Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Eftersnack

Vaalit meni, eikä SDP oikein yltänyt siihen mihin meidän oletettiin yltävän.

Kunnallisvaalit ovat oman kylän kehittämistä ja valtakunnan politiikalla ei isoa vaikutusta menoon liene.

Mutta entäpä sitten paikallispolitiikka? Miksi äänestysprosentti jäi jälleen alhaiseksi?

Olisko ainakin osasyynä puolueiden ja ehdokkaiden samankaltaisuus?

Siuntiossa vaaleissa oli edustettuna RKP, Kokoomus, Vihreät, SDP, Vasemmisto ja Perussuomalaiset. Suurimmasta pienimpään. Kepu jäi pois ja vanha kepulainen keräsi äänensä kokoomukselle.

Kaikkien puolueiden teemat olivat: Puhtaat ja terveet julkiset tilat (koulut + päiväkodit), paremmat julkiset liikenneyhteydet (HSL), puhdas luonto, Siuntion Sydämen kehittäminen (keskustan kaava-alue), turvallinen risteys kantatielle 51, tukea paikallista yrittäjyyttä, kukaan ei halua enää veroprosenttia nostaa jne.

Kaikki oltiin yhtä mieltä kunnan kehittämisestä. Kuntalaisen on erittäin vaikea löytää niitä pieniä nyansseja rivien välistä. Kaikki vaikuttavat ihan toisiaan toistavilta papukaijoilta ja vaalien jälkeen tietenkin... "aivan aluksi haluaisin kiittää..."

Liekkö nyt suuri ihme, että äänestysprosentti on mikä on?

Vaalitulos kertoo lähinnä sen, että ketkä kunnassa ovat jo ennestään tunnettuja päättäjiä ja ketkä ovat markkinoineet itseään tehokkaammin ja kenellä on enemmän sukulaisia ja tuttuja kylillä. Vanhojen päättäjien kohdalla mennyt vaalikausi ja siellä tehty työ näyttäytyy myös vahvasti tuloksissa. Tulos tai ulos.

Puolueen arvoilla on vain toissijainen vaikutus ja vain poliittisesti valveentuneiden ihmisiin vaikuttava tekijä.

Vuonna 2012 SDP sai Siuntiossa 670 ääntä. Silloin ryhmäämme kuului Vihreistä irtaantunut porukka Vihreä Vastuu, jonka osuus äänistämme oli 138, eli todellisuudessa SDP:n kannattajia oli 538.

Nyt vuonna 2017 olimme omillamme. Ääniä tuli 448 eli takapakkia tuli 90 ääntä.

Henkilökohtainen tulos oli hyvä. Neljänvuoden takaisesta 68 äänestä nousu 119 ääneen oli yllätys. Sosiaalisen median markkinoinilla lienee iso osuus ja toivottavasti myös tehdyllä työllä.

Uusi kausi uudet kujeet. Nyt puolueen lähtökohdat ovat heikommat, joten vaikka oma äänimäärä kasvoi rajusti, voi olla, että puolueen heikolla tuloksella ei enää kunnanhallituksen penkille pääsekkään. Tähän nimittäin tulee vaikuttamaan sukupuolikiintiöt hallitusta nimittäessä ja isommat ryhmät aloittavat nimeämisen ensin.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

htfria .

"Siuntiossa vaaleissa oli edustettuna RKP, Kokoomus, Vihreät, SDP, Vasemmisto ja Perussuomalaiset. Suurimmasta pienimpään. Kepu jäi pois ja vanha kepulainen keräsi äänensä kokoomukselle."

Vai niin. Nyt Krisu ne pinkit lasit pois silmiltä. Mikähän oli kannatukseltaan pienin valtuustoon noussut puolue?

https://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/kv2017/vaalipii...

Ei voi muuta kuin kehua jälleen vasemmistoliiton taktiikkaa. Vajaan kolmen prosentin kannatuksella kaksi paikkaa. Se on vain yksi vähemmän kuin demareilla jotka saivat, katsotaanpa tuosta edeltä, hmm... hmmm... niin, yli viiden pinnan takapakin jälkeen 16% kannatuksella ne messevät kolme paikkaa.

Nyt odotankin kantaako vasemmiston keskinäinen solidaarisuus vielä kolmansiin vaaleihin vaaliliiton muodossa. Silloin jälleen voi käydä niin että demarit haravoivat kannatuksen, ja vasemmistoliitto jälleen haravoi valtuustopaikat. Yksi ehdokas vasemmistoliitolle lisää ja paikat jakautuvat parhaassa tapauksessa vas 3 dem 2.
Vaikka kannatusprosentit pysyisivät samana. Kirjoittaisitko silloinkin että: Suurimmasta pienimpään... vasemmistoliitto, demarit...

Äänestä demaria saat vassarin. Tämähän on ollut tilanne jo kaksissa perättäisissä vaaleissa. Et saa sitä mitä tilaat. Et saa sitä mitä äänestät. Luulisi tuon merkitsevän demareiden kannattajille ja äänestäjille jotain.

Eiköhän Krisu tuon vaaliliiton tuloksen jälkeen jälleen ole selvä että jos pitää neuvotella kunnan etujen maksimoimisesta jonkun tahon kanssa niin ainakaan demaria ei kannata panna asialle.

Kaikesta huolimatta onnittelut valtuustopaikasta.

Toimituksen poiminnat