen toiminta toimii moitteettomasti.

Kunnalla on tärkeämpää tällä hetkellä saada liitos asiat kuntoon, eikä "repiä" asioita poliittisella taistelukentällä, niin että kukaan ei voita mitään ja lopputulos ei ole poliittisesti tyydyttävä ratkaisu.

Rohkenen olla sitä mieltä, että Siuntiolaiset haluavat poliittisen taistelukentän rauhoittuvan ja puolueet paneutuisivat ratkaisuihin, jotka tyydyttävät kaikkia osapuolia.

Minun todellisuus on elää kotikunnassani normaalia arkielämää, ilman poliittista taistelua.

Jarmo Hussi

"Vuodenvaihteessa alkanut uusi valtuustokausi toi Siuntion päätöksentekoon toisen todellisuuden. Siinä todellisuudessa kaikki on mätää, korruptunoitunutta ja täynnä salaliittojen seittiä."
Miten niin toinen todellisuus? Minusta tuo kuulostaa edellisen valtuustokauden pikauusinnallta, mutta kuten hyvässä saippuasarjassa mukaan on saatu uusia juonikuvioita.
Niin Krisu, joko demarien sivu on päivitetty, vai vieläkö minun täytyy päivitellä päivittelemättömyyttä?

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Jarmo, ei näköjään ole tullut päivityksiä sivuille. Mutta yhdistyksen kokoonpanohan on edelleen sama.
Täytyypä kertoa eteenpäin, että sivuilla olisi hyvä olla vähän enemmän aktiiviisuutta. Itse en kuulu moderaattorien joukkoon.

Toimituksen poiminnat