Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Kolhittu puheenjohtaja ja sosialidemokratia

SDP:n ja puolueemme puheenjohtajan Jutta Urpilaisen lyttäämisestä on tullut jonkinlainen kansanhuvi ja kannatuskin on kääntynyt laskuun. Haudankaivajien pataljoonat hihkuvat riemuissaan, kun sossuille kaivetaan porukalla kuoppaa ja siihen kuoppaan odotetaan kielipitkällä koko puolueen putoavan.

Henkilökohtaisesti minulle on aivan sama onko puolueemme kannatus 15% vai 30%, kunhan puolueen ohjelmat ja koko puolueen filosofia on minulle se oikea. Eikä puolueemme ohjelma ole mihinkään muuttunut. Vapaus, tasa-arvo ja oikeudenmukainen hyvinvointiyhteiskunta, niillä mennään edelleen.

Se että Urpilaisen Jutta astui pilkkaajien miinakenttään uutena innostuneena puheenjohtajana, ei muuta puolueemme sanomaa. Eikä ohjelmakirjamme muutu vaikka  Jungnerin ajatuksissa sykkii rakkauden voima.

Suomessa on ollut tapana pistää innokkaat keltanokat kuriin etsimällä näistä ja näiden tekemisistä virheitä ja olen minä sellaiseen itsekin syyllistynyt.

Maailma on oikeistolaistunut ja kovemmat arvot, sekä itsekeskeisyys ovat nousevassa kurssissa. Siihen sosiaalidemokratia ei ole oikea aate ja eikä se voi miellyttääkkään ihmisiä joille perusarvona on pelkästään oma hyvinvointi.  Sanonta: "Minä itte, on kuin koiran paska mättähällä" näyttää unohtuneen kansakunnan arvomaailmasta.

Puolueen sisälläkin on halua vaihtaa johtoa ja varmasti jos puolueen kannatusluvut eivät jäsenistöä miellytä vaalien jälkeen, niin alkaa touhukas sisäinen hutkinta.

Moneen miinaan on Juttakin taipaleensa alkumetreillä astunut ja virheitä tehnyt, mutta taival on vasta alussa. Sosialidemokraattisen puolueen arvoihin ei voi kuulua kapitalistinen "tulos tai ulos" ajatusmaailma. Virheistä tulee toki ottaa opiksi ja niin näyttää Juttakin tehneen. Opettaja tätistä on kasvanut puoluejohtaja, joka ei välttämättä vielä tällä pelikaudella tuo toivottua tulosta. Kuten urheilukentilläkin, niin myös puoluepoliittisilla kentillä pitää olla malttia.

Jos puolueenjohtaja ei miellytä tai puoluesihteeri on liian imelä mutta puolueen arvot ja ohjelma on oikea, niin onko mieltä äänestää puoluetta jonka arvot ovat vieraat, mutta johtajisto miellyttävä?

Minulle olisi kovin vierasta edes ajatella äänestäväni oikeistolaista kapitalistista arvomaailmaa tai toisessa ääripäässä keikkuvia muinaismuistoja Volgan varrelta.  "Nurmikko ensin" ajatusmaailmakaan ei minulle sovi, tai metsänomistajien ja lantajussien etujen yksipuolinen vaaliminen. Uskonnon tai ruottalaisten kieleen pohjautuvaa puolueohjelmaa en suosi, enkä usko, että EU-vastaisuus ja muurinrakentaminen rajojen ympärille on se oikea vaihtoehto... niin minulle  tämä nykyinen puolue sopii vallan mainiosti.

 Sosialidemokratia ei kuole koskaan, jos nyt välillä  sukelletaan, niin pian taas noustaan pinnalle. Tällä hetkellä meillä on noin 18% kannatus ja siitä mennään joko ylös tai alas. Onko sillä lopulta suurtakaan väliä poliittisen aatteen kannalta?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kas kun minä en ole huomannut Jutan virheitä. Muutenkin olen kanssasi aika tavalla eri mieltä. Minusta ainoakaan puolue ja aate eivät ole niin tärkeitä kuin ihminen ja suhtautuminen jokaiseen ihmiseen. Jopa naiseen, jos naista sitten tänään joku ihmisenä pitää.

Jutta on päätään pitempi kuin ainoakaan tietämäni miespoliitikko.

Vieras (nimimerkki)

Hyvä, että Kajannes on on eri mieltä,tosin on aika yllättävää, että Kajannes kritisoi sdp:tä ja sen aatetta.
Naisia tässä jutussa ei kyllä kritisoitu, ainakaan minä en osaa sellaista lukea.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Kiitos rohkaisevista sanoista. Ei tuohon ole korjaamista. Olen samaa mieltä.

Vieras (nimimerkki)

SDP:n arvoilla ei ole mitään tekemistä äänestyspäätöstä tehtäessä. Miettikää sitä mitä saitte aikaan viime vastuukaudellanne. Tuloerot ja köyhyys räjähti totaaliseen kasvuun, Kokoomus ja Keskusta vielä lisää vauhtia. Huudatte vasemmalle ja tökitte oikealle. 30 vuotta demareita äänestäneenä annan nyt ääneni Persuille, ja jos homma tökkii se menee seuraavaksi Muutokselle.

Vieras (nimimerkki)

Tuossahan se juuri on sosialidemokraattien perusvirhe. Rustataan ja hiotaan hyviä ohjelmia, mutta ei toimita. Kavahdetaan "me vaadimme"-linjaa. Tappiollisten vaalien jälkeen selitetään että "meillä oli hyvä ohjelma ja kampanja, mutta jostakin syystä ne eivät tavoittaneet äänestäjiä".

Olen pieneläjä ja katson sosialidemokratian sellaisena kuin se esiintyi vielä Paasion ja Sorsan aikoina vastaavan maamme puolueista parhaiten omia etujani ja ihanteitani. Äänestinkin ennen säännöllisesti sosialidemokraatteja.

Sitten tuli Lipponen ja oikeistolaistutti liikkeen. Nykyisen puheenjohtajankin Lipponen puoluetoimiston teknokraatteineen huudatti tehtävään. Hyvin on muistissa miten Lipponen teki ennen viime puheenjohtajan valintaa hartiavoimin töitä vastaehdokas Tuomiojan kukistamiseksi. Sanoi mm. Tuomiojaa erittäin ylimieliseksi.

En äänestä sosialidemokraatteja ennen kuin viimeinenkin häivähdys Lipposesta puoluetoimistosta katoaa. Sitten taas äänestän kun puolueella on uusi ja itsenäinen puheenjohtaja ja politiikka on pari piirua vasemmalla. Mielestäni tämä on paras keino potentiaalisten puolueen kannattajien vaikuttaa puolueen uudistumiseksi ja tervehtymiseksi aidoksi työväenpuolueeksi - olla toistaiseksi äänestämättä puoluetta.

Uudistumisen on tapahduttava pohjamudissa rypemisen kautta. Vain se voi saada puoluetoimistoa sitkeästi hallitsevat lipposlaiset kuuntelemaan kansaa ja kenttää. Se vaatii vielä ainakin yhden ellei kahden vaalikauden kasvavat vaalitappiot.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Eräs syy siihen alamäkeen löytyy demarien omasta suhtautumisesta, joka heijastuu hyvin avauksessa. Jos keskeinen viesti on ainoastaan se, että äänestä demareita tai olet itsekäs paskiainen, niin kovin suuria voittoja ei liene luvassa jatkossakaan.

Vieras (nimimerkki)

Kokoomushan toitottaa yksilönvalinnan vapautta = itsekkyyttä

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Jos on tuon tason vaikeuksia nähdä erot yksilönvapaudessa ja itsekkyydessä, niin kannattaa pysyäkin nimimerkin takana.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Kommentit ontuvat siltä osin, ettei voi olla minkään linjan toimintaa ilman ohjelmaa. Toisaalta on niinkin, ettei ohjelmien saa olla niin kiveen hakattuja kuin nykyisen hallituksemme ohjelma, joka ei moneen vuoteen ole sopinut Suomen taloustilanteeseen. Kaksi suurta kysymystä ainakin on edessämme: Suomen valtionvelan hoito ja talouden vakautus sekä vanhusten hoidon uudistus. Vanhat lääkkeet eivät riitä. Lyhyeen kommenttiin kumpikaan suurista korjaustavoitteista ei mahdu. Palaan asiaan myöhemmin.

Tuomas Taivasaho

Käteinen jakaa velkamiljardeja maailmalle ja vakuuttaa rahojen tulevan takaisin korkojen kera. Demarit jo laativat leikkauslistoja joilla tekaistu velkalasti otetaan hallintaan ja maksatetaan

- eläkeläisillä
- työttömillä ja erityisesti työmarkkinatuella roikkuvilla
- julkista palveluverkkoa leikkaamalla
- julkisten palveluiden maksuja nostamalla (terveydenhoito maksulliseksi)
- laskemalla alle 100 vuotiaiden toimeentuloturvaa 50 % jos ei ala tempputyöllistettäksi alle 25 v. mukaisesti

Tämmöiset päättäjät meillä on ollut vuosikymmeniä. Eivät luota kansaansa sen vertaa että tekisivät velkaa kansansa hyvinