Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Miten me kehtaamme

Miten me kehtaamme?

Sosiaalinenmedia huutaa: maanpetturit!....maanviljelijätkään saa sunnuntailta ylimääräistä, tehdään töitä sairaanakin ja eikä ylitöistä makseta!.... ay-johtajat ovat maanpettureita ja lakkokenraaleja!.... kaikkien tulee osallistua talkoisiin, ihme itkijöitä koko ay-väki!

Ja kyllä me kehtaamme... hallituksen esitys rikkoo vapaata sopista. Hassuinta tässä on , että oikeistopuolueissa on normaalisti toitetettu yksilön vapautta, nyt hallitus eli valtio aikoo rajata sopimusvapauden ja asettaa ylärajat sunnuntailisille ja ylityölle. Me maanpetturit haluamme , että valitsemamme edustajat pystyisivät neuvottelemaan tulevaisuudessakin eduistamme. Oikeistohallitus haluaa valtion päättävän oikeutemme.

Sairaanhoitaja ei saa katokorvausta vaikka menettää potilaansa, henkisesti ja fyysisti raskas työ on ilman lisiä kovin pienipalkkainen. Pientä palkkausta korvataan mm. päiväkodeissa työskentelevien osalta pitemmällä kesälomalla. Ja kuka oikeasti haluaa tämän porukan tulevan sairaana töihin?

Ylitöistä tulee maksaa vähemmän? Miksi ihmeessä. Työnantaja on katsonut paremmaksi vaihtoehdoksi maksaa ylitöistä, kuin palkata lisää ihmisiä. Nyt kun ylityöstä tulee halvempaa on työnantajalle entistä kannattavampaa teettää ylitöitä, eikä palkata lisäväkeä. Yleensä ylityöt ovat hetkellisiä, eikä niiden tekemiseen saa ammattitaitoista henkilökuntaa muutaman tunnin varoituksella.

Kritiikki ay-johtajia kohtaan kertoo, että kritisoija ei ymmärrä ay-liikkeen toiminnasta hölkäisen pöläystä.

Ei ay-pamppu tee päätöksiä mielenilmauksesta tai lakosta....nytkin päinvastoin yrittävät saada jäsenistöään malttamaan mielensä. Tehtaissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, terveyskeskuksissa, poliisiasemilla, kaupoissa, kouluissa jne...kiehuu nyt ja lujaa. Me ay-liikkeelle jäsenmaksua maksavat haluamme ilmaista mieltämme, ei ay-pamppu...ei heille makseta sunnuntailisää, tai ylityökorvauksia.

En ole ollenkaan iloinen ( vaikka niin luulisi) siitä miten tehtaissa ihmiset kokevat perussuomaisten pettäneen heidät tai kuinka kouluissa ja sairaaloissa koetaan kokoomuksen pettäneen heidät. Kaikki toki tietää, että kepu pettää aina....tämä takkien kääntö ja pienipalkkaisten yksipuolinen ja vain osaa kansasta koskeva tylytys syö kaikkien puolueiden uskottavuuden. 

Moni puolustelee , että sairauspäivä karenssi koskee lähes kaikkia ja näin varmasti onkin....mutta kuinka montaa hallituksen ohjelmaa puoltavista koskee koko säästöpaketti....tuskin montaa.

Miksi sunnuntailisän pienentämistä korvattu esimerkiksi keskiviikko-päivän pienemmällä palkalla?

Miksi ylityökorvausta ei koroteta, jolloin työnantajalle olisi järkevämpää palkata lisää työntekijöitä?

Miksi ihmiset halutaan patistaa töihin sairaana, kun mikään ei näytä ks.toimenpiteen vähentävän poissaoloja pitkällä juoksulla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Matias Härkönen

Tuo vapaa sopiminen on hauska juttu. Ensinnäkin liitot ovat sitä kovasti vastustaneet. He haluavat itse sopia yleissitovat sopimukset kaikille. Myös liittoon kuulumattomille. Moni olisi valmis tekemään töitä omilla ehdoillaan, mutta liitot ovat tämän estäneet.
Useimmat, jotka kuuluu liittoon eivät taas ymmärrä sen toiminnasta mitään. Sinne liitytään koska saa ansiosidonnaista.

Toinen juttu on julkisen puolen liitot. Vuosikausia on pystytty lisäämään etuja ja nostamaan palkkoja. Palkat ovat julkisella sektorilla nousseet rutkasti enemmän kuin yksityisellä. Silloinkin kun siihen ei ole ollut varaa. Tämä on tietysti helppoa, kun julkisella sektorilla neuvotellaan vain veronmaksajien rahoista. Nehän tulee taikaseinästä ja kaikkiin ehtoihin on voitu suostua.

Nyt kun tehdään pieniä leikkauksia, niin tämä AY-Mafia laittaa lakkoja pystyyn ympäri maata. Täysin käsittämätöntä toimintaa, jossa ei ainakaan suomen etua sen enempää kuin työntekijöidenkään etuja ajeta. Tämä on vain ja ainoastaan Demareiden ja Vasemmiston näytöstä. Totuushan on, että suurimmassa osassa liittoja demarit ja vasemmisto on yhä vallassa.

Toivottavasti hallituksemme ei tähän kiristykseen reagoi mitenkään. Tai jos reagoi, niin lopettaisi AY-liikkeiden maksujen verovähennysoikeuden.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Kommentoija paljastaa tietämättömyytensä ay-liikkeestä. Perinteiset teollisuusalat ovat ay-liikkeessä sdp, vasemmisto ja perusuomalaisten suurimpia ryhimiä. Opettajien, sairaanhoitajien, poliisien jne..ay-liikeessä kokoomus jyllää.

Matias Härkönen

Sanoin suurimmassa osassa, en kaikissa.

Mutta siinäpähän lakkoilette. Todella rakentavaa ja sillähän se Suomi pelastuu.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen Vastaus kommenttiin #5

Mitkä hallituksen esityksestä osuvat Matiaksen kohdalle? Sairasloman karenssi, ylityökorvaukset ja onko ylitöihin ammatissasi pakko jäädä, sunnuntailisä?

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #10

Yrittäjänä olen tottunut siihen, että jos jään kotiin siltä päivältä ei tule penniäkään kassaan. Sairasloma on siis aina omasta pussista. Ylityökorvauksia en ole nostanut koskaan. En myöskään lomarahaa tai sunnuntailisiä. Palkkaani olen nostanut tasan kerran. Vuosi yrityksen perustamisen jälkeen, koska ensimmäisen vuoden tein töitä todella pienellä palkalla. Korotuksesta on kuitenkin jo 5-6 vuotta.

Töitä teen kuitenkin vaihdellen 8-12 tuntia päivässä. Hyvin usein myös sunnuntaisin ja iltaisin. Jos lasketaan yksinkertaisesti maksamani verot ja käteneni jäävät tulot, niin veroprosenttini olisi reippaasti yli 50%.

Jos palkkaisin työntekijän, niin miksi hänellä pitäisi olla kaikki edut, joita en edes itse saa?

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen Vastaus kommenttiin #17

Eli ensimmäinen kivenheittäjä ei osallistu hallituksen talkoisiin miltään osilta...."
Minä itte, on koiran kakka mättähällä"

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #21

Kyllä minä osallistun talkoisiin. En edelleenkään aio nostaa palkkaani, kun ei muutkaan saa korotuksia. Sairastan yhä omalla ajallani ja teen ylitöitä ja pitkää päivää maksaakseni veroni. Asuntolainani verovähennysoikeus pienenee. Venettä ja moottoripyörääni aletaan verottamaan. Lasten päivähoitomaksut nousee ja lapsilisät pienenee.

Pitäisi varmaan minunkin lähteä kadulle?

Ei, en lähde. Taistelen yhä sen puolesta, että lapseni ei joudu maksumiehiksi tähän naurettavaan politiikkaan jossa eletään yli varojen velkarahalla.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson Vastaus kommenttiin #17

Tällä perusteella työllistät pelkästään itsesi. Mitä siinä valitat!
Valita sitten kun firmassasi on enemmän kuin yksi tai 60 työntekijää. Sen jälkeen pitääkin jo käydä business-enkeleiltä kysymässä tulisiko joku jeesaamaan kasvun aikaansaamiseksi. Mistäkö tiedän... koska olen itsekin yrittäjänä ollut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Parviainen vapaa sopimioikeus menee kaikkien yli.

Arttu Alila

Hyvä täsmennys, Kristian.

Tässä se päivän vitsi piileekin. Kun porukka työpaikoilla v''tuuntuu ja lähtee pohtimaan asioita torille, syytetään demareita ja vasureita - kuinkas muuten - agitaatiosta. Puoluegallupien tuloksista puolestaan samat irvailevat, kuinka heitä on vähän tai kuinka vasemmisto on jo kuolinkouristuksissaan.

Kommenttipalstoilla huomaa, kuinka hämmentyneitä oikeistokommentaattorit nyt ovat, kun akateemiset, ylimmät toimihenkilöt, kokoomusjohdetut ammattiliitot jne. ilmoittautuvat yhteisrintamaan vastustamaan SSS-diktaattoreiden törkeyksiä.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Tuo ay-liikkeen vastustaminen sopimusvapautta koskee ainoastaan sopimusten alarajoja, jotta palkkoja ei poljettaisi. Ylärajaa ei ole rajoitettu. Nyt hallitus haluaa rajoittaa myös ylärajan.

Matias Härkönen

Niin, mikä oikeus ammattiliitoilla on määritellä mikä on minun minimipalkkani?

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen Vastaus kommenttiin #18

Voit yrittäjänä määritellä palkkasi kuinka alhaiseksi vain haluat, mutta orjatyötä et voi teettää työntekijöilläsi

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #22

Et vastannut kysymykseen. Voisin myös mennä muualle töihin. Jos haluan itse sopia ehdot, niin mikä oikeus AY-liikkeellä on tulla siihen sanomaan että en saa tehdä töitä niin halvalla kuin haluan? Eikö sopimusvapaus koske kaikkia?

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen Vastaus kommenttiin #31

Palkkoja ei pidä polkea niin alas, että sillä ei pärjää...jos sinä tekisit euron halvemmalla, joku voisi tehdä vielä euron halvemmalla, kuin sinä jne...lopulta kenellekään meistä ei olisi ostovoimaa

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #38

Niin tuo on ehkä sinun näkemyksesi. Minä näen asian niin, että hyvälle työntekijälle voi maksaa enemmän ja huonommalla vähemmän. Tai tarjota jonkinlaista tulospalkkausta yrityksen tuloksen mukaan, ilman mitään vakituista kiinteää palkanosaa. Vaihtoehtoja on monia. Mutta kaikki tiet on suljettu, koska AY-liike on tukkinut tiet. Ei yrittäjä voi käyttää luovuutta palkatessaan työntekijöitä, vaikka se molemmille osapuolille sopisikin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #40

Ihmiset ovat kovin erilaisia. Siitä olen keskustellut työnjohdon kanssa useinkin. Yleisin lopputulema on, että hyvät työntekijät, vaikka heille maksetaankin keskimäärää paremmin, joutuvat työskentelemään alle tuottavuutensa. Heikommille ja hitaammille maksetaan enemmän kuin he ansaitsisivatkaan.

Työjohdon ongelmana on osoittaa työntekijät mahdollisimman hyvin kykyjään vastaaviin tehtäviin. Täysin tasan se ei onnistu, kun kaikki työt eivät millään muotoudu ihmisten kykyjä vastaaviksi,

Heikommankin työntekijän pitää tulla palkallaan toimeen, eikä hänen perusominaisuuksiaan voi muuttaa. Joko hän on työtön, tai hänelle joudutaan maksamaan työsaavutuksiin nähden muita paremmin.

Hyvä työntekijä ei tehokkuudestaan kärsi, kuten heikompi tehottomuudestaan, kun aina joutuu työskentelemään kykyjensä rajoilla. Näistä perusasioista ei Sipiläkään eroon pääse. Minimit ovat nimenomaan heikompien turva.

Markku Ahtiainen Vastaus kommenttiin #47

Aika viisas kommentti, vahvempi auttaa heikompaa. joskus käy niin että vahva sortuu lusmujen takia.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #40

Minäkin olen ollut pari kymmentä vuotta yrittäjänä ja opin muutamia asioita.

Hyvälle työntekijälle ei voi koskaan maksaa liikaa. Huonolle työntekijälle kaikki on liikaa.

Sellaisia ammattiyhdistysliikkeen liekanarussa kulkevia työntekijöitä ei kannata edes palkata. Heidän ymmärryksensä, kuten ilmeisesti myös blogistin, on se että ei sillä ole väliä tekeekö töitä ollenkaan tai osaako edes tehdä kyseistä työtä, kunhan tehdään vaan hyvät sopimukset.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #40

@Matias Härkönen (#40)
Ehkä Sinun kannattaisi mennä Parviaisen menestyvään yritykseen duuniin. Hän ilmeisesti maksaa yli kaikkien taulukoiden ja suositusten eikä koskaan anna kenkää. :-)
Jos lama tulee, hän kuittaa sen: "Ei sitä ole olemassakaan!"

Käyttäjän MattiTaneliVilhunen kuva
Matti Vilhunen

Juuri näin, nyt laki takaa minimin josta saa neuvotella yli.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

"Miksi sunnuntailisän pienentämistä korvattu esimerkiksi keskiviikko-päivän pienemmällä palkalla?

Miksi ylityökorvausta ei koroteta, jolloin työnantajalle olisi järkevämpää palkata lisää työntekijöitä?

Miksi ihmiset halutaan patistaa töihin sairaana, kun mikään ei näytä ks.toimenpiteen vähentävän poissaoloja pitkällä juoksulla."

Jottei tarvitse lisää väkeä, jotta saadaan kilpailukykyä. Edellinen Yhteiskuntasopimus olisi johtanut työpäivänpidennyksellään irtisanomisiin. Tämä uusliberaali lois ajattelu vain kasvaa tai ainakin minusta alka tuntua että työntekijöitä pidetään tänä yrityksen loisina ja pummeina samoinkuin yhteiskunta pitää työttömiä, opiskelijoita ja eläkeläisiä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"työntekijöitä pidetään tänä yrityksen loisina ja pummeina" ainoastaan ay-aktiiveja duunareita pidetään loisina ja pummeina

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Meitä loisia on sitten pari miljoonaa...

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #8

Yleensä jos lemmikissä on loisia aloitetaan lois matokuuri jolla pyriitään häätämään loiset. Suomelle tälläinen lääkekuuri olisi kovtalokasta, aivan kuin ihmiselle joka puhdistaa elimistönsä pakteeteista. Ehkä asenne ilma piiri kertoo sen että työttömistä, perusduunareista ja asiakaspalvelijoista on tulossa tarpeettomia teknolokian ja itsepalvelun tiellä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ehkä joudutaan palkkaamaan lisää työntekijöitä jos entiset ei enää halua tehdä ylitöitä.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Monessa tehtävässä mahdotonta. Pysähtyykö ambulanssi kun päivän työaika tulee täyteen, lopettaako poliisi tehtänsä, kun kello kilahtaa. Jättääkö lastenhoitaja lapsen päiväkotiin yksin, kun vanhemmat on myöhässä, sammutetaanko tehtaassa koneet, kun projekti jatkuisi muutaman tunnin....näitä he ylityöt on, miten niihin palkataan lisää väkeä

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #36

Hätätyöt ovat tietenkin erikseen, mutta hallituksen esitys koski kaikkia ylitöitä. Usein työnjohto kysyy ketkä jäävät ylitöihin. Jos halukkaita ei ole täytyy kai turvautua nollasopimuksella varalla oleviin.
Jos suuri osa palkasta muodostuu sunnuntailisistä ja ylityökorvauksista se täytynee kai jotenkin korvata seuraavissa palkkaneuvotteluissa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kannatan sopimisvapautta, ja jotta sopiminen olisi oikeasti vapaata, työnantajalla pitäisi olla oikeus antaa lakkoileville duunareille potkut ja palkata tilalle henkilöitä joille työsopimus kelpaa.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Mitkä kaikki hallituksen esityksen osat osuvat Juhanin kohdalle? Sairasloman karenssi, ylityö, sunnuntailisä?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kaikki hallituksen toimet ovat oikean suuntaisia, mutta tässä vaiheessa vielä riittämättömiä. Omassa utopiassani työnantajan pitäisi maksaa vain tehdyistä työtunneista, lomista ja sairaslomista ei palkkaa ollenkaan. Ja jos sairaus pitkittyy, sossu voisi antaa peruspäivärahaa.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Itse arvioisin, että ohjelmistosuunnittelijana Sipilän suunnitelmat kohdistuvat minuun vain hyvin lievästi, mikäli helatorstaihin tai loppiaiseen jotakin kajoamista tapahtuisi, jos lainkaan.

