Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Vaikkakin niukasti, kuitenkin suurin

  • Vaalikahvit
    Vaalikahvit

Suurin ja kaunein, vaikkakin hitusen niukasti.

Me sosialidemokraatit kasvatimme äänimääräämme ja lisäsimme kansanedustajien määrää. Puolueenjohdossa on kuitenkin tiukan jälkipelin paikka. Lähes 23% kannatus kuihtui alle 18% muutamassa kuukaudessa, vaikka pelimerkit olivat annettu tarjottimella.

Stiplailut ilmastoasioissa ja maahanmuutossa olivat vähän erikoisia puolueaktiivinkin näkövinkkelistä, joten varmasti myös äänestäjien kuvakulmasta. Opiksi on otettava.

Paikallisesti Lohjan Joona Räsäsen tippuminen oli erittäin huono juttu ja siinä saattoi kohtaloksi kaatua Tunnin junan ajaminen. Lohjalaisen tykkäsivät,mutta eteläisten naapurikuntien äänet karkasivat rantaradan kannattajille.

Itseltä kysyttiin moneen kertaa, miksi et ole ehdolla näissä vaaleissa? Uudenmaan vaalipiiri on rahanvaalipiiri, sinne on tavallisen perheellisen turha lähteä ehdolle. Moni yli 30 000 euroa tiskiin laittanut nuolee tänä aamunakin haavojaan. Miksi vaivautua moiseen, demokratia on Uudellamaalla vain rahan valtaa. Ne joilla on varaa on myös valtaa.

Hallitusneuvotteluista tulee tiukat ja hankalat. Minun maailmassani sdp ja ps eivät mahdu samaan pöytään ja tiedän niin monta muutakin demaria, joille asia on jäsenkunnan arvoinen, joten tuota kaksikkoa ei nähdä samassa hallituksessa... Punamultaa kohti.

Aurinkoisia kevätpäiviä, Krisu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kristianille onnittelut vaalivoitosta. Olet sen ansainnut.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Kiitoksia, vaikkakin minun osuus voitosta on pikkuriikkisen hippustakin pienempi.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Vaalitentit loppuivat demarien kannalta kreivin aikaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Demarien kompurointi ilmastokysymyksessä oli varmasti eräs syy kannatuksen hiipumisessa loppumetreillä. Toivottavasti myös kepu ottaa opiksi miten käy, kun herrojen (kok) kanssa lähtee marjaan. Roima vaalitappio seurasi kepun lähtiessä Kokoomuksen kanssa hallitukseen -07 ja sama toistui jälleen. Sipilä, joka ajoi pääministerinä linjaa joka on kaukana alkiolaisuudesta sai näissä vaaleissa karvaasti kokea, että kepun kenttäväki on perinteistä punamultaa kannattava. Sdp, kesk, vihr. rkp ja vas-liitto siinä mahdollinen hallituspohja.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Arto;
samaa mieltä. Mutta punamulta edellyttää kepun johdon vaihtoa. Ja siinä on kyse vain ajankohdasta.

Toimituksen poiminnat