Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Jalan, Pyöräillen & Autoillen

  • Jalan, Pyöräillen & Autoillen

Kävelen yksin, vaimon kanssa tai koirien kanssa, ajelen tuhansia kilometrejä hybridipyörällä, maastopyörällä, cyclocrosspyörällä, maantiepyörällä ja töissäkin tehtaan fillarilla, ajelen henkilöautolla noin 20 000 kilsaa vuodessa.

Ihmetyttää yksi asia, miksi niin kauhea haloo ja mekastus. Kävelijät ovat edessä poukkoilemassa, autoilijat raivoavat ja pyöräilijät ovat maahanmuuttajien jälkeen suurin ongelma yhteiskunnassa.

Siltä se ainakin näyttää, kun lukee ja kuuntelee ihmisten kommentointia ja lukee uutisointia. Pitääkö tässä maassa olla joku kriisi koko ajan? 

Itse olen vuosien vaihtuessa kokenut täysin päinvastaista. Autoilijoiden, pyöräilijöiden ja kävelijöiden yhteispeli on huomattavasti joustavampaa, kuin ennen.

Autojen torvensoitto on vähentynyt, tien päällä ei juurikaan näy autoilijoita, joilla olisi tarvetta pelotella ja "rankaista"pyöräilijää, raskaanliikenteen autoilijat ovat nykypäivänä herrasmiehiä, jotka malttavat nostaa jalan kaasupolkimelta ahtaassa paikassa. Pyöräilijät tuntevat paremmin liikennesäännöt ja useammalla on ajokortti. Liikennekulttuuri on kehittynyt joka osa alueella paljon. 

Meillä on tehty pyöräteitä ja valistettu, pyöräilijät ovat lisääntyneet, kuten autoilijoiden määräkin on kasvanut ja liikenteestä on tullut joustavampaa. On ollut ilahduttavaa nähdä, kuinka naispyöräily kuntoilumielessä on kasvanut.

Kannattaa muistaa, että tekipä ihminen näistä mitä vain. Kävelee, pyöräilee tai autoilee, niin he ovat isiä, äitejä, jonkun lapsia tai vanhempia, joku heitä kaipaa kotiin tai odottaa käymään.

Jokainen heistä tekee virheitä liikeenteessä, olipa liikkumisväline mikä vaan.

Tänä kesänä on niin paljon positiivisia hetkiä koettu pyörän päällä, että noiden negaatioiden hakeminen ja hokeminen puolin ja toisin hämmästyttää.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Jarmo Hussi

Juuri näin. Ja kun lukee enemmän, luulee vähemmän. Kun kumpikin osapuoli on varustettu samanlaisilla tiedoilla se estää tietämättömyydestä syntyviä vaaratilanteita. http://www.iltalehti.fi/autot/201405270173353_au.s...

Toimituksen poiminnat