Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Siuntio ei järjestä kouluopetusta pakolaiskeskuksen lapsille

Tiesihän sen , että uutiskynnyksen yli pääsi tällä päätöksellä. Kyse ei ole kuitenkaan rasismista vaan kunnan taloudellisesta tilasta ja lupauksista jotka päättäjät saivat pakolaiskeskuksen tulessa Siuntioon.

SPR:n edustaja toisti moneen kertaan, ettei Siuntion kunnalle koidu mitään kustannuksia pakolaiskeskuksen tulessa Siuntioon ja lupasi, että koulunkäynti hoidetaan pakolaiskeskuksessa ilman Siuntion kunnan rahoitusta. Nyt nämä lupaukset sitten näyttävät unohtuneen. Lupauksen mukaan SPR ja valtion hoitavat kaikki kustannukset, enkä minä yhtenä päättäjänä  koe olevani rasisti sanoessani, että SPR pitäköön lupauksensa.

Apulaisoikeusasiamies selvittäköön asian, kuten nyt on pyydetty. Jos joku uskoo tälläisellä menettelyllä lisättävän myönteistä suhtautumista pakolaisiin, niin metsään menevät.

Jos Siuntiolle annetaan määräys omalla kustannuksellaan hoitaa pakolaisten koulunkäynti, niin sanonpa suoraan, että sillä hetkellä minulta menee kaikki usko SPR:n toimintaan , sekä valtion pakolaispolitiikkaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (81 kommenttia)

Jukka-Pekka Vasara

No pistäs sitten talos myyntiin ja ala itse maksaa näitä kustannuksia. Miksi ihmeessä muiden ihmisten pitäisi kustantaa se että sää voit fiilistellä liki leeninin tasoisena hyvänä ihmisenä?

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Pakolaisbisnes on laillistettu ihmiskauppa, Siuntio kiinnostaa vain pakolaisten varjolla tapahtuva tulonsiirto valtiolta kuntaan.
Mielestäni kaikki pakolaisten vastaanotosta koetavat kulut pitäisi siirtää kuntien maksettavaksi.

Pekka Manner

Freddyn kanssa TAAS samaa mieltä, tännekin on harkittu pakkolaisia otettavan, syynä juuri noi rahat, ei mikään humanismi.

Tämä on selvää orjakauppaa. Myöhemmin nämä sitten on pakkotyöllistää kunnan rahoilla jne...lyhytnäköistä politiikkaa.

Siili (nimimerkki)

Kuvittelitko todellakin, että maahanmuuttokuviot ovat tässä maassa jotenkin hallinnassa? Tai että oikeudenmukaisuudella tai terveellä järjellä olisi niiden kanssa joitain tekemistä?

Kun valtio komentaa kuntia jotain tekemään, on aivan yhdentekevää, mitä joku SPR:n edustaja on jossain vaiheessa sanonut. Vaikuttaa myös siltä, että useimmat kunnat ovat nyt heränneet siihen, että VOK-toiminta ei ole oikeasti kunnalle taloudellisesti kannattavaa. Kun tähän yhdistää lieveilmiöt, ei nihkeyttä ottaa uusia VOKkeja kunnan alueelle pidä ihmetellä.

Jukka-Pekka Vasara

# 2 Mun mielestäni taas kustannukset kuuluvat niille ihmisille jotka tarvitsevat tätä toimintaa. Poliitikot jotka hankkivat näitä kulueriä maahamme ja maksavat syntyvät kustanukset lastemme piikkiin otettavalla velalla ovat pelkkiä rikollisia joita pitäisi rangaista teoistaan.

Hantta (nimimerkki)

On aivan uskomatonta mihin tämä "maailmanparannus"ja "tasaarvo"ajattelu on mennyt, punainen risti auttaa tuhansia murhanneita terroristeja telebania ja Astrid Thors ja monet muut ajattelevat ja ovat enemmän huolissaan maahanmuuttajien eduista kuin valtaväestön.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Maassa maan tavalla.

:)

(Älä Kristian janisievistele näissä perusjutuissa. Tee mieluummin isompia kaaria)

Jukka Turunen (nimimerkki)

Koulutuksen kulut tulisi panna SPR:n maksettaviksi. Sehän käärii pakolaiskeskuksien tuoman "tuotonkin" liiveihinsä.

Lemmy Caution (nimimerkki)

Onhan se ikävää kun SPR jää valehtelusta kiinni. Taitaa muutamassa muussakin kunnassa tulla yllätyksiä kun hyvää tarkoittavia valtuutettuja on ollut helppo viilata linssiin että "valtio maksaa". Näistä kuitenkin yleensä pysytään visusti hiljaa, koska harvemmin kunnanvaltuutetut kehtaavat tunnustaa, että on viety kuin pässiä narussa.

Liike (nimimerkki)

Kun te Siuntion kunnallispoliitikot kävitte pakolaisista kauppaa SPR:n kanssa, ajattelitteko, että kunta saa tarjotut sielut majoittaessaan valtion tuen puhtaana nettotulona, joka voidaan käyttää vaikkapa virkistysmajan rakentamiseen kunnallispoliitikoille ja joku muu hoitaa uusien asukkaiden kunnallismenot?

Onko teillä mahdollisesti salaisissa tehdashalleissa juoksupyöriä, joihin suljettujen orjien polkuvoimalla tuotetaan Siuntion käyttämä sähkö?

Ei ole ihmisten ahneudella rajaa.

jmk (nimimerkki)

Onnea Kristian ja muut siuntiolaiset! Teitä on höynäytetty.

Kannattiko uskoa, että "valde maksaa" ja "SPR maksaa"?

Vai olisiko kannattanut kuunnella, kun teitä varoitettiin "ilmaisuudesta" ja sen yllättävistä lisäkuluista.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Sen verran selvennän, että SPR ainoastaan kysyi Siuntion päättäjien ja kuntalaisten mielipidettä. Kunnan päättäjät eivät ole tehneet päätöstä pakolaiskeskuksen ottamisesta kuntaan. SPR on vuokrannut valtion omistaman Suitiassa sijaitsevan Harjulinnan pakolaiskeskukseksi..eli ihan kuten mikä tahansa yhteisö tai yksityinen voi tehdä kauppaa kiinteistöistä ja muuttaa sinne asumaan tai edelleen vuokrata sitä muille.

Jukka-Pekka Vasara

# 12 Miten tässä nyt jotenkin haisee sellainen etteivät ne kultamunat ehkä olekaan niin suuri rikkaus kun on kansalle ja kunnallispoliitikoille hoopootettu..? :)

Vanha demari (nimimerkki)

Perusopetuslain 4 §:n mukaan kunta on velvollinen järjestämään opetusta näillekin lapsille. On ihan sama mitä SPR on mahdollisesti luvannut.

En nyt ota kantaa itse pakolaiskeskuksen Siuntioon tuloon,mutta kuinka te kuntapäättäjät olette voinut olla näin tietämättömiä kuntia koskevasta lainsäädännöstä. Kyllä kunnan virkamiesten on täytynyt se tietää. Sinäkin olet naivisti kirjoitellut, ettei pakolaiskeskuksen asukkaista muka tule kunnalle kuluja. Tätä tekisi mieli sanoa jo tyhmyydeksi.

Yki (nimimerkki)

"Jos Siuntiolle annetaan määräys omalla kustannuksellaan hoitaa pakolaisten koulunkäynti, niin sanonpa suoraan, että sillä hetkellä minulta menee kaikki usko SPR:n toimintaan , sekä valtion pakolaispolitiikkaan. "

Hyvä, money talks. Varmasti ymmärrät, että ghettoutumisen ja passiiviväestön lisääntymisen kustannukset tulevat kokonaisuudessaan ja aina yhteiskunnan (veronmaksajien) maksettavaksi. Kohdistuvatko ne suoraan siuntioon, on sinäsä toisarvoinen asia big picturessa. Tämä toiminta on niin typerää ja moraalitonta, että täytyy olla joko täydellinen idiootti tai kammottava teeskentelijä jos tätä kannattaa.

Tappi (nimimerkki)

On hyvä muistaa, että SPR:n johdossa on Erkki Liikanen (sdp). Muutenkin Sdp , Rkp ja SPR ovat hyvin läheisissä kanssakäymisissä Suomen pakolaispolitiikan ja humanitaarisen maahanmuuton alueella.

Raaputtakaa pintaa, tutkikaa ketkä pyörittävät pikkubisneksiä SPR:n ympärillä ja minkä puolueiden tukijoita työskentelee SPR:n organisaatiossa.
Kyllä nämä asiat selviävät ahkeralle etsijälle.

Kristianin on hyvä ymmärtää, että oma puolue siellä taustalla huseeraa ehkäpä kaikkien voimakkaimmin.
Erkki Liikanen asetettiin aikoinaan hankkimaan meriittiä mahdollista presidenttiehdokkuutta varten. SPR:n puheenjohtajuus vaikutti silloin sopivalta pr-paikalta. Taisi mennä aika tavalla pieleen tuo teko. Pukki kaalimaan vartijana ei ole koskaan hyvä juttu. Erkin tarkoitus oli vain poimia hedelmät päältä, mutta nyt nuo hedelmät taisivat olla aika mätiä.

Sdp, Rkp ja Skdl (Vasemmistoliitto) ovat pyörittäneet SPR:n toimintaa poliittisella sektorilla. Nyttemmin mukana hääräävät aktiivisesti myös Vihreät.
SPR:n puheenjohtajahistoria viimeiseltä 30-vuotiskaudelta kertoo karusti kuinka poliitikot valtasivat SPR:n omaksi markkinointikanavakseen.
SPR kävelee kohti omaa hautaansa tätä menoa. Sen tulisi olla itsenäinen toimija, mutta nykyisin se on lähinnä poliitikkojen omantunnon välikappale.

SPR on poliittinen toimija vastoin omaa periaattettaan. Tarkoitus on pyhittänyt keinot ja valehtelu on aina sallittu politiikassa "yleisen hyödyn" nimissä.

Eihän tätä olisi uskonut Erkkikään, mutta pahalta näyttää sanottiin Siuntiolla.

pertti heinonen (nimimerkki)

Koko ongelmaa ei olisi edes syntynyt jos Eila Kännön ja Ritva Santavuoren inkarnaatioita olisi Ulkomaalaisviraston ja Maahanmuuttoviraston johtavilla paikoilla. Ikävä tulee näitä vankkumattomia Suomen edun ajajia.
Uusia ei näytä olevan näköpiirissä ainakaan yksilahkeisten joukossa...

Jukka-Pekka Vasara

# 16 kaikki totta mutta ei nyt unohdeta kesKustaa ja kokoomusta asiaan osallisten puolueiden luettelosta. Näillä kahdellahan on periaatteessa hallitusvalta tässä maassa vaikka tietenkin em. puolueiden alempirotuiset turaanijäsenet ovatkin nöyrästi antaneet varsinaisen vallan johonkin RKPeen suomalaisvihaa tihkuviin bättretalande-kammareihin-.

Insinööri (nimimerkki)

SPR:n busineskseen kuuluu pakolaiset ja siihen liittyvät keskukset ja toiminta. Siitä ne ihmiset palkkansa saavat.

Tämä hyvän mielen kauppa, humanitäärinen avustustoiminta on iso, satojen miljardien business maailmalla. Ala muistuttaa anekauppaa. Siinä vaikuttaa paljon hämärämiehiä ja naisia, jotka käyttävät sitten hyvää tarkoittavia ihmisiä hyväkseen. Oma lukunsa on ilmastouskonto, jonka varjolla siirrellään tuhansia miljardeja sijoittajien taskuun jo pelkästään päästökaupalla.

Tukemalla SPR:ää tuet organisaatiota, joka edistaa 'humanitääristä' maahanmuuttoa Suomeen. Se onkin kaikkein kalleinta maahanmuuttoa, jonka kulut jylläävät loppuikäsi ja vaikutukset vielä siitä eteenpäin. Ala on tuonut uusia ongelmia maahan ja muuttanut väestöpohjaa.

Eräät järjestöt hoitavat sitten ihmisten salakuljetuksen, mikä on sitä ihmiskauppaa. Pakolaiset jäävät velkaa salakuljettajielle ja matkan järjestäjille, ja maksavat sitten saamistaan asutuksista 'kotiin' lähettämällä rahaa. Ja jos et maksa niin sukulaisille käy huonosti. Epäillään kapinallisten lähettävän nuoria miehiä ansaitsemaan rahaa sotaan avustuksilla Eurooppaan. Usein naisen kannataa hankkiutua raskaaksi kohdemaassa ja turvata ankkuri. Rajalla jo tunnetaan koetellut vakiotekstit jolla pääsee maahan.

Avustustoiminnalla ja maahanmuuttojen järjestäjillä on kytkentöjä ja ihmisiä on tuomittu Suomessakin.

Useissa maissa maahanmuuttaja naiset ovat ajautuneet myös prostituution, jos ei muita töitä löydy. Matkanjärjestäjille on pakko maksaa. Tämän näkee Euroopan suurkaupungeissa, missä toiminta on näkyvää. Tästä on merkkejä jo Suomessa.

Itse mielellään auttaisin maailmassa kohdemaiden kansalaisia. Kansalaiselle on mahdollista on antaa rahalahjoituksia suoraan kohdemaihin niiden avustusjärjestöille. Netistä löytää yhteistietoja. Monesti keräävät avustusjärjestöt tutkitusti kuluttavat yli 3/4 osaa kuluihinsa. Tosin SPR:llä osuus on melko pieni oman ilmoituksensa mukaan.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Teillä taitaa olla siellä Siuntiossa sellainen täti, joka kehoitti äänestäjiä opettelemaan uimaan. Hänellä on myös konsulttifirma, joten jos hänellä aikaa riittää kannattaa pyytää täti hätiin.
Sama täti on ennenkin hävittänyt muovikassikaupalla rahaa järjettömyyksiin ja nyt konsultoi mitä ilmeisemmin spr:ää. Kukaan muu ei ole yhtä härski äänestäjiensä höynäyttäjä.
Tule apuun Arja

Insinööri (nimimerkki)

-Lupauksien arvo on muuten nolla, ellei se ole paperilla ja vakuudet olemassa ja saktiot määritelty.

vrt. Kreikan lainat ja Kreikan sanalliset vakuudet.

Aikuinen päättäjä ei saisi olla naivi tämän suhteen.

-Aina löytyy ihmisiä vaatimaan kovaan ääneen asiota. Harvemmin vaan löytyy niitä maksajia, jotka suoraselkäisesti hoitavat asiat. Tyhjät tynnyrit pitävät suurinta ääntä.

-Demokratia ei ole huutoäänestys. 100:n mielenosoitus ei vastaa 500 000 ääntä.

niinpä niin (nimimerkki)

ei täällä helsingissäkään olisi varaa pakolaistulvaan, mutta silti heitä tänne sijoittuu/sijoitetaan.
nostakaa kiltista kunnallisveroa, karsikaa muista palveluista ja nostakaa julkisten palveluiden taksoja. niin muuallakin joudutaan tekemään.

frank (nimimerkki)

"Kyse ei ole kuitenkaan rasismista vaan"

...hyväuskoisesta hölmöydestä, jos ihan suoraan sanotaan - vai mitä?

Jorma Tapio (nimimerkki)

Suomen Punainen risti tekee raakaa bisnestä yhteistössä ihmissalakuljettajaien kanssa. Veronmaksaja maksaa. SPR ei tarvitse vapaaehtoistn lahjoittajien rahoja.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

#22.

Ehkäpä Kristian ehdottaa kokouspalkkioiden alentamista? Siitäkin kun menee puolueen kassaan sievänen summa.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

#25:
Itseasiassa luovuin valtuuston kokouspalkkioista nuorten työllistämiseksi kesäksi :)

heidi (nimimerkki)

Onneksi Siuntiolla on mahdollisuus pitää kaikki koulut auki, eikä niitä muiden kuntien tapaan tarvitse sulkea! MUTTA näistä pakolaikeskuksen lapsista nyt oikeasti saisi lisää lapsia kouluihin, JOS joskus tulisi tilanne että kouluja ollaan sulkemassa tai opettajia lomauttamassa!

maahanmuuttaja (nimimerkki)
Petsaus (nimimerkki)

Kyynel Siuntion puolesta.

Mitäs olitte noin tyhmiä. Luitteko SOPIMUKSEN KUNNOLLA JA MIKÄ OLI SISÄLTÖ?

Ei olisi ensimmäinen kerta, kun RKP tai SRP pettää. Vai johtuuko se siitä ruotsinkielen opetukseen uppoaa niin paljon ja sen opetusta ei haluta vaarantaa, koska ensimmäinen tärkeä asia Siuntiolle on RKP sekä ruotsinkieli.

Muut asiat ovat sitten vähemmän tärkeitä.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

#29:
kannattaa lukea viesti numero 12

Petsaus (nimimerkki)

Mitäs täällä asiaa itket, kun totuus teillekkin valkenee.

Kannattaako tutustua muiden kuntien kokemuksiin ensin? Maksaako valde siellä kaiken? EI.

Menitte halpaan ja oikein hyvä. Laittakaa ne pakolaiset pelloille töihin.

Tosiasiahan on se, että kaksikielisyys maksaa ja RKP on näyttänyt taas rasistituusensa sekä apartheid politiikkansa.

Eikös ne jo työllisty 3:n vuoden sisäänhän ne kuulemma kaikki työllistyvät?

Jos ovat lapsia niin missä on sydämmenne?

Parviainenkin voisi tehdä vapaaehtoistyötä ja opettaa heille suomea vapaa-aikanaan?

Siili (nimimerkki)

Pointsit Parviaiselle kuitenkin esiintulosta.

Luulenpa, että samanlaisia pöllamystyneitä kunnallispoliitikkoja on VOK-paikkakunnilla ympäri Suomen, mutta he vain pysyvät hiljaisina omasta osuudestaan, toivoen, että kuntalaisten tyytymättömyys kohdistuisi valtion eikä heidän suuntaansa.

Muuten, olisiko Siuntio voinut halutessaan torjua projektin? Jos ei, niin eihän SPR:n bullshitilläkään ole kovin kummoista merkitystä. VOKki olisi joka tapauksessa perustettu ja Siuntiolle isketty samat velvoitteet.

Pera (nimimerkki)

#32

Onhan moni kunta kieltäytynyt kunniasta ja laittanut ovat pakolaisilta kiinni.

Saman olisi voinut tehdä Siuntio.

Ja muissakin siis kaikissa kunnissa on yleensä valtion omaisuutta jota SPR voi vuokrata, jos se homma meni noin kuten Parviainen väittää.

30.5 2010 muuten Muutos 2011 saldo oli n. 4900, siis kannattajakorttien.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Kunta ei voi kieltäytyä uusista asukkaista eikä sillä ole mitään mahdollisuutta estää jotakuta muuttamasta kuntaan, mutta SPR on vielä ainakin jättänyt tulematta (pakolaiskeskus) jos poliittinen tai kuntalaisten tahto on hyvin kielteinen asiaan.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Lukijoille tiedoksi, että ylläoleva Marcus Nordström on myös Siuntion kunnanvaltuutettu ja kunnahallituksen edustaja.
ja tällä kertaa ollaan Marcuksen kanssa täysin samaa mieltä.

Pera (nimimerkki)

" SPR on vielä ainakin jättänyt tulematta (pakolaiskeskus) jos poliittinen tai kuntalaisten tahto on hyvin kielteinen asiaan. "

No niin tulihan se sieltä. Eli olisitte voinut kieltäytyä, jos olisitte halunneet.

Eli turha itkeä.

#35

On täynnä taas tämä hurri itseään, että oivoi, mutta on hienoa, kun kaksihyyssäri järjestöä tappelevat keskenään SPR sekä RKP/ Vihreät

Pätmän (nimimerkki)

Paras olisi että turvapaikkaturisteista aiheutuvat kustannukset jakautuisivat mahdollisimman epätasaisesti, lähinnä niille jotka hyötyvät ihmiskaupasta ja niille jotka muuten vain tyhmyyttään haalivat elättejä Suomeen.
Pitäkää hyvänänne.

Jukka Turunen (nimimerkki)

Montakohan vastaavaa tapausta löytyy jo Suomesta? Veikkaan, että moni kunta on kaikessa hiljaisuudessa niellyt pettymyksensä ja vaivihkaan siirtänyt koulutuskulut kuntalaisten kontolle.

Teillä Siuntiossa on "kuuma linja" eduskuntaan olemassa. Käyttäkää sitä. Tähän pitää saada vastaus suoraan Astrid Thorsilta ja viimeistään seuraavalla eduskunnan kyselytunnilla. Samalla teette suuren palveluksen muille kunnille, joita uhkaa sama kohtalo.
Tästä saa ansaitun sulan hattuun se joka ehtii kysyä.

nabla (nimimerkki)

Siuntiolle aivan oikein, nostakaa veroäyriä, että saatte kulunne peittoon. Teitte narsistisen ja naivin päätöksen perustaa vastaanottokeskus sillä perusteella "ettei kunnalle koidu kustannuksia". No helvetti, sehän tarkoittaa, että muille kunnille tulee kustannuksia ts. teitte pokkana päätöksen lisätä muiden kuntien/valtion/veronmaksajien taakkaa.

Kantakaa vain vastuunne hankkimastanne monikulttuurisuudestanne.

Trapetsi (nimimerkki)

Kyllähän se teidän eurovaaliehdokkaanne hehkutti täällä blogeissa sitä vastaanottokeskuksen saamista sinne Siuntioon.

Tehän järjetitte jotain lelukeräyksiäkin sinne.

Liekö totta, että siellä olisi työntekijöiden suhde vastaanotettuihin 60/60?

Pekka Halonen

#35 Kertookin jo aikas hyvin missä mennään.

Todettakoon vielä:
1) Siuntio (kunta) ei ole vastaanottokeskusta alueelleen pyytänyt/järjestänyt.
2) Kunta (opetuslautakunta) on päättänyt olla järjestämättä vastaanottokeskuksen asukkaiden _valmentavaa koulutusta_ kts OPLTK °36/2009 päätöskopio alla.
3) HBL:n teksti asiasta ei ole käytettävissäni, toimittajan lupauksesta huolimatta, joten sitä en voi kommentoida.

---
Pekka Halonen
Puheenjohtaja
opetuslautakunta

=================

SIUNTION KUNTA
Viranomainen Opetuslautakunta
OPLTK § 36

KOKOUSPÖYTÄKIRJA
Kokouspäivämäärä 22.4.2009

VALMISTAVAN OPETUKSEN JÄRJESTÄMINEN SIUNTIOSSA (AV)

Siuntiossa kevään 2009 aikana toimintansa aloittava SPR:n pakolaisten vas- taanottokeskus on lähestynyt Siuntion sivistystoimea tavoitteena perusope- tukseen valmistavan opetuksen antaminen Siuntiossa kunnan toimiessa ope- tuksen järjestäjänä.
Perusopetuksen valmistavan opetuksen tavoitteena on edistää opetukseen osallistuvan oppilaan tasapainoista kehitystä ja kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan sekä antaa tarvittavat valmiudet perusopetukseen siirtymistä varten. Tämän lisäksi valmistavan opetuksen tehtävänä on tukea ja edistää oppilaiden oman äidinkielen hallintaa ja oman kulttuurin tuntemusta. Valmistavaa opetusta annetaan perusopetuksen oppiaineissa oppilaan oman opinto-ohjelman mukaisesti ja noudatetaan soveltuvin osin opetussuunni- telman perusteita. Oppilaat integroidaan perusopetuksen ryhmiin oppilaan oman opinto-ohjelman mukaan.
Valmistava opetus on maksutonta, eikä se sisällä koulumatkaetua. Kunta voi omalla päätöksellään järjestää perusopetukseen valmistavaa ope- tusta ja saada siihen valtionosuutta opetus- ja kulttuuritoimen annetun lain (635/1998) mukaisesti. Voimassa olevan lainsäädännön mukaan valmista- van opetuksen laajuus vastaa puolen vuoden oppimäärää, ja opetusta anne- taan 6–10-vuotiaille vähintään 450 tuntia ja tätä vanhemmille vähintään 500 tuntia. Opetusryhmien muodostamisesta päättää opetuksen järjestäjä perus- opetusasetuksen 2 §:n 1 momentin nojalla. Maahanmuuttajien perusopetukseen valmistavan opetuksen tuntimäärän laajentamista koskeva lainmuutos tuli voimaan rahoitusta koskevilta osin 1.1.2009 (laki opetus- ja kulttuuritoiminnan rahoituksesta annetun lain muuttamisesta, 1038/2008). Valmistavan opetuksen järjestämistä koskevilta osin muutos tulee voimaan ensi lukuvuoden alussa 1.8.2009 (laki perusope- tuslain muuttamisesta, 1037/2008). Lainmuutoksella kaksinkertaistetaan perusopetukseen valmistavan opetuk- sen laajuus lukuvuoden oppimäärää vastaavaksi. Siten valmistavan opetuk- sen laajuus alakoululaisen osalta tulee olemaan 900 tuntia ja yläkoululaisen 1000 tuntia. Vastaava muutos perusopetusasetuksen tuntimääriä koskevaan säännökseen tehdään myöhemmin. Laissa on edellytetty, että Opetushallitus tekee lainmuutoksen edellyttämät muutokset opetussuunnitelman perustei- siin siten, että ne ovat opetuksen järjestäjien käytettävissä viimeistään 1.8.2009. Opetussuunnitelman perusteiden muutostyö on meneillään Ope- tushallituksessa. Oppimäärän laajuuden kaksinkertaistamisen vuoksi ope- tus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annettua lakia muutettiin vastaavasti siten, että yksikköhinta on nykyiseen verrattuna kaksinkertainen. Valmistavan opetuksen kustannukset korvataan opetuksen järjestäjälle ope- tus- ja kulttuuritoimen rahoitusjärjestelmän kautta jälkikäteen. Valmistavan opetuksen rahoitus ei ole korvamerkittyä rahaa. Rahoituksen ollessa osa opetus- ja kulttuuritoimen valtionosuusjärjestelmää, ei se tuota suoraan vas- taavaa määrää euroja kunnalle.

Kunnat ilmoittavat valmistavaan opetukseen osallistuneiden ja sen päättä- neiden oppilaiden määrät Tilastokeskukselle vuosittain. Ilmoitus tehdään opetuksen päätyttyä jälkikäteen peruskoulutilastoinnin (20.9.) yhteydessä erillisellä kuntalomakkeella.
Tarkennuksena on syytä korostaa, että kunnan oikeus ilmoittaa valmistavan opetuksen oppilas syntyy vasta silloin, kun valmistavasta opetuksesta sää- detty tuntimäärä (900/1000) oppilaan kohdalla on täynnä ja oppilas on siir- tynyt perusopetukseen.
Siten vuonna 2009 valmistavan opetuksen aloittavat ja mahdollisesti vuon- na 2010 vaaditun tuntimäärän saavuttaneet oppilaat päästään ilmoittamaan aikaisintaan 20.9.2010 ja heidät otetaan huomioon vasta vuoden 2011 valti- onosuutta laskettaessa.
Siuntion pakolaisten vastaanottokeskuksen ollessa ns. transit-yksikkö, on mahdollista, etteivät kaikki valmistavassa opetuksessa aloittavat koskaan pääse siirtymään peruspetukseen. Näiden oppilaiden osalta opetus tuotetaan Siuntion kustantamana ilman valtion rahoitusta. Sitoutuminen opetuksen järjestämiseen sisältää taloudellisia riskejä, joiden kustannusvaikutusta on vaikea arvioida.
Opetustilojen puutteen vuoksi koulujen yhteydessä ei myöskään ole osoittaa tiloja kahdelle valmistavan opetuksen opetusryhmälle, jolloin oppilaiden in- tegrointi vastaanottokeskuksen toivomalla tavalla ei onnistuisi vaan opetus tulisi järjestää vastaanottokeskuksen tiloissa.
Vaikka valmistavan opetuksen järjestämisen edellytyksiä ei Siuntiolla tällä hetkellä ole, tulee Siuntion sivistystoimi, etenkin nuorisotoimi, tekemään yhteistyötä vastaanottokeskuksen kanssa tavoitteena pakolaisnuorten kotou- tumisen tukeminen.

PÄÄTÖS:
Opetuslautakunta päättää, että edellä esitetyn perusteella Siuntion kunta ei järjestä perusopetukseen valmistavaa opetusta. Opetuksen järjestämistä voi- daan tarkastella uudestaan, mikäli laissa opetus- ja kulttuuritoimen rahoitus- ta koskien tapahtuu opetuksen järjestämisen edellytyksiä parantavia muu- toksia.

heidi (nimimerkki)

YÖK! Ja hyi! Siis aivan kamalaa tekstiä! Lasten kohtaloilla leikitään!!! Rahoituksestahan tässä on vain kyse!
Sen verran pitkään siuntiossa asuin, että en voi kun todeta, ettei ole mikään ihme, kun kunta ei ota huomioon näitä lapsia!!!
Suomenkielisten aikuisten ja lasten oli todella hankalaa saada kyseisessä kunnassa palvelua virastoissa omalla kielellään!
Olisivat laittaneet vasaanottokeskuksen johonkin oikeasti kaksikieliseen kuntaan, niin tulos olisi voinut olla toinen!
Tiloista varmasti kunnassa ei ole puutetta! No, tietysti niissä kouluissa voi olla kun kouluja on senvertas lakkautettu ja ahdettu kaikki samaan kouluun!!!

wörtti (nimimerkki)

heh, nytkö tuli siuntiolle ns."pallukoille", eihän maahantulleiden opetus voi rahan puutteeseen kaatua, kantakaa 25 kpl vanhuksia sänkyineen nurmikolle, rahaa säästyy, ja laitospaikkoja vapautuu.

säästöt voitte käyttää ostettuihin tulkkipalveluihin, ja jopa uuden presis, maahanmuuttaja koulun rakentamiseen..... tilasin yhden ,maksan seitsemästä.

onnea siuntio, suomi ,jo yli 20-vuotta hallitsematonta maahanmuuttoa.

Jukka Turunen (nimimerkki)

Vaikka itsekin olen arvannut, että jotain tällaista tapahtuu, niin mielestäni vahingoniloon ei ole aihetta. Jos SPR ei lunasta lupauksiaan, niin tämä sotku kaatuu lopulta kaikkien suomalaisten veronmaksajien niskaan. Jos koulutus ja muut tulevat ongelmat järjestyvät hätärahoituksella valtion piikkiin, niin se on meidän kaikkien hyvinvoinnista pois. Vastaavia tapauksia löytynee muissakin kunnissa.

SPR pitää saada tilille tästä ja Astrid Thors.

http://twitter.com/EDUSKUNTAVAALIT (nimimerkki)

Harvoin tunnen VAHINGONILOA, mutta nyt se tulee suoraan sydämestä! :D :D :D

Olen todella tyytyväinen, mikäli Siuntioon tulonsiirtoja Pääkaupunkiseudulta hakevat pummipoliitikot joutuvat vastaanottamiensa elintasopakolaisten koulutuksen maksumiehiksi/naisiksi. Pääkaupunkiseutu maksaa suurimman osan valtion verotuloista ja kunnat ottavat puhtaasti hyötymismielessä pakolaisia vastaan. Siis Pääkaupungin työntekijöiden ja yrittäjien rahoja käytetään hulvattomasti, perustamalla muualle vastaanottokeskuksia.

On ihan OIKEIN, mikäli jouduttekin ihan itse vastaamaan tekonne seuraukset, eikä Pääkaupungin työntekijät ja yrittäjät. Siellä Siuntiossa ollaan otettu mielellään MUIDEN rahaa vastaan, onneksi tulee vastuunkannon aika. Sinäkin pummidemari joudut kaivamaan kuvettasi.

Tapsa. (nimimerkki)

Yksinkertainen ehdotus yksinkertaiselta suomalaiselta: Harjulinnan johtaja Mari Manninen järjestää yhdistyksensä varoilla oman koulun Harjulinnaan ja lapset opiskelevat siellä. Ei tarvitse kuljettaa lapsia kouluun ja takaisin.

tapiottt (nimimerkki)

Nykyään ei tarvitse kuin vaan pelkästään "pieraista" niin jokos kansa huutaa kurkku suorana rasisti, rasisti.
On maailma mallilleen mennyt.

joukahinen (nimimerkki)

Demarien maahanmuutolinja on just täsmälleen tätä - mitään linjaa ei ole olemassa, vaan kaikki käy. Turha höpöttää Heinäluoman/ Urpiaisen mitään "maassa maan tavalla" kun demarien kukkahattutätiosasto Halonen johtajanaan on just päinvastaista mieltä; " kaikki vaivaiset ja raskautetut ja lukutaidottomat tulkaa Suomeen, me maksamme, tai siis noi veronmaksajat. Pitäkää vielä oma kulttuurinne ja muut silpomistapanne, ei teidän täydy sopeutua suomalaisten tapoihin. Jos joku sitä vaatii , haukkukaa rasistiksi ja kutsukaa media ja poliisi paikalle, tulkaa tänne vaan ja tuokaa mummot ja vaaritkin; omat asunnot,ruoka, terveydenhuolto ja koulutus taataan vastikkeetta, eikä tarvi kuunnella suvivirsiä, oma uimahallivuorokin järjestyy... "

iiris (nimimerkki)

Eli näin Thors kippaa ongelmia kuntien takapihoille.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Muistaako Krisu Kuinka asiasiasta kommetoitiin ja varoitettiin. Ei voi sanoa että tuli kuin "Faksi Annelille!". Kaikista näistä varoitettiin ja kehotettiin huomiomiomaan. Vaan ei kelvannut tieto Siuntiolaisille. Oli kaiketi sellaista äärioikeistolaista ja rasistista tietoa joka ei sovi mm tänään Helsingissä "Maailma kylässä ja huomenna nurkissasi" festivaaleilla älämölöä pitävän SPR:n monikulttuurihumppaan.

