Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Orastavaa nousua havaittavissa

Yle julkaisi kannatusluvut. Sdp ja muu oppositio mukavassa nosteessa, vaikka hallitus on vasta esitellyt tulevaa tylytyspolitiikkaansa. Jos hallituspuolueet joskus pääsevät toteuttamaan haaveitaan, niin sittenhän se opposition orastava nousu vasta lähtee kasvuun.

Tarkkana pitää olla ja löytää ajankohtaisiin ongelmiin realistiset vaihtoehdot.

Sdp on jo löytänyt vaihtoehtoja ay-liikkeen tukemana taloustalkoille, vaan pakolaiskysymykseen on vielä kovin varovaista kannanottoa. Siihenkin tulee löytää paremmat lääkkeet, kuin hallitus kykenee tällä hetkellä löytämään.

Turvapaikkakäsittelylle tulee saada reipas vauhti, kielenopetukseen panostettava enemmän, yritysjohtajien tulee löytää sisäinen talkoolainen, jotta pakolaistulvan hetkellä työttömien määrä ei lähtisi kasvuun. Kansalaisjärjestöt ja kansalaiset ovat aloittaneet pakolaisavun, yrityksien paras apu on välttää tiukassakin tilanteessa lomautukset ja irtisanomiset.

Kun työllisyys saadaan pidettyä korkealla tasolla, niin apuatarvitsevien kansalaisten ja uusien tulevien kansalaisten auttaminen osaksi yhteisöä on helpompaa. 

Tähän pakolaistilanteeseen ei tarvita tosiaankaan perinteistä viimeisen kvartaalin työvoimavähennystä, muuten soppa on valmis.

18,3% on luku, josta on hyvä ponnistaa suurimmaksi puolueeksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Ei nyt vielä juhlita. Vaaleihin on vielä 3,5 vuotta aikaa. Siinä ehtii tapahtua yhtä jos toistakin. Ellei sitten jouduta ennenaikaisiin vaaleihin.

Toimituksen poiminnat