Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Politiikan palloilijat

Aikanaan tuli valmennettua pieniä futaajia vihreillä kentillä ja jonkun verran sieltä löysi elämänoppia. Kun toimi valmentajana oppi ymmärtämään menestyksen vaikutuksen ja toisaalta menestyksettömyyden vaikutuksen. Futis joukkueen valmentaja on vähän kuin puolueen vetäjä.

Kun pelit menivät hyvin oli pelaajien ja heidän vanhempien suut messingillä. Huonolla kaudella pelaajat olivat uskollisia valmentajalle ja etsivät syitä milloin tuomarista tai epäreilusta vastustajasta. Vanhemmat löysivät usein syyn valmentajasta, tämän peluuttamisesta ja pelaajavalinnoista.

Politiikassa koko puoluekentän suut ovat myös messingillä, kun joukkueella menee hyvin. Huonolla kaudella uskollismimmat pelaajat seisovat vetäjän tukena ja löytävät menestyksettömyyden syyt ympäristöstä. Kentän laidalta ihmetellään vetäjän pelikirjaa.

Hyvin meneessä pelissä onnistumisen avain olivat peaajat . Hyvä pojat!- Hienosti pelattu!- ja tappion hetkillä jupina kentän reunalla seisovien isien suusta kuului- "mitä se noin peluutti?" Puolueessa tapahtuu samoin. Hyvä ministerit!, hyvä kansaedustajat! ja tappioputkessa "mitä se oikein selittelee?"

Urheilussa tappioputkeen joutunut valmentaja, joutuu tutkimaan itseään, miettimään toimia suunnan kääntämiseksi voitolliseksi tai harkitsemaan siirtymistä syrjään. Joskus tulee jopa pois potkituksi.

Pitkän tappioputken kääntäminen on erittäin vaikeata, jostain syystä vaikuttaa siltä, että tappioputkessa onnistumisen saavuttaminen tuntuu päivä päivältä vaikeammalta. 

Kuten urheilussakin, niin politiikassakin, menestys näkyy katsomossa.

Huono pelimenestys tietää tyhjempää katsomoa.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ulf Sundqvist potki aikanaan Ådalens IF:ssä. Ja käsittääkseni Jukka Gustafsson on myös pelannut.... ; )

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Jukka pelasi pääsarjassa Tampereen Pallo-Veikoissa

Toimituksen poiminnat