Sinä rakastuit poliittisesti Alhon Arjaan ja se täti on sellainen joka antoi Uffelle tämän rikoksesta vaaditut korvaukset anteeksi. Joten millä perusteella kuvittelit että Arja Tädin SPR hankkeet olisivat muuttuneet ajan myötä järkevämmiksi? "No kun se vaan on niin hyvä ihminen ettei tekisi pahaa kärpäsellekkään", mutta kunnalle ja valtiolle moiset ovat silkkaa myrkkyä.

Tervetuloa realimaaliman kovaan kouluun...

Nyt arvioin tilannettanne mahdollisimman realistisesti taloudellisia yksityiskohtia tuntematta. Jos olisin Siuntion napamies niin mitä tekisin ja miksi?

1. Olette saaneet joukkoonne 44 tod.näk.muslimiteiniä? Tämä on erittäin olennainen oletus koska muslimien kanssa yhteisönne tulee olemaan pahoissa ongelmissa eikä tämä toteamus perustu rasismiin vaan arvioon yhteisöjen erilaisuudesta sekä arvomaailmojen kohtaamisen mahdottomuudesta.

Mikäli maahantulijoissa on muita uskontokuntien edustajia kuin islamilaisia, niin kotouttamis- ja asianhoito on n 10% siitä vaivasta ja kustannuksesta minkä muslimiteinit aiheuttavat.

2. Teinit ovat ja jäävät Siuntioon. Teillä ei ole mitään maailman mahdollisuutta päästä heistä eroon. Keskus on ja pysyy. Te ETTE tule saamaan valtiolta, SPR:ltä tai miltään taholta MITÄÄN rahaa mikä korvaa syntyvät kustannukset. Aika kovaa mutta vahinko on syntynyt ellei teinien maahantuloa pidetä jostain oudosta syystä iloisena asiana jona lapsia on pääsääntöisesti pidettävä.

3. Mikäli haluatte vähentää kustannuksia, estää väkivaltaa ja rajoittaa syrjäytymistä, niin käynnistätte esikoulun vaikka vapaaehtoisvaroin, vaikka palkkaa maksamatta. Miksi Siuntiolaisen perheenisän, vaikka Krisun, olisi syytä ottaa lomansa ja toverinsa ja ryhtyä vetämään maahanmuuttajalapsille esikoulua ILMAISEKSI JA OMALLA AJALLAAN!

- Kolunkäynnin katkeaminen ilman lisäopetusta on teineille lähes varmaa.
-Isättöminä tai äidittöminä perheenyhdistysohjelma tuo teille liudan lisää tulokkaita jotka tarvitsevat edes yhden nuoren joka osaa ja puhuu suomea.
-Yhteiskunnan rattailta pudonneina ja yhteisöön sopeutumattomina 44 teinistä löytyy hyvin nopeasti raskaiden rikostenkin tekoon valmiita yrittäjiä.

Ja sitten hyvät uutiset

Jos tuliat ovat klassisia SPR teinejä, osa heistä on täysi-ikäisiä ja läpikulkumatkalla. Osa on paatuneita sotarikollisia jotka tarvitsevat terapiaa ja osa sodan uhreja jotka myös tarvitsevat terapiaa. Ennenpitkää nämä muuttavat jokatapauksessa Vuosaareen, Kontulaan tai johonkin Helsingin rapistuvista lähiöistä ja käynnistävät kulttuurien välisen sodan vihervasemmistolaisten toiveiden mukaisesti. Tällöin he ovat jo poistuneet kuntanne harteilta. Eikö ole kiva juttu...

Jukka-Pekka Vasara

Tuohon 52. kommenttiin lisäsin että kohtahan ne pakolaisvauvojen perheet yhdistetään, ja nyt varmasti oikein mummojen kera ajaahan juuri tätä asiaa koko vastuullinen sdp-vas-kok-kepu-rkp-virh-xxx-Puolue, niistä kaikenlaisista ei verisukua olevista siskoista ja veikoista puhumattakaan. Sitten näille "kasvateille" yms. aivan siis ihmeellisesti löytyy ne aivan oikeat perheet ja suvut jne jne.

Paikalliset kokkelipersreijät vetävät 300% tuottoja jostain tyhjäksi jäävästä kyläkoulusta tms ja valde maksaa, ja jos ei maksakaan niin saadaanhan me lisää velkaa. Mutta sitten lainarahan loputtua täytyy tehdä Päätös: suomalaiset ulos sairaaloista ja vanhainkodeista, koulutkin ovat turhia ainakin suomenkielisille kuten eläkkeetkin, jotta meidän Vieraille riittää rahoitusta. Ja niille Hyville Ihmisille.

Tämän takiahan se SDP perustettiin silloin joskus siellä Forssassa, vai mitä?

Mika.H (nimimerkki)

hommafoorumilla tuokin tiedettiin.

kirkkonummelle ei muuten samaa leikkiä tullut, vaikka yritys oli kova.

http://vastaanottokeskusinfo.wikidot.com/kirkkonummi

olisitte kysyneet paikkakunnalta jossa jo tuollainen laitos on niin ei olisi tullut yllätyksenä tuokaan.

sprrän vedätyksiin ei kannata uskoa. bisnestähän ne vaan tekevät.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Ai niin, Jos kunta haluaa estää SPR:n majoittamien taholta syntyvää luonnollista varastelua ja kuntalaisten välistä konfrontaatiota, niin ostatte niille nuorille tai annatte rahana parhaat merkkifarkut, puhelimet sekä muut teknisen yhteiskunnan härpäkkeet.

Mikäli ette anna, ne otetaan. Ja jos jäävät kiinni, kuntanne joutuu samantien varattomien rikollisten kanssa isompiin maksuihin ja kustannuksiin. Eli teinien tietoisuus omasta itsestä ja mahdollisesta varattomuudesta korostuu mikäli he kokevat että ympärillä olevilla teineillä on tavaroita joita heillä ei ole. Varattomina ja alaikäisinä he ovat oikeutettuja KAIKKIIN VALTION JA KUNNAN VARATTOMILLE tarjoamiin oikeuspalveluihin.

Käytännössä tämä siis tarkoittaa että nuori maahan saapunut vieraasta kulttuurista tuleva ymmärtää melko pian että hän voi tehdä rikoksia ilman seuraumuksia. Tai että rikosseuraumukset ovat hänen osaltaan ja hänen mielestään olemattomat vaikka ympärillä olevat selittelevät asian olevan kovin päinvastoin.

Joten, jos kunta haluaa selvitä halvimmalla, se antaa SPR:n teineille kaikki nykyaikaisen teinin härpäkkeet vastikkeetta. Veikkaan ettette usko ja kokeilette jotain venkoilua joka tulee ennenpitkää Siuntiolle paljon kalliimmaksi.

frank (nimimerkki)

Mistä nämä kertovat?:

Kyse ei ole kuitenkaan rasismista vaan...
enkä minä yhtenä päättäjänä koe olevani rasisti sanoessani...

Vastaus: suuresta ja mahtavasta rasismuksen pelosta eli huonosta itsetunnosta. MOT.

Etelän jesuiitta (nimimerkki)

Alkaakos pikkuhiljaa mennä kajuuttaan että meidän jesuiittojen valtaa ei parane uhmata?

Tehän OTATTE niitä pakolaisia vaikka 100 000 jos me niin määrätään.

Meitä ei kiinnosta mitä niillä teette, ei me osallistuta. Me vaan määrätään että tohon keskus, tohon, tohon, tohon ja tohon....
Mitä se meitä kiinnostaa?

Tää on nyt monikulttuuria, te haluutte sitä!

Että se on hauskaa kun on näin paljon valtaa :D

Heti kun te pellet saatte ne mamut sieltä siuntiosta jonnekin väkisin tuupattua, me tuodaan 50 lisää, ja taas 50.

Meillä ei nimittäin ole mitään aikomusta viedä heitä takaisin. Niin kauan kuin jostain joku kortteeri löytyy, me tuodaan keskukseen lisää ja haukutaan teitä rasisteiksi jos ette hyväksy.

Etelän jesuiitta (nimimerkki)

Muuten tuata:

Näin me saadaan teille se massiivinen pakolaistulva ja ghetot sekä muu lieve-ilmiö aikaiseksi. Se on pysäyttämätön.

Koska:

Kun joka kylässä on oma pakolaiskeskus, ja yksi "poka" saadaan jotenkin kenkälusikalla survottua yhteiskunnan sisään tai rippeille, olisi moraalisesti väärin lopettaa tuon keskuksen toiminta, kun se siinä kerran on.
On moraalisesti oikein perustaa lähistölle mieluummin yksi lisää.

Me tuomme siis teille jatkuvasti lisää. Mikäli nopeutatte prosessia, saatte nopeammin uuden pokan. Tämä ei koskaan lopu. Me tuomme niin pitkään kuin jossain päin maailmaa joku apua tarvitsee, aina ja ikuisesti, lisää.

Prosessi on täysin mahdoton peruuttaa, koska jos niin tekisitte, olisitte rasisteja.

Ihan samanlaisia mänttejä tekin olette, kuin ruotsalaiset ja tanskalaiset, te olette niin käsittämättömän juntteja että koska ette ymmärrä, mehän tehdään tätä.

Ja paistattelemme kansainvälisessä julkisuudessa, ollen monikulttuurin ja suvaitsevaisuuden lähettiläitä.

T. Jesuiitat.

Arto Lohvansuu (nimimerkki)

Kunnathan ITSE HALUAA pakolaisensa joten huolehtikoon kaikesta itse.
Ei kai kukaan tosissaan voi olla niin tyhmä jotta luulee valtion kustantavan kuntien toilailut.
Puheesi on vain poliittista kieroutta ja valehtelua jota kunnallipoliitikot harrastaa kustessaan kuntalaisia silmiin, TIESIT VARMASTI JOTTA KAIKKI KAATUU KUNNAN SYLII, mutta sitähän olet tilannutkin.

JST (nimimerkki)

SPR:han toimii valtion rahoituksella mamu-asiossa, tehden aika kovaa businesta muuten.

SPR: ei turhaan myöntänyt mitaleitaan Stenbekille, joka junaili RKP:N mamuministeriön avustuksella SPR:n avainrooliin pakolaiskeskus-asioissa.

Kohta varmaan thoors myöntää lisää rahaa SPR:lle, että aletaan rahoittaa nämä koulunkäynnitkin..

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Eikös se Arja Alho (sdp/rkp) asu nimenomaan Siuntiossa. Suomenkielinen mutta lapset ruotsinkielisessä koulussa.

Tässä kuvassa konkretisoituu Rkp:n ja "työväenpuolue" Sdp:n yhteistyön laajuus ja läheisyys:

http://ryyti.blogspot.com/2007/09/paavo-lipponen-o...

tane (nimimerkki)

"Tiesihän sen , että uutiskynnyksen yli pääsi tällä päätöksellä. Kyse ei ole kuitenkaan rasismista vaan kunnan taloudellisesta tilasta ja lupauksista jotka päättäjät saivat pakolaiskeskuksen tulessa Siuntioon."

Tää kuuluu näihin haistakaa vittu perusteluihin. Aina kun poliitikot kertovat itse aiheuttamistaan ongelmista, ne kerrotaan passiivimuodossa. Näin he haluavat antaa tyhmille mielikuvan ettei asia ole heidän vallassaan. Mutta esim tässäkin tapauksessa, kunnan taloudellinen tila on ihan puhtaasti teidän aikaansaannostanne. Te teette kaikki päätökset mihin rahaa riittää ja mihin ei. Ne on ihan puhtaita valintoja. Jos sitä ei riitä johonkin tarkoitukseen, niin sekin on ihan puhtaasti teidän valintanne.

Yki (nimimerkki)

http://arjaalho.blogit.uusisuomi.fi/2009/03/23/luo...

Muah-hah-ha! Ei hyvää päivää..."emme ole sinisilmäisiä"!! Ei voi mitään, mutta vahingonilo tekopyhille teeskentelijöille on sitä aidointa iloa.

Mikko M. (nimimerkki)

Ok.

Rimpautin muutamaan vastaanottokeskukseen joista yksi on ison kaupungin, toinen on pieni pioneeri ja kolmas on vastaava tapaus kuin Siuntion vastaanottokeskus (perustettu 2009). Nämä ovat siis Helsingin, Kontiolahden ja Ruoveden vastaanottokeskukset.

Kaikista kolmesta tuli sama vastaus, että kunta on velvollinen järjestämään valmistelevaa opetusta ja opetusta kaikille kouluikäisille lapsille eli järjestämään tilat ja opettajat.

Ruovedellä oli käyty vastaava vääntö viime syksynä mitä Siuntiossa nyt käydään. Tilanpuutteen vuoksi kunta on siellä järjestänyt parakkiratkaisun opetustarkoitukseen. Nyt lapset käyvät siellä koulua (valmistelevaa) ja kunta on oikeutettu hakemaan normaalia suurempaa korvauksia valtiolta. Ruovedellä oltiin valmiita jakamaan kokemuksia enemmänkin jos on tarvetta. Eli ei muuta kuin kilauttamaan kaverille.

Mikko M. (nimimerkki)

...korjaan vielä edellisen kommenttini virheen.

..eli kunta on velvollinen järjestämään opetusta kaikille kouluikäisille. Valmistelevan opetuksen järjestäminen ei siis ole pakollista. Valmistelevan opetuksen vapaaehtoisuus ei kuitenkaan sulje pois tuota toista velvollisuutta.

Mikko M. (nimimerkki)

..ja lisätään vielä alkupräiseen, että normaalia suurempaa korvausta saa valtiolta jos valmistelevan opetuksen ryhmä perustetaan yli vuoden ajaksi. Oppilaat tulevat todennäköisesti vaihtumaan mutta tupla korvaus / oppilas tulee ryhmän pohjalta.

Jos turvapaikanhakija integroidaan suoraan normaaliin kouluryhmään (ei siis valmistelevaan) ei tuplakorvausta makseta kunnalle.

Lisätietoa saa opetusvirastosta ja case esimerkiltä Ruoveden vastaanottokeskukselta.

arja alho (nimimerkki)

Siuntiolla on varaa - lakisääteisesti on pakko olla - järjestää kuntalaisilleen heidän tarvitsemansa palvelut. Koska tahansa Siuntioon voi muuttaa perhe, jonka lasten on päästävä kouluun. Siuntio voi myös järjestää valmistelevaa opetusta turvapaikkaa hakeville lapsille, johon se voi - kuten edellä olevasta kommentista voi lukea - saada valtionapua.

Valtio on ulkoistanut pakolaiskeskusten toiminnan järjestämisen eri järjestöille, ml. SPR ja MLL. SPR on vuokrannut Suitiasta tilat. Kunta ei omista Suitian tiloja mutta siltä kuitenkin tiedusteltiin mitä mieltä kunta on vuokraamisesta. Kunnanhallitus ei katsonut olevan estettä vuokraamiselle. Keskus on tuonut jopa siuntiolaisille työtä. SPR oli toiminnan alkaessa tietoinen Siuntion vaikeasta koulutilanteesta.

Turvapaikanhakijat eivät ole siuntiolaisia. Siuntiolaisia heistä tulee vasta sitten kun he ovat saaneet myönteisen päätöksen ja jos he päättävät jäädä Siuntioon. Valtiovalta sitävastoin sitoutuu järjestämään paitsi toimeentulon myös välttämättömät sosiaali- ja terveyspalvelut turvapaikanhakijoille ja maksaa tuplakorvausta valmistelevasta opetuksesta. Siuntiolaisten kukkarolle ei olla menossa.

Siuntion kouluolot eivät näytä ratkeavan muutenkaan ilman viipaleratkaisuja, joten pakolaiskeskuksen lapset eivät ole siihen syynä.
Siuntion kannalta on valitettavaa, ettei kunnalla ole ollut sivistystoimen johtajaa, joka olisi voinut valmistella asiaa ja ottaa selvää muitten pakolaiskeskusten ratkaisuista. Nyt on taas lähtenyt keskustelu puolihuolimattomien ja osin virheellisten tietojen perusteella ihan lapasesta kuten osa asiaa tuntevat kommentaattorit ovat sitä kuvanneet.

Mikko M. (nimimerkki)

Ruovedelläkään ei myöskään ollut ongelman aikana sivistystoimen johtajaa eli siinäkin mielessä olemme aika samassa asemassa. Tästä huolimatta Ruovedellä onnistuttiin rutistamaan tarvittavat päätökset puolen vuoden sisällä ja paljon pelätty talous-peikkokaan ei tullut kuntaan. Jos pyrimme samaan suoritukseen, niin ongelma pitäisi olla hoidossa jouluun mennessä. Ruovedeltä sanottiin, että prosessi vaati hyvin paljon yheistyötä eri tahojen välillä mutta kyllä se varmaan täälläkin onnistuu jos Ruovedellä.

Mika.H (nimimerkki)

#67

"Siuntiolaisten kukkarolle ei olla menossa."

Olin kanssanne keskuksen tutustumistilaisuudessa. Olin pöyristynyt miten pihalla talousasioista voi Suomen ex-valtiovarainministeri olla.

Tuo kouluasia oli tuolloin jo yleisesti tiedossa. Tiedostavassa kunnassa tuo olisi tuotu esiin kun asiasta vasta neuvoteltiin TE-keskuksen/SPRrän/sisäasianministeriön/Suitian omistajan eli valtion kanssa.

