Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Matka jatkuu murheista huolimatta

Vaalit lähestyvät kovaa vauhtia ja oma puolueeni on kohdannut mutkia matkassa. 

Vakavia sairauksia huonoon aikaan- on moni sanonut.

En usko, että vakavalle sairaudelle on koskaan hyvää ilmestymisaikaa. Ne ovat aina henkilökohtaisia käännekohtia, tragedioita ja taisteluita. Eturivin poliitiikkojen sairaudet nousevat pinnalle ja herättävät tunteita. Taustalla samoja taisteluita käy iso joukko ihmisiä, ilman koko kansan tukea.

Me suomalaiset voimme onneksi nauttia (ainakin vielä) terveydenhuollosta, joka taistelee sairauksia vastaan olipa sairastunut ihminen eturivin kansalainen tai ihan tavallinen tallaaja. Toivottavasti näin tapahtuu myös tulevaisuudessa.

Poliittiisesti Maarit Feldt-Rannan sairastuminen ja politiikasta syrjään jääminen on Länsi-Uudenmaalle valtaisa isku. Maarit on ollut rannikkokuntien valovoimaisin ja tehokkain kansanedustaja, nainen joka on koonnut yhteen alueen ruotsinkieliset ja suomenkieliset.

Uudenmaan maakuntavaltuuston ryhmäkokouksissa Maaritin läsnäolo on aina tuonnut kokoushuoneeseen arvokkaamman ja iloisemman tunnelman.  Voimia sinulle Maarit ja läheisillesi uuteen taisteluun ja käytä se kaikki sama energia nyt itseesi, jonka olet  aiemmin käyttänyt muiden asioiden parantamiseen. 

Läntisen Uudenmaan  kaksikielisiä rannikkokuntia ovat Kirkkonummi, Siuntio, Inkoo, Raasepori ja Hanko.

Yhtä-äkkiä olemme tilassa, jossa ehdokkaana on vain kaksi tuoretta kasvoa. Markus Myllyniemi Kirkkonummelta ja Johan Kvarnström Raaseporista. Molemmat hienoja miehiä, mutta Maaritin kaltaista alueen yhdistävää henkilöä ei enää olekkaan. 

En tiedä mikä on puolueeni suunta ja suunnitelma,mutta tiedän, että alueella totuttu vahvaan naisjohtamiseen ja nyt siinä kohtaa on iso tyhjiö, jonka tyhjäksi jättäminen olisi puolueellemme iso virhe.

Itse olen yksi rannikkokuntien maakuntavaltuutetuista ja oppinut viimeisten vuosien aikana, että tämä meille rakas seutu tarvitsee seutua yhdistävää henkilöä. Kukaan ei voi korvata Maaritin poissaoloa täydellisesti, mutta yritettävä on kuitenkin.

Niinpä toivon, että hyvä ystäväni, tukijani ja kannustajani Arja Alho nostettaisiin esiin tässä kohtaa. Tiedän että sinä Arja olet jo nähnyt ja kokenut kansanedustajana olemisen riemut ja tuskat ja varsinkin ne tuskat.

Sinä olet aina jaksanut minua patistaa jatkamaan Siuntion ja Länsi-Uudenmaan politiikassa, kun oma usko ja kiinnostus on meinannut loppua kesken matkan.

Nyt on  minun vuoro patistaa sinua ja puoluettani,

Kristian

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Uskosin, että jos vaikkapa nimettömät trollit pyrkivät noita sairaustapauksia rumasti retostelemaan, se ei sada SDP:n kilpailijoiden laariin. Ainahan joku saattaa nauraa, mutta suurempi joukko on niitä, jotka pilkkaamisesta suuttuvat ja menevät äänestämään, vaikkeivät aikoneetkaan.

Muutoin olettaisin, että blogissa mainitut kolme nimeä saisivat katettua Feldt-Rannan jättämän aukon optimaalisesti. Eihän minulla tietenkään perussuomalaisena olisi mitään sitäkään vastaan, että kaikki SDP:n ehdokkaat olisivat läntiseltä Uudeltamaalta, jolloin sen alueen SDP:n äänisaalis olisi vielä vähän korkeampi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kun aktiividemari tunnustaa "en tiedä mikä on puolueeni suunta ja suunnitelma", taitavat palikat olla melko pahasti sekaisin.

Kahden sairausloman satuttama demarien puheenjohtajisto saattaa vaikuttaa kehnolta tiimiltä vetämään vaalikampanjaa, mutta kuten Risto J. kommentissaan toteaa, äänestäjä voi asettua tukemaan lujille joutunutta puoluetta vaikkapa ihan inhimillisistä syistä.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

"en tiedä mikä on puolueeni suunta ja suunnitelma"...niin henkilövalintaa läntisellä Uudellsmaalla tarkoitin tällä, eli valitaanko mies vai nainen ja mistä kunnasta.

Toimituksen poiminnat