Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Vielä kerran- Porkkala?

Niin meni myttyyn kuntaliitossopimus Lohjan kanssa , eikä Kirkkonummen kanssa päästy neuvotteluissa puusta pitkään.

Kerran vielä yritystä ja ties kuinka monta kertaa sen jälkeen.

Itse en edelleenkään usko pienen kunnan itsenäisyyteen ja itsenäisyyden taloudelliseen järkevyyteen.

Eli edelleen olen valmis neuvottelupöytään, jos tilanne on muuttunut kuntaliitosmyönteiseksi.

Tällä kertaa Porkkalan kaupungin perustamisesta haaveilee valtakunnan talousmiehet. Aiemmin jo Tapio Hintikka puhui Porkkalan kaupungin puolesta. Tällä kertaa asialla ovat Heikki A Reenpää, Kaj-Gustaf Bergh ja Siuntiosta kartanon ostanut Antti Herlin.

Noin puolentoista viikon päästä herrat järjestävät keskustelutilaisuuden Porkkalan kaupungin perustamisesta, joka luultavasti on alueen päättäjille osoitettu, koska sain itsekkin tilaisuuteen kutsun.

Tähän asti Porkkalan oven on laittanut joka kerta säppiin Kirkkonummen päättäjät. Ehkä vaikutusvaltaiset miehet saavat houkuteltua Porkkalan ovea raolleen. 

Ainakin yritetään jälleen keskustella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Kirkkonummi haluaa yhteistyötä pääkaupunkiseudun kanssa, jossa se kuuluu jo HSL-järjestelmään. Selän kääntäminen Espoolle ja pikkukuntien napsiminen lännestä omaksi riesaksi ei yksinkertaisesti ole Kirkkonummelle taloudellisesti järkevää.

Voisiko Siuntio palata neuvottelupöytään Lohjan kanssa mieluummin?

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Henkilökohtaisesti näen, että liitos kumman (Lohja tai Kirkkonummi) kanssa tahansa olisi paremman tulevaisuuden tie. Kuntaliitos halukkuus tuntuu olevan nyt aika jäissä joka suunnassa.
Toisaalta tiedän, että juuri HSL-houkuttelee monia siuntiolaisia juuri itään päin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eikös sitä Siuntiota olla liittämässä Raaseporiin?

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Siuntiota ja Inkoota on molempia Raaseporiin kaavailtu ja jälkimmäisenä mainittu siihen hyvinkin sopisi ruotsinkielisenemmistöisenä kuntana. Ongelmaksi on muodostunut se, että Inkoon ja Siuntion päättäjät eivät Raaseporiin halua, koska jo nykyisen Raaseporin taloustilanne on heikohko ja tilannetta ei paranna myöskään mahdollinen Hangon mukaantulo siihen.

Pääkaupunkiseudun metropolialue vetää puoleensa siksi, että sen kautta voisi päästä käsiksi esimerkiksi paremmin subventoituun joukkoliikenteeseen. Länsi-Uudenmaan loput kuntajärjestelyt eivät välttämättä hoidu kuntoon ilman pakkoliitoksia.

Sosialidemokraattien kannalta kysymys metropolihallintoalueesta ja sen järkevistä rajoista on tärkeä ja pitäisi ratkaista asiaa sivuavien kuntien osalta jo vuoden 2017 kevään kunnallisvaaleihin mennessä. SDP:n aikaisempi ns. 14 kunnan metropolihallintomalli on lässähtänyt ja siinä on perustavaa laatua olevia vikoja, minkä vuoksi se ei voi tulla sellaisenaan hyväksytyksi.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Kuten kirjoitin Viisykkösen juttuun kommentin, ymmärrän että tietyt tahot jaksavat veivaa tätä asiaa loputtomiin.

Mutta kuten todettu tässäkin puheenvuorossa, Kirkkonummi on torpannut Porkkalan jo niin moneen kertaan, että tämä alkaa muistuttamaan ikävällä tavalla jo EU-kansanäänestyksiä (ellei jopa mene vähän niistäkin överiksi).

Eli kuinka monta kertaa asia pitää tuoda päätöksentekoelimiin ja rasittaa virkamieskoneistoa ja päättäjiä, kun kanta Porkkalaan on jo moneen kertaan todettu?

Jarmo Hussi

Onnea Krisu. Olet päässyt vallan pöytiin. Kyselin tästä läheltä niin ainakaan toisille Siuntion vihreille ei ole kutsu käynyt, eikä perussuomalaisillekaan. Näköjään on sen verran hys hys ettei googlaamallakaan mitään tietoa tapahtumasta löytynyt. Raportoi toki tapahtuman jälkeen oliko chateaubriandin kypsyysaste sopivaa, ja näitkö tähtiä vai oliko vsop tai oikein xo.

Toimituksen poiminnat