Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

SDP- ei vielä uudistu, mutta jatkaa vahvana

  • SDP- ei vielä uudistu, mutta jatkaa vahvana

SDP:n johtotähdet kokoontuvat ensi viikonloppuna Lahdessa ja kummoisia muutoksia ei ole luvassa. Kannatusluvut miellyttävät kokousväkeä, joten vielä ei ole tilausta isommille muutoksille.

Ei kuitenkaan ole salaisuus, että vanha ja vahva SDP kaipaa muutosta. Siitä on tullut byrokraattinen järkäle. Puolueemme ongelmia on puuttuva ketteryys ja se, että puutteita ei nähdä siellä missä ne pitäisi nähdä. On olemassa tietyt yhdistykset ja kaupungit josta ponnistetaan eteenpäin. On tietyt ay-polut joita pitkin edetä, on kokouksia jotka käydään muodon vuoksi, sillä kaikki asiat on etukäteen käsitelty.

Jotka tuntevat minut, tietävät, että minusta on aina välillä mukava ravistella rakenteita. Siinä hetkeksi menee pasmat sekaisin, kun etukäteen sovittuihin paikkajakoihin heittää extra nimen.

Nyt valitaan puheenjohtajaksi Antti Rinne, sitä ei ole sovittu etukäteen, mutta tällä hetkellä ei ole riittävää tilausta Timo Harakalle. Myöhemmin Harakan tyylinen henkilö tulee johtamaan uudistuvaa puoluetta, mutta siihen tarvitaan huomattavasti enemmän uudistushaluisia päättäjiä ja toisaalta kun miettiin miten puolueen kärkipaikoille kuljetaan, on tie muutokseen pitkä.

Olen Siuntiossa sosialidemokraattisen yhdistyksen puheenjohtaja ja päätimme tehdä oman osamme muuttaaksemme puolueen rakennetta ja vähän ravistella. Puoluekokoukseen valitaan vaaleilla edustajat ja jokainen paikallisyhdistys asettaa ehdokkaansa. Niin menkin aiemmin, emmekä koskaan sinne edustajaa saaneet. Nyt teimme toisin, jätimme nurkkakuntaisuuden. Emme asettaneet Siuntiosta ehdokasta, joten emme äänestäneet niinkuin muut eli omaa ehdokasta. Äänestin itse, kuten useampi muukin siuntiolainen, ihmistä joka kykenee muuttamaan puoluetta omalta pieneltä osaltaan uudistuksen etenemisessä.

Takaisin puheenjohtajiin, kolmas puheenjohtajakisan osallistuja on Tytti Tuppurainen, joka on sitten akateemisen porukan kannattama , kuten puoluesihteerikisan Anton Rönnholm, molemmilla samat tärkeimmät tukijat, kun taas Antti Rinne- Hanna Kuntsi parissa vanhan liiton ay-joukkiot tukijoukkoina.

Tytti ei tällä kertaa millään pysty haastamaan istuvaa puheenjohtajaa, koska edes kaikki akateemiset puolueihmiset eivät hyppää hänen tukikelkkaan , eikä akateemisen joukon ulkopuolelta tule suurta kannatusta.

Tässä kohtaa Timo Harakka jää vielä kovin yksinäiseksi sudeksi, mutta tulevaisuudessa hänen tyylinen poliitikko tulee ajankohtaiseksi.

Miksi? Siksi, että keksivertokansalainen kuuluu ay-liikeeseen jäsenenä, mutta ei välttämättä pidä ay-liikettä kovinkaan raikkaana ja avoimena. Toisaalta ympäristöinformaatio on iskostunut nuorempien sukupolvien tietoisuuteen ja Antti Rinteen ja vanhan liiton ay-ihmisten ydinvoimamyönteisyys ei ole tulevaisuuden sdp:n kannalta järkevää . Tarvitaan ripaus vihreyttä.

Puolueen naispuolisilla edustajilla on kovin tavanomaista äänestää toista naista. Uskon, että keskiverto kansalaiselle ei ole mitään väliä mitä jalkojen välissä on, kunhan osaa tehdä itsenäisiä hyviä päätöksiä.

Eli lopputulema on, että jatkamme hvän puheenjohtajan turvin ja uuden hyvän puoluesihteerin voimin.

Antti Rinne ja Hanna Kuntsi valiitaneen tehtäviin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat