Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Isolla kirkolla maakuntavaltuustossa

  • Äänestämässä kannanotosta
    Äänestämässä kannanotosta

Keskusta puoleen kansanedustaja Mikko Kärnä ehti lausua Uudenmaan maakuntavaltuuston kriittisen kannanoton lähinnä Espoon, Vantaan ja Helsingin maakuntavaltuutettujen kannanotoksi, koska heillä on valta maakuntavaltuustossa. Tulevaisuudessa on Kärnän mielestä toisin, valta tulisi koko kansalle.

Todellisuudessa Uudenmaan maakuntavaltuuston kannanoton takana on laaja kannatus ja huoli koko Uudenmaan puolesta. Pelkästään SDP:n riveissä Espoo-Vantaa-Hesinki akselin ulkopuolelta kriittisen kannanoton puolesta äänestivät maakuntavaltuutetut Raaseporista, Siuntiosta, Lohjalta,Mäntsälästä,Keravalta, Tuusulasta, Hyvinkäältä ja Porvoosta. Jos tuntisin muiden puolueiden valtuutettuja paremmin, niin uskon, että kannanoton takaa löytyy lähes jokaisen 26 Uudenmaan kunnan valtuutettuja , jotka edustavat kaikkiaan 1,7 miljoonaa asukasta.

Tämä kannanotto ei ollut oman kunnan puolesta tai metropolin puolesta tehty kannanotto, vaan ensimmäistä kertaa koko Uusimaa näytti yhtenäisyytensä ja huolensa uudistuksesta, joka on massiivinen ja jota runtataan läpi liialla kiireellä, jonka seurauksista ei kenellekään ole mitään tuntumaa.

Pääministeriksi valittiin yritysjohtaja, joka on valmis runttaamaan uudistuksen läpi väkisin. Uudenmaan maakuntavaltuuston kannanotto on kuin japanilainen lakko, jolla johtoryhmää herätellään aikalisän ottoon.

Jos uudistus runnotaan läpi on lopputulemana Uudellamaalla, juuri Kärnän kuvailema metropolivaltuutettujen valtakeskittymä, silloin koko Uudenmaan kattavaa päättäjäkoneistoa ei enää ole. Kärnä totesi lopuksi, että omaan napaan tuijottelijat eivät tässä maailmassa pitkälle pötki. Juuri tästä syystä Uusimaa ja sen valtuusto oli hyvin yhtenäinen.

 

http://mikkokarna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252205-uudenmaan-maakuntavalt...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat