Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Rantarataa ja sivistyskampusta -Siuntio

Eduskuntavaalitohina elää omaa elämäänsä. Paikalliset päättäjät, jotka eivät ole ehdolla karkeloissa jatkavat omaa työtänsä ja siinä ohessa auttavat Eduskuntaan pyrkiviä.

Keväisessä Siuntiossa ollaan isojen muutosten edessä ja yhtäaikaa monta on murhetta ratkottavana. 

Tuorein ongelma tuli taas puskien takaa. Aamun ensimmäinen juna Siuntiosta on lopetusuhan alla ja syynä ei ole vähäinen asiakasmäärä vaan se, että junan tulisi saada yöparkkipaikka Siuntiosta ja Siuntion ratapihalta ei sellaista parkkipaikkaa löydy tällä hetkellä.

Ongelma olisi helposti ratkaistavissa lyhyellä lisäraiteella Siuntion asemalle. Ei liene ylitsepääsemätön projekti, joten toivottavasti Siuntion poliittinen ja virkamiesjohto saa junalle parkkipaikan. Muuten hyvä kehitys joukkoliikenteessä ottaa liian ison harppauksen taaksepäin. Tämänkin ongelma ratkominen kuitenkin vähentäisi Siuntioon saapuvan ensimmäisen junan verran liikennettä., eli Siuntioon tulisi ensimmäinen juna vasta klo 07.

Sivistyskampus projekti etenee takkuillen ja vähän sekavastikkin. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti toivomusponnen sivistyskampuksen arkkitehtikilpailusta, nyt kuitenkin näyttää, että tälläinen aito kilpailu vesitetään kierrellen ja kaarrellen.

Virkamieskoneisto on pyytänyt jo alustavan arkkitehtihahmoitelman omalta hoviarkkitehdiltään ja Hilma-palvelussa etsitään jo rakennusliikkeitä seuraavalla ilmoituksella :

"Siuntion kuntaa pyytää tarjojaksi haluavia toimijoita ilmoittautumaan kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn. 
Rakennusurakan hankinnan kohteena on Siuntion keskustaajamaan sijoittuvan sivistys ja hyvinvointikampuksen rakennusurakka. 
Sivistys ja hyvinvointi kampuksen tilaohjelman mukainen hym2 ala on n. 6320 hym2 ja rakennuksen brm2 ala n. 7900 brm2. Kampusrakennus on alustavan määrityksen mukaisesti tarkoitus rakentaa kaksikerroksisena rakennuksena, joka tulee toteuttaa tarjouspyyntössä annetujen ehtojen mukaisesti."

Ehkä arkkitehtikilpailu järjestetään, sitten kun rakennus on valmis... tiedä häntä?

Siuntion kehittäminen vaatisi rohkeaa otetta ja jopa riskien ottoa, mutta asenne tuntuu olen enemmän surkutteleva ja inhorealistinen, jopa alistunut , jota hienosti kutsutaan vastuuntuntoiseksi politiikaksikin.

Täytyy itse yrittää vaan sitkeästi yrittää kehittää kuntaa eteenpäin ja taistella taantumusta vastaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Missäs se juna on tähän asti yöpynyt?

X

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Pasilan ratapihalla, mutta ei kuulemma onnistu enää tulevaisuudessa.

Toimituksen poiminnat