Tästä huolimatta vastustan Sipilän toimenpideohjelmaa jyrkästi, koska se hajottaa yhteiskuntarauhan ja voi johtaa pidempiaikaiseen äärioikeistolaisen ja äärivasemmistolaisen radikalismin nousuun, jota voi olla vaikea saada hallintaan kun levottomuudet kerran saavat kunnolla puhjeta. Haluan asua maassa, jossa raskaan työn tekijöitä arvostetaan ja heille suodaan kautta kentän riittävä palkka ja asialliset työehdot.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #14

Uutisia seurattuani olen havaitsevinani, että AY-liike puoluepukareineen, olisi innokkaimpia yhteiskuntarauhan hajottajia?

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #71

Sitten kommentin kirjoittaja ei tiedä, mitä varsinaiset ääriliikkeet ovat. AY-liike on niihin verrattuna varsin maltillinen ja rauhanomainen osapuoli, jolla on parlamentaarisen demokratian tuella vähitellen kehitetty virallinenkin asema.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Me ay-liikkeelle jäsenmaksua maksavat haluamme ilmaista mieltämme"

Ei mielensä ilmaisemisessa mitään pahaa ole, mutta en pidä siitä, kuinka lakkoilemalla pistetään koko maan sekaisin. Jos mielenilmaisunne on tarkoitettu ministereille, miksi se toteutetaan siten, että junat lakkaavat kuljettamasta meitä tavallisia ihmisiä?

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Ei ole muuta konkreettista keinoa mielenilmaisuun. Mielenilmaus ei kohdistu työnantajiin eikä muihin ihmisiin. Se kohdistuu hallitukseen ja sen toimiin. Sijaiskärsijöitä on ikävä kyllä aina näissä tapahtumissa, mutta hallitushan tässä on päätöksiä tekemässä ja sillä on kaikki valta toimia tasapuolisesti.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kuten itse lainaat: "maanviljelijätkään saa sunnuntailta ylimääräistä, tehdään töitä sairaanakin ja eikä ylitöistä makseta!" Eikö tasapuolista olisi, että duunareilla olisi samat työehdot kuin maanviljelijöillä ?

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen Vastaus kommenttiin #19

Juu jos karsitaan heiltäkin...miten on maataloustukien leikkaus edennyt tässä hallituksen esityksessä?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #20

Maataloustuet on Euroopan laajuinen ongelma mistä pitäisi päästä eroon. Työllä pitäisi voida elää ilman tukieuroja. Haluaisitko lakkauttaa maataloustuet ?

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen Vastaus kommenttiin #25

En halua, mutta jos on tarkoitus pitää valtakunnassa talkoot, niin pidetään kaikki talkoot.

Mikä se sellainen talkoo on jossa, osa huutelee parvekkeelta "painakaa lisää hommia, me juodaan talkookahvit"

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #25

Keitä maataloustuella tuetaan? Elintarviketeollisuutta, kauppaa vai kuluttajia?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner Vastaus kommenttiin #25

Oletko tullut ajatelleeksi että esim parturille ei makseta lomasijaisten palkkaa? Entä eläke-edut? Parturi joutuu maksamaan eläkkeensä itse. Valtio maksaa maataloustuottajalle sekä lomasijaisen palkan että 70% eläkkeestä. Periaatteessa yksinyrittäjät ovat Suomen järjestelmässä suuria hävijöitä. Kukaan ei ole kiinnostunut heistä. Olisiko perustulo vastaus tähän ongelmaan?

Miten saada pienviljelijän ja suurmaanomistajan vastuut oikeudenmukaisiksi?
Ymmärrän pienmaanviljelijöiden tuet, ne ovat ikään kuin toimeentulotukea köyhille ihmisille. Mutta suurmaanomistajien pitäisi kehittää sellaista yritystoimintaa, joka olisi kannattavaa ja elleivät he siihen pysty, pitäsi heidän myydä toimintansa jollekin joka tähän pystyy. Maatalous Suomessa kehittyisi ja maatalouden piiristä saattaisi nousta menestyviä yrityksiä.

Miten saada kaikki yhteiskuntaluokat toimimaan yhteisen hyvän puolesta?
Palkansaaja on valmis talkoisiin kunhan talkoot toteutetaan oikeudenmukaisesti. Myös muiden yhteiskuntaluokkien on osallistuttava Suomen pelastamiseen! Suuromistajat voisivat luopua esim. viideksi vuodeksi alennetuista osinkoveroistaan. Eli kaikki maksaisivat saman veron osingoistaan kuin piensäästäjät

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala Vastaus kommenttiin #20

Onko Parviaisella mitään käsitystä, miten maataloustuotteiden hinnat ovat viime aikoina kehittyneet? Taitaa lähes kaikkien hinnat olla merkittävästi laskussa. Kuin myös maataloustukien.Jos verrataan palkansaajan tulokehitykseen, niin selkeästi se on huonompi!

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Joillekin saattaa juolahtaa mieleen ajatella, että nykyisellä hallituksella ja sen esityksillä tulisi kritiikittä elää siksi, että se perustuu vaalitulokseen ja asian korjaamiseksi voitaisiin odottaa seuraavia eduskuntavaaleja. Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan ole mahdollista. Kolme vuotta heikentyneillä työehdoilla on pitkä korpitaival ja lisäriskinä on, että nykyhallitus voisi sinetöidä ainakin julkisen sektorin palkanalennukset pysyviksi ottamalla tahallaan niin ronskisti lisää valtionvelkaa, ettei seuraavalla hallituksella olisi väristään riippumatta mahdollista korjata tilannetta enää ennalleen.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

"Mielenilmaus ei kohdistu työnantajiin eikä muihin ihmisiin. Se kohdistuu hallitukseen ja sen toimiin."

SDP:n käsitys demokratiasta. Vaaleissa kaikkien puolueiden vaaliohjelmiin sisältyivät erilaiset leikkaukset ja säästöohjelmat, myös SDP:n. Kun SPD hävisi vaalit, niin kaikki on toisin.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Hallituksen varmistuttua kirjoitin, että nyt alkaa TESsin alasajo. Sen jälkeen lomat, sairaslomat, pyhäkorvaukset ja sitovat palkka halutaan pois. Paikallisen sopimisen nimissä palkaa alennetaan runsaasti ja kaikkien työsopimukset halutaan 0-tuntisoppareiksi. Persuja tai Kokoomusta äänestäneet kaverit naureskelivat, että eihän asia tietenkään noin ole. Nyt ollaan menossa kuitenkin juuri tätä tietä. Nykyiset hallituksen toimet ovat vasta alkua.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Kyllä juurikin noin ja nyt pitää kaikkien muistaa, että perjantainen mielenilmaus ei ole vasemmiston mielenosoitus , vaan ihmisten mielenosoitus, siellä tulee olmaan pettyneitä ja tuohtuneita ihmisiä joilla puoluekanta on ihan mikä tahansa.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Miten tämä lakkoilu Suomen tilannetta parantaa?, Tulipaloa, ei voi sammuttaa bensaa sinne ruiskuttamalla.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Ja yksi selkeä mielenilmauksen syy on ammattiyhdistysjohtajien pelko oman valtansa vähenemisestä. Muistutan, että valtaan liittyy aina vastuu, sitä eivät ainakaan kaikki ay-johtajat näytä muistavan.

Käyttäjän TapioUkkola kuva
Tapio Ukkola

Vastakkainasettelujen aika on ohi. Se ei palvele kenenkään hyvää. Suomessa(kin) tulee vielä suurremontti työmarkkinasopimuksiin, mutta vanhat jäärät eivät ole siihen vielä valmiita. On vielä nähtävä kurjuudenkin ajat ennen kuin työ rupeaa taas kansalle maistumaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Keskustan kantti ei kuulemma kestä. Luotettava lähde kertoo Facebookissa, että kepulit suunnittelevat pääministeri Juha Sipilän vaihtamista Matti Vanhaseen. Sipilästä ei tulisi eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Vanhasen sijaan vaan rivikansanedustaja. Niin kai sitten päästäisiin ay-liikkeen kanssa eteenpäin ilman uusia vaaleja.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Hurjalta kuulostaa. Minä olin ennemmin odottanut, että Perussuomalaiset joutuisivat peräytymään ja toteamaan, että hallituksen on joko tarjottava yhteiskuntasopimusta työntekijäpuolelle asiallisilla ehdoilla tai sitten PS:n hallitustaival ja koko Sipilän hallituksen tarina olisi siinä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hurjalta kuulostaa tuokin. Hallituksen kaatuminen olisi niin sanoaksemme kreikkalainen ratkaisu, joka veisi maan syvään kriisiin.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Miksi AY-liike ei opeta esimerkiksi kauppojen myyjille politiikan realiteettejä? Monet pienpalkkaiset naiset äänestävät Keskustaa, koska he eivät seuraa politiikkaa ja ovat siksi täysin riippuvaisia propagandasta.

Sen sijaan Keskustalla on järeä organisaatio (esim. MTK) maakunnissa, joten ydinkannattajat ymmärtävät taatusti mikä puolue ajaa heidän etuaan.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Tiedän, että kyllä Kokoomustakin on äänestetty vaikka kuinka köyhistä ja pienituloisista taustoista. Joillekin politiikka on todellakin yhtä kuin kaikkein löperöimmät ja epäuskottavimmat vaalinaluslupaukset.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Miks ay-liike ei keskity tekemään tasapuolisempaa ehdotusta palkkojen alentamisesta, kun heille on tähän tilaisuutta moneen kertaa tarjottu ja vieläkin on ovi auki.
Keskitytään vaan itkemiseen ja taloustilanteen huonontamiseen entisestään lakkoilemalla.
Tuntuu olevan aika yksinkertaista porukkaa jotka ei tajua, että ei suomen kilpailukyky parane rikkaita verottamalla ja velaksi elämisellä on pidemmänpäälle aika ankea loppu.. Tyyliin Kreikka.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Hallitus ja omistajat voivat keskittyä kilpailukykyyn. AY ajaa jäsentensä asioita mm. sopimusten kunnioittamista.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Mitäs etujen ajamista se on, että työntekijöistä tulee enenevässä määrin työttömiä, koska minkäänlaista joustoa ei palkkoihin löydy. Se on silkkaa typeryyttä.

Käyttäjän ReimaHeikkil kuva
Reima Heikkilä

Olenko ainoa, joka pitää näitä leikkauksia suurempana ongelmana sitä että jotkut joutuu suunnittelemaan elämänsä ylityökorvausten ja palkallisten saikkujen eikä peruspalkan varaan?

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Terveydenhuoltoalan ammattilaisena olen tehnyt/nähnyt pitkiä päivystysjaksoja, jos noista vähennetään 25 % ei se nyt mailmanloppu ole.

Ensimmäinen sairaslomapäivän palkaton karenssi tulee todella tarpeeseen. Niin paljon päivystystä kuormittivat
maanantain "vatsavaivaiset" ja oudosti selkä oli juuri "nitkahtanut"viikonlppuna.

Ennen isoja festareita käydään hakemassa "saikkua".

AY-liike ampuu itseään jalkaan. Toivottavasti hallitus pysyy tiukkana. Valta kuuluu Suomessa kansan valitsemalle
eduskunnalle - ei AY-mafialle.

Markku Ahtiainen

Ay pomot ovat pitäneet omat edut kunnossa, lakoista tulee tappio duunarille. Julkisen sektorin myös, tekijät kärsii, miksi ei voitu sopia kun oli mahdollisuus. Nyt hallitus näyttää mitä olisi pitänyt tehdä 10v sitten. Pieni tuloiset suhteessa maksavat varmaan eniten, kun ahneus vie voiton. Tulevaisuudessa samat ihmiset, huomaavat esim eläkkeen osto voiman pienenevän vuosi vuodelta. Miten muuten ajatte lapsien etua, riitelemällä aikuinen ajattelee itseään enemmän?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vähän kaoottista tämä touhu on: miten ihmeessä ihmiset pääsevät perjantaina mielenosoitukseen Helsinkiin, kun julkinen liikenne on lakossa?

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/318087-ay-johto...

Käyttäjän hberglund kuva
Hans Berglund

Yritän tässä ymmärtää suomalaisen miehen ilmeisen rehellistä kiukkua. Niin pitkälle olemme varmaan samaa mieltä että Ay-liike on kautta historian kuulunut Suomen tärkeimpiin liikkeisiin. Yhteiskuntavastuutakin on otettu runsain mitoin. Samalla valta on kasvanut pilviin asti. Ja siitä ei luovuta vaikka maan presidenttikin luopui omastaan. Mutta Ay-liikkeen perustehtävä on edelleen sama eli toimiminen palkansaajakartellina.

Mutta, mutta, yleislakkokaan ei pysäytä globalisaatiota. Maailma ei muutu meidän päätöksillä vaan meidän pitää sopeutua koska siellä jossakin istuu neljä miljardia ihmistä toivoen että saisivat tehdä meidän työmme paremmin ja halvemmalla. Ollaanko edelleen samaa mieltä?

Lopuksi esitän sinullekin vähän pohdittavaa. Miksi meillä ovat tuotannon arvoon suhteutetut tehdasteollisuuden työntekijäkorvaukset kasvaneet 2000-luvulla kaksikymmentä prosenttia enemmän kuin kauppakumppanimaissa keskimäärin? Ja miksi ei vientiteollisuus kuten Ruotsissa vetää palkkaneuvotteluja?

Oletko muuten tutustunut vaikka Siuntion kunnan työntekijöiden poissaolotilastoihin? Veikkaan että Parviainen sairastaa keskimäärin paljon vähemmän?

Entäs kysyikö hallitus mitään toiminimiyrittäjiltä, työttömiltä, opiskelijoilta, puhumattakaan eläkeläisistä? Ei kysytty. Saneltiin vaan.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

On sanottu, että talouskasvua tai muuten hyvä taloudellinen tilanne ja korkea bruttokansantuote oltava, jotta olisi kakusta jaettavaa vähäosaisille. Tämä on totta. Sen sijaan on katastrofaalista, jos kasvua ja voittoja tulee jonakin aikana solkenaan, mutta kakun jakaminen sopivasti unohtuu muka sivuseikkana. Tällöin on vaikeaa kutsua huonompanakaan aikana lamatalkoisiin ryhmiä, joilla alennetun palkan jatkeeksi uhkaisi nöyryyttävästi tulla Kela, kunnan sosiaalitoimisto tai leipäjono.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Poissaoloista sen verran, että pieni palkka ja raskas työ lisää poissaoloja...minulla ei tosiaan kauheasti ole poissaoloja ollut...jollen telo itseäni urheilussa....http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Wages_and_labour_costs/fi

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mitään tuottavuusloikkaa näillä palkansaajille kohdistetuilla heikennyksillä ei saada aikaiseksi, varsinkaan vientiteollisuudessa, koska viennin ongelmat ovat muualla kuin vientiteollisuuden palkkatasossa joka alittaa mm. Saksan ja Ruotsin palkkatason. Kepu voisi nyt, mikäli on halua julkisen sektoriin lisää tehokkuutta, aloittaa kuntauudistus, emme tarvitse tähän maahan yli 300 kuntaa ja sen hallintoa ja juuri tuo kepun, valtapoliittisista syistä, hellimä pöhöttynyt knnallishallinto on suurin syy julkisen sektorin ylisuuren kokoon. Kuten HS:n pääkirjoitustoimittaja perjantaisessa "pressiklubissa" totesi, hallitusen esittämä paperi on EK:n laatima josta EK:n logo on poistettu ja tilalle lyöty valtioneuvoston leima, siksi palkansaajien mielenilmaus on paikallaan.

Markku Ahtiainen

Tasapaino ei siis ole kohdallaan, julkisen sektorin osalta? silti olisi ollut parempi neuvotella, suomi on mini valtio ei tarvita näin paljon paisuneita hallinto kuluja. Työttömiä piisaa omasta takaa, rahaa ei ole, löytyy kyllä kun eu sanoo. Kepu missä viipyy kuntauudistus, pelottaako vallan menetys?

Toimituksen poiminnat