TE olisitte voineet kirjata, että kunnalla ei ole varaa järjestää lakisääteistä opetusta, mutta jos nyt itsekin muistelet niin ihan faktoilla ei tuota asiaa käsitelty. Vastustajat olivat rasisteja ja monta kertaa itsekin tilaisuudessa mainitsit, että koko juttu on kunnalle ILMAINEN kun valtio maksaa kaiken.
(ilmaisuus on tietysti aika mielenkiintoinen ilmaisu kun keskimäärin tuollainen ns. ala-ikäinen turvapaikanhakija maksaa sen rapiat 50 000e/vuosi, mutta mitäs siitä)

SPRrän Kukkamaa oli perustamassa ensimmäistä vastaanottokeskusta, joten hänen kokomuksensa eli uskottavuus oli tasan nolla. Tosin saattoi olla, että samoihin aikohin oli pari muutakin projektia päällä. Mikä niistä nyt oli sitten eka ei ole merkittävää kun kokemusta hänelle ei viikoissa kerry... Tuokin asia selvisi kun kysyi.
Ainoa uskottavuutta?! lisäävä asia mitä hän mainitsi oli, että takana on valtio ja SPR. Kumpikin kuulemma uskottavia tahoja... No juu juu...;)

Yleisellä tasolla koko prosessi kunnan taholta oli taas osoitus siitä, miten täysin tietämättömät poliitikot vetävät asiat tunteella ja mielikuvilla lävitse. Hieno homma, että Krisu asian tunnustaa ja otti asian julkisuuteen. Marcus taisi tosin jo aikoja sitten ihmetellä samaa asiaa omissa kirjoituksissaan.

Yleisellä tasolla koko prosessi on myös osoitus siitä, minkälaisia kusettajia valtion eräät yksiköt ovat. SPRrän uskottavuudesta nyt tuskin tarvitsee mitään mainita, hehän tekevät vaan bisnestä.

Niin ja sitten seuraaville vastaanottokunnille ihan ilmainen vinkki.. kun parivaljakko Pyykkönen/Kukkamaa pärähtää paikalle niin kannattaa kysellä asioita ainoastaan kirjallisesti. Se kun ei sitten enää yllätä hetken päästä...

ja lopuksi henkilökohtainen vinkki. älä viitsi puhua pakolaisista kun pakolaisuus on ihan yk:n määrittelemä juttu ja Suomessakin turvapaikanhakijoista alle 10% saa pakolaisstatuksen.
tietoa varmasti löytyy migrin sivuilta kunhan vaan tahtoa ja lukutaitoa on.
turvapaikanhakojoiden yleistäminen pakolaisiksi raiskaa vain koko pakolaisstatuksen ja se on erinomaisen ikävä teko virallisia pakolaisia kohtaan.

Mikko M. (nimimerkki)
Tappi (nimimerkki)

#67. Arja Alho. "Siuntion kouluolot eivät näytä ratkeavan muutenkaan ilman viipaleratkaisuja, joten pakolaiskeskuksen lapset eivät ole siihen syynä."

Niinpä, mutta pakolaiskeskuksen lapset eivät ainakaan helpota tilannetta vaan nimenomaan tekevät siitä entistä vaikeamman. Miksi sinä Arja aina luikertelet ja kaadat ongelmat kaikkien suomalaisten veronmaksajien niskaan. Tiedän vastauksen: olet aito sosialisti, joka itse elää eliitissä. Kannatat kahtiajakoa, jossa tyhmä kansa elättää muutaman tuhannen ihmisen eliittiä.
Sinulta karkasi todellisuus eduskuntakausillasi, kuten kävi myös entiselle ystävällesi Liisalle. Molemmat puhuitte/puhutte puhtaasta politiikasta, mutta miksi ette sitten kerro koskaan koko totuutta?
Arja, veronmaksajat ovat ihmisiä, joilla on aivot. Sdp:n tulisi ottaa lusikka kauniiseen käteen ja ryhtyä kuuntelemaan kansaa. Kansaltahan demarit ovat jälleen valtakirjaa anomassa ensi keväänä.
Ympärilläsi on aina ollut stallareita tai heidän tavallan ajattelevia ihmisiä, muutaman kerran ihan rinnallakin. Historiasta löytyy totuus, joka ei pala tulessa. Usko tai älä, stallareiden vaikutuksen huomaa sinunkin mielipiteistäsi.
Kanna vastuusi ja huolehdi enemmän suomalaisista. Tai pistä edes palestiinalais- tai itäinen kukkaishuivi harteille, jotta kansalaiset tietäisivät ihan oikeasti kenen asialla olet aina ollut.

"Siuntiolaisten kukkarolle ei olla menossa."

Voi olla, mutta sanot, että valtiolla on velvollisuus jne. Kenen kukkarolle silloin mennään kun mennään valtion kukkarolle?
Älä viitsi olla noin toivottoman vastuuton. Et sinä todellisuudessa voi noin älyvapaa olla.

arja alho (nimimerkki)

Valtion verotulot kertyvät paitsi tuloveroista myös arvonlisäverosta ja monesta muusta pienemmästä lähteestä. Kunnan verotulot kertyvät paitsi kiinteistöverosta myös ansiotulojen kuntaverosta. Kunnat saavat lakisääteisten palvelujen järjestämiseksi valtionosuutta. Tasausjärjestelmä aiheuttaa kuitenkin sen, ettei valtionosuus tosiasiallisesti ole sama Siuntiossa tai Kemijärvellä.

Perusopetukseen valmistavan koulutuksen piirissä oli koko maassa vuonna 2007 1552 lasta. Krisun blogin kommentaattorit kuvittelevat ilmeisesti tässäkin asiassa olevan kyse erittäin suuresta lapsimäärästä ja erittäin suurista kustannuksista.

Opetuksen järjestäjät saavat maahanmuuttajien valmistavan opetuksen järjestämiseen valtionosuutta opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain perusteella. Kun opetustuntimäärää kaksinkertaistettiin - tavoitteena on valmistavalla opetuksella saavuttaa sellainen kielitaito, että oppilas pystyy olemaan mukana normaalissa perusopetuksessa - myös valtion rahoitusta lisättiin.

Valmistavassa opetuksessa ei ole opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain 9 §:n mukaista kunnan rahoitusosuutta. Kunnalle maksettavassa perusopetuksen yksikköhinnassa otetaan lisäksi huomioon vieraskielisten oppilaiden lukumäärä. Tältä osin kunta-valtiosuhde on selvä.

Siuntiossa päätettiin, ettei se valtionosuudesta huolimatta järjestänyt valmistavaa opetusta. Syynä oli omien koulujen ahtaus mutta myös lainsäädännössä oleva aukko. Valtionosuuden saattoi menettää mikäli lapsi olisi muuttanut pois paikkakunnalta ennen perusopetukseen siirtymistä. Tämä ongelma on puhtaasti suomalaisten viranomaisten keskinäinen.

Mikäli valmistavan opetuksen perusteella perusopetukseen siirtyviä Siuntiossa on, heidän opetuksensa tietenkin järjestetään. Ihan kuten kaikkien muittenkin lasten. En ole siuntiolainen kuntapäättäjä enkä siksi halua ottaa kantaa valmistavan opetuksen järjestämiseen.

Mika.H (nimimerkki)

"73

"En ole siuntiolainen kuntapäättäjä enkä siksi halua ottaa kantaa valmistavan opetuksen järjestämiseen. "

Minun korvissani kaikuu edelleen sana "Ilmainen", jota hyvin painokkaasti käytit tiedotustilaisuudessa.

Miksi tuota sanaa painotit hyvin painokkaasti useaan kertaan

a) jos et ole kuntapäättäjä
b) nuo ylläolevat asiat tiesit jo tuolloin?

Tiedät varmasti hyvin, ettei pienen kunnan poliittisesti valitulta johdolta voi odottaa täydellistä tietämystä valtion säädöksien kummallisuuksilta, mutta ex valtiovarainministeritasoiselta henkilöltä sitä voi odottaa.

Arja. Miksi siis painotit sanaa "ILMAINEN (kunnalle)" useaan otteeseen?

Matti-- (nimimerkki)

Onhan näitä samoja ääniä kaikunut aiemminkin. Valtio ja SPR kippaavat humanitäärisiä mamuja kuntiin, ja nämä saavat sitten raapia jostain rahat näiden elättämiseen ja viihdepalveluihin.

Kuinka paljon näitä voidaan ottaa lisää, ennen kuin kuntasektorin sosiaalibudjetti ratkeaa lopullisesti? Pitää muistaa, että muitakin menoreikiä on valtavat määrät kasvavan työttömyyden ja vanhenevan väestön kanssa...

Mikko M. (nimimerkki)

kommentti 73. "...valtionosuuden saattoi menettää mikäli lapsi olisi muuttanut pois paikkakunnalta ennen perusopetukseen siirtymistä. Tämä ongelma on puhtaasti suomalaisten viranomaisten keskinäinen."

Yllä oleva antaa ymmärtää, että saman jampan pitäisi olla opetuksessa yli 12 kk jotta kunta voisi saada valtionosuuden oppilaasta. Voi olla, että tässä on tapahtunut muutos päätöksen jälkeen mutta vaihtuvuus ryhmän sisällä on sallittua. Porukkaa voi siis mennä ja tulla mutta ryhmän koon tarkastelu on tärkeätä, koska valtionosuus pohjautuu ryhmän koon eikä yksilön mukaan. Näin siis ymmärrän OPH:n ja Ruoveden porukoiden puheiden pohjalta.

Sorry, eiliset linkit ei toimi.

mika.h (nimimerkki)

Vastaanottokeskus Siuntiossa käyntiin myötätuulessa
5.3.2009 20.11 | Kristian Parviainen | Yleinen, Asuminen

ihan yleisellä tasolla voipi tuotakin keskustelua lukea tämän uuden vieressä.

rapiat vuosi meni ja....

Krisulle pinnat kuitenkin siitä, että keskustelu jatkuu...

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Hyvä, että Mika H. antaa sentään pinnat ja Mikon linkit toimii taas

siviilitarkkailija (nimimerkki)

[lainaus]Krisun blogin kommentaattorit kuvittelevat ilmeisesti tässäkin asiassa olevan kyse erittäin suuresta lapsimäärästä ja erittäin suurista kustannuksista.[/lainaus]

Rakas vihervasemmistolainen suomenvihaaja. Ainoa joka kuvittelee jotain olet sinä. Siis sinä joka kuvittelet että ihmiset ovat samalaisia tuotantohyödykkeitä kuin vaikka pahvilaatikot. Ne jotka asuvat oikeasti maahanmuuttajia täynnä olevissa yhteisöissä tietävät että kyseessä ovat OIKEASTI erittäin suuret kustannukset. Niin inhimillisesti kuin taloudellisesti.

Ensinnäkin SPR:n kautta haalittu väki voi olla ihan mitä tahansa. Aika monet heistä ovat partalapsia ja jotkut ovat oikeasti lapsia. Ennenkun väittää että pakolainen tai maahantulija olisi valmis tai edes terve sopeutumaan yhteiskuntaan hän maksaa pitkän pennin. Pelkästään maahantulijan kanssa yhteistä kieltä puhuvan ihmisen löytäminen maksaa tämän palkkaamisesta puhumattakaan.

Perusopetus EI ole suomessa maksutonta kunnalle enka heitostani huolimatta jaksa uskoa että Krisu menisi kouluun tekemään hyväntekeväisyystyötä. Koska ensiksi pitäisi selvittää millä kielellä asioita hoidetaan. Lapset voivat ollakin Afganistanista tai Kurdistanista ja sitten pitäisi löytää farsia puhuva ihminen. Somalit puhuvat ehkäpä arabiaa. Siitä vaan käsi kunnan kassaan palkkaamaan USEAMPI eri kieltä puhuva kääntäjä että voitte asioida edes auttavasti elämän perusasioista.

Toiseksi tulijat voivat olla pahasti traumatisoituja. Tai sitten pelkkiä huijareita. Molempia löytyy. Ja näiden juttujen selvittäminen auttaa aika pitkälle määrittelemään sen kuinka paljon mielenterveyspalveluja OMALLA ÄIDINKIELELLÄÄN TAI YLIPÄÄNSÄ YHTEISELLÄ KIELELLÄ järjestetään. Taas käsi kunnan kassaan.

Yksinkertaisten rokotusten ja terveystarkastuksen tekeminen on pieni show jossa maahantulija joko puhuu lääkärin kanssa yhteistä kieltä tai sitten ei. Jos lääkärillä ja potilaalla on yhteinen kieli, kyseessä on pieni show. Jos ei ole kyseessä on floor show.

Sitten tullaan tähän kulttuurien kohtaamiseen. Siuntiolainen naisopettaja tulee luokkaan ja tervehtii iloisesti oppilaita jotka hymyilevät ja nousevat ja kävelevät ulos. Heitähän ei naiset määräile. Sitten keskustellaan siitä mitä kukakin saa sanoa ja missä vaiheessa opetus loppuu että oppilaat pääsevät rukoilemaan.

Ruokalassa alkaa helvetillinen meteli koska ei tiedetä missä keitossa on sianlihaa. Ja taas menee käsi kunnan kassalle kun ruokalassa aletaan kokkaamaan kahta ruokaa yhden sijasta koska sianlihadietti vaikuttaa kouluruokailuun. Mainittakoon että iltaisin sianlihadietti ei vaikuta kaikkien olenkulutukseen koska iltaisin ei jumala näe ja siksi teini voi viettää aikaansa normaalisti kuten muut olutta juoden. Tämä on sitä monikulttuurisuutta parhaimmillaan. Otetaan eri kulttuureista ne olennaiset.

Vaihtoehtoisessa tulevaisuudessa n 15 v kuluttua

Lopulta kun kunta on paskana, talous kuralla ja ihmiset eristyneenä omiin etnisiin lähiöihinsä ja äänestävät muita puolueita kuin sosialisteja alhon arja istuu puiston penkillä ja ihmettelee vastaantulevia käsilaukkunsa ryöstäviä iloisia monikulttuuriteinejä. "Teidänhän pitäisi olla minulle kiitollisia?" ihmettelee Arja-täti. "Miksi kysyvät nuoret?". "Minä järjestin teidät tänne!" sanoo Arja-Täti. Naurettuaan itsensä kipeäksi nuoret kertovat että Arja-tädillä ei ole mitään tekemistä koko asian kanssa, kaikki kunnia kuuluu yksinomaan jumalalle. Niin ja Arja-tädin kukkaro kuuluu heille, koska se on jumalan tahto minkä jälkeen he lähtevät yhdessä pitsakaljalle...

Kyttäyksen alainen. (nimimerkki)

En ihmettele yhtään mainintojasi SPR:stä. Itse asun noissa Siuntion ainoissa oikeissa "slummi kerrostaloissa" ja voi sanoa, että kokemukseni SPR:n henkilöstä (ja varsin näkyvästä sellaisesta) on ollut kaikkea muuta kuin asiallinen toimiessaan "ihmisten hyväksi".
-Ei anna tavata talon vanhuksia vaikka itse toimii SPR:n ystävätoiminnassa.
-Ei ole tehnyt mitään sen eteen, että talossa noudatetaan järjestyssääntöjä.
-On itse sanonut, että ei kiinnosta pätkänvertaa talon asiat.
-Terveysasemalla antoi eräästä asukkaasta niin pahaa disinformaatiota henkilökunnalle, että asia menee vielä poliisi tutkintaan.

Jedi vaisto. (nimimerkki)

Sunnuntaina 18.Heinäkuuta Siuntiontien ja Puistopolun kulmassa nurmikolla, AK-koulun edustalla ryhmä valkohuntuisia muslimeja kerääntyi juttelemaan ja juomaan(?) useiksi tunneiksi. Monet ihmiset kiinnittivät huomion ja ilmaantui lopulta Poliisikin paikalle sanomaan heille jotakin jolloin alkoivat kerätä tavaroitaan mutta evät kuitenkaan lähteneet...sen poliisitki arvasivat koska menivät joksikin aikaa kiertelemään syrjemmälle piiloon pitäen heitä silmällä.
Poliisi meni sitten tunnin kuluttua uudestaan sanomaan heille jotain, jolloin valkohuntuiset kovasti papattivat jotain vastaan voimakkaasti käsillään viittelöiden.
Voin arvata heidän klassiset vastauksensa:"Rasist, your are rasist, we have a rights, this belongs to us, go away rasist."
Antakaa vaan periksi niin ei kestä kauaakaan kun vaatimuksien suma heidän suunnaltaan alkaa kasvaa yllättävänkin paljon.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Taisivat olla nämä huntumiehet etsimässä valistettavia ihmisiä, vai liekkö suuntana vastaanottokeskus. Herättivät kyllä huomioita lukemalla Koraania milloin AKK:n puistikossa, kioskilla ja Huvikummun päiväkodin pihassa ja tosiaan saivat seuraksi poliisitkin koko päiväksi.
Mielenkiintoinen täytyy olla Koraanin, kun jouduin useamman kerran päivän aikana keskustan poikki kulkemaan, niin aina sama veikkonen luki yksikseen ääneen Koraaniansa. Jokainen taplaa tyylillään....

Toimituksen poiminnat