Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Tonttimyynti elpyi alkuvuodesta...ainakin piskuisessa Siuntiossa.

Kun Asuntosäätiö pisti Siuntion Störsvikissä omakotitalotontteja myyntiin, niin Siuntiossa yleisesti kauhisteltiin tonttien hintoja. Halvimpien tonttien hinnat ovat 130 000€ (n.1700-1800 neliötä) ja kalliimmat 175 000€ (n.2100-2200 neliötä). Kaikkien yllätykseksi kaksi tonttia meni kaupaksi heti, sekä lisäksi kahdeksan tonttia on jo varattu.

Samaan aikaan kunnan omat kuntakeskuksen tontitkin ovat käyneet hienosti kaupaksi ja tontteja on myyty jo kymmenen eli koko vuoden toive saatiin jo täytettyä.

Störsvikin alueen nopea kasvu tuo kunnalle paitsi lisää hyvätuloisia veronmaksajia, myös hirvittävän paineen rakentaa alueelle oma koulu. Samalla myös kuntakeskuksen päiväkodit pursuavat lapsista, eli kyllä rahareikiäkin on tiedossa.

Olisiko laman selkä ainakin väliaikaisesti taittunut? Toivottavasti tämä Euroopan talouskurimus ei sitä uudelleen vinksauta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Pertti Heinonen (nimimerkki)

Sanon vain että tulkaa tekin pois sieltä PK seudulta. Tuolla summalla, jolla saatte vain pienen tontin, saatte muualla Suomessa ison maatilan rakennuksineen. Mikä teitä vielä sitoo PK seutuun?

K Veikko

Monet kuntapäättäjät haluavat uusia "veronmaksajia" ymmärtämättä sitä että näiden uusien asukkaiden aiheuttamat menot ovat monesti suuremmat kuin tulot.

Kreikkalainen (nimimerkki)

Hmm.. Ei tästä niin pitkä aika ole kun täkäläisen rahayksikön loppumerkistä tuli mieleen muutakin kuin Kreikkalaisten ja muiden etelän mustalaisten velkojen maksaja. Jep! Kyllähän ovatkin ajat muuttuneet, ei tämmöstä puppua oltaisi markka-aikaan keksitty edes ehdottaa.

Toista se on nyt euro-aikaan. Kreikkalaisten ja muiden mustalaisten vedätysmetkut on opittu ja omaksuttu täälläkin. Jep! MILJOONA markkaa mokoman tuppukylän hikisestä savipläntistä kuulostaa shamppanjasta humaltuneelta ja kovasti hapokkaan kuplaiselta. Toisaalta eihän tämä vielä ole mitään, sillä eihän tuossa ole kuin reilut 900000 markkaa kuplivaa Kreikkalaista ilmaa.

Mutta mutta, mikäpäs siinä jos tällä äärimmäisen pidättäytyvällä Kreikkalaistyylisellä kaavoituksella ylläpidetty tonttpulapluffi ja vastaava vedätys kerran toimii aina vain niin antaa palaa vaan :-)

Kaikki ovat tyytyväisiä! Ja lainarahaahan se vaan on! Ja lainathan voi aina maksattaa muilla veronmaksajilla! Vaikkappa niillä pienituloisilla nuukilla duunaripässeillä jotka eivät tyhmyyttään USKALLA velkaantua korviaan myöten niinkuin kunnon kokoomuslaiset! Kreikka ja kokoomuslaiset näyttää ja opettaa miten täällä kannattaa elää!

Jeppe (nimimerkki)

Meillä on keinotekoisesti luotu historiallinen hintakupla, joka päättyy helvetilliseen rysähdykseen. 0,1-0,5 euroa neliöltä maksavan metsämaan hinta pomppaa sataan euroon neliöltä, kun maa saadaan kaavaan. Kulisseissa vaihtaa miljoonat omistajia. Siitä vain hakemaan asuntosäätiön taustapiruja. Ei varmasti tarvitse kaukaa hakea kaavoituksesta päättäviä.

Toimituksen poiminnat