Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Kohti kommunismia?

Maan hallitus päätti lopettaa entisen demokraattisen neuvottelukulttuurin, jossa sen rooli on aiemmin ollut kolmas kokoova ja sovitteleva osapuoli.

Nyt valtio on ottanut roolin, jossa se aikoo heikentää yksilön vapautta neuvotella edunvalvojansa välityksellä työeduistaan. Matkalla valtiojohtoiseen kommunismiin, jossa valtio päättää mikä on ihmisten etu?

Kolmikannasta kaksikantaaan. Valtio ja työnantaja yhteiskunta, jossa työntekijöille kerrotaan mikä heille kuuluu.

 

Tulleepi lakko tai tai ammattiliittojen alasajo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ei kyse ole kommunismista vaan markkina liberalismista. Siinä kolmassektori, hallitus ja valtio taantuu taustalle seremonialliseksi statussymboliksi samalla kun pankit että yritykset saavat rellestää ja mässäillä vapaasti. Haittapuolena on se että demokratia korvautuu plutokratialla ja ihmisoikeuksia poljetaan. Uusinpien spekulaatioiden mukaan suomen nykyinen tie voi johtaa mielenosoitusten ja työtaistelijen kautta vallankumoukseen ja jopa hajoittaa maan vähäosaisten välisiin konflikteihin (eli sisällissotaan?).

Jarmo Hussi

Jos kysymys olisi kommunismista niin ei kai se Krisua demarina niin kauhistuttaisi. Arhinmäki ja loput vasemmistoliitosta taas olisivat nirvanassa. Komppaan tässä asiassa Danielia.

Toimituksen poiminnat