Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Hyvä vaalitappio

Hyvä tulos kertovat ehdokkaat vuoronperään oli sitten kannatus yli 60 tai reilu prosentti. Urheilussa ei kukaan voittoa tavoitellut sanoisi tuloksen olleen hyvä jos selkäsauna olisi noin selvä. Ei paljon hymyilyttäisi, ehkä omalle tulokselle voisi naureskella, mutta tyytyväinen tuskin olisi kukaan.

Miten Niinistön kannatus oli niin valtaisa? Syynä ei ollut monen kokoomuslaisen Säästö-Sauli kamppanja, jossa hoettiin, että säästyy 10 miljoonaa, kun äänestätte Saulia ja ei tule toista kierrosta. Niin yksinkertaisia eivät äänestäjät ole. Syynä ei ole myöskään Kokoomus puolueen valtaisa kannatuksen kasvu.

Itse uskon, että syynä menestykseen on henkilö ja muutos suomalaisessa politiikassa. Kokoomus, Keskusta, Vihreät, SDP ja vasemmisto alkavat olla niin lähellä toisiaan ajatusmaailmoiltaan ja kaikki särmät on hiottu ja pyöristetty. Kukaan ei ota suurempaa irtiottoa, koska kaikkia tulee miellyttää.

Tästä on seurannut, että äänestäjät muuttuvat yhä enemmän liikkuviksi. Äänestetään tuttua tai hyväksi tyypiksi todettua ehdokasta. Saulin tapauksessa koko kansan isähahmoa.

Muutos tulee näkymään seuraavissa Maakuntavaaleissakin lokakuussa. Hyvät tyypit keräävät äänet, puolueen väri tulee toissijaisena. 

Siuntion osalta voi todeta, että oman puolueen ehdokkaan vaalitulos oli erittäin huono. emme onnistuneet siis vaalityössä.

Itse sain viime vuonna 119 ääntä kuntavaaleissa ja nyt Tuula Haatainen keräsi vain 79 ääntä koko kunnasta. En ole millään muotoa parempi tai pätevämpi, kuin Tuula, mutta monelle tutumpi ja ehkä jopa jolleikkin hyvä tyyppi.

Kampanja oli näkyvyydeltään hyvä ja varmasti puoluettamme yhdistävä voimainkoitto. Nyt vaan tulisi muuttaa katsontakantaa modernimmaksi. Löytää hyvät tyypit ja jättää taka-alalle puoleen sisäinen poliittinen nokkimisjärjestys.

Seuraava vaalit ovat Maakuntavaalit jo lokakuussa ja kun puolueet pyörivät pyöristetyin näkökulmin samassa laatikossa, niin pitää löytää niitä hyviä tyyppejä ehdolle. Toivottavasti nähdään uusia nuoria ja konkareiden paluita, kuten Arto Bryggare yms.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

No mihin puolueita sitten ylipäätään tarvitaan?

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Niin..aika näyttää tuleeko suomalainen poliittinen kenttä muuttumaan. Nykyinen kaikkea kaikille ympäripyöreästi johtaa siihen, ettei kaikkilla nykyisillä puolueilla ole poliittista kysyntää. Poliittisesti aktiivit kyllä löytävät eri puolueiden vivahde-erot, mutta enemmässä määrin kansalaiset eivät näe näitä vivahde-eroja. Poliittinen koneisto on sisällä omassa kuplassaan, ettei näe tätä muutosta.

Toimituksen poiminnat