Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Hometunnelmissa vaaleihin

Siuntiossa mennään vaaleihin sekavassa tilanteessa, joka tosin alkaa olla jo tuttua kauraa.

Viime kausi kärhämöitiin pitkästi kuntaliitostaistossa, nyt siirryttään hometaistoon.

Kolmesta Siuntiolaisesta koulusta kahdessa on vakavia sisäilmaongelmia ja yksi näistä kouluista jopa suljettiin.

Voi jopa olla, että ennenkuin vaalituloksia saadaan julistettua, on päätökset koulujen tulevaisuudesta tehty, sillä ratkaisuilla on kiire, jotta koululaiset saataisiin mahdollisimman nopeasti terveisiin tiloihin.

Vaalikentillä on jo alkanut peli, jossa luvataan kuntalaisille kuu taivaalta. Palveluita parannetaan ja uusia kouluja rakennetaan tarvittaessa vaikka joka kylään. Lupauksia on helppo tehdä, mutta vaikea pitää.

Nyt lapset mahtuvat kahteen toiminnassa olevaan kouluun eli Sjundeå svenska skolaniin ja Aleksis Kiven kouluun. Näistä Aleksis Kiven koulu joudutaan joko massiivisesti korjaamaan tai rakentamaan uusiksi. Lisäksi ruotsinkielisen koulun keskuskeittiö on aiemmin todettu viranomaistarkastuksissa laatukriteereiltään riittämättömäksi. Suljettuna oleva Päivärinteen koulu odottaa suljettuna kohtaloaan.

Vaihtoehtoja on monta monituista. Korjata kaksi koulua, korjata yksi ja rakentaan toinen uusi, rakentaa kaksi uutta, rakentaa yksi uusi tai  rakentaa yksi uusi, johon lisäksi tulisi kirjasto ja kokoustiloja yms.

Kirjasto on nykyään vuokratiloissa ja esimerkiksi sprinklerijärjestelmän puuttuminen estää kirjaston muuttamisen omatoimikirjastoksi, jolloin kirjasto voisi olla ympärivuorokauden auki.

Luonnollista on tietysti, että tunteenpalo on kovin suurta kun puhutaan kouluista.

Sivistystoimen tarveselvitys on vielä saamatta asian tiimoilta, joten päättäjillä ei vielä ole täyttä kuvaa tarvitaanko kaksi vai kolme koulua. 

Lyhytnäköisellä politiikalla molemmat koulut korjataan ja kirjasto kärvistelee vanhassa peltimarketin tiloissa. Silloin päätökset tulevat nopeasti, mutta lopputulos saattaa olla huonoin mahdollinen.

Oma kantani on, että kuuntelemme sivistystoimen tilatarpeen ja siihen sidoksissa olevan opetussuunnitelman ja mahdolliset hyödyt ja haitat kahden koulun ja kolmen koulun välillä.

ja se ruotsinkielisen koulun keskuskeittiökin remonttitarve sekoittaa pakkaa. Jos suomenkiliset koulut ovat remontin alla, niin ei ainoa toimiva keittiö voi joutua remonttiin.

Taas riittää pähkinää purtavaksi kunnanhallituksen kokouksessa illalla.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat