Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Länteen päin Berner

Läntisellä Uudellamaalla on aina ollut huoli alueen päätien eli kantatie 51:sen turvallisuudesta. Tuttavallisemmin Hangontie eli tie Helsingin ja Hangon välissä. Tien alkupätkä on hyvä ja turvallinen Helsingistä Kirkkonummelle, mutta siitä eteenpäin rytisee ja paukkuu liiankin tiheään tahtiin.

Jos yhtä vilkas tie olisi Kainuussa, Satakunnassa tai Lapissa, olisi tie jo monikaistainen moottoritie, mutta kun on se aluepolitiikka.

Suomesta varmasti löytyy useampikin onnettomuusherkka tie ja rahakirstun vahdeilla on vaikeaa päättää mikä on toistaan tärkeämpi kohde.

Kun onnettomuudet ovat lisääntyneet on huoli kasvanut läntisellä Uudellamaalla jo kovasti. Lisääntyneet vakavat kolarit ovat päässee ihon alle. Kolareissa on työkavereita, naapureita, tuttuja ja puolituttuja. Kaikki isiä, äitejä, poikia ja tyttöjä, ukkeja, mummoja, puolisoita jne.. jonkun rakkaita kaikki.

Oma työnantajakin pohti, että suurin työturvallisuusriski on työmatka työpaikalle.

Uudenmaan maakunnan virkamiehet eivät paljon länteen tuijottele ja poliittisesti on muodikkaampaa puhua vain uusista raideratkaisuista.

Eikä siinä mitään, suunnitelkaa toki raiteita, hyvä niin, mutta sitä ennen me läntisen Uudenmaan asukkaat haluaisimme pitää yhteisömme kaikki jäsenet ehjinä ja elävinä. Joten parahin ministeri Berner ja koko liikenneministeriö, saisimmeko edes pikkuisen panostusta länteen kulkevaan tieverkkoon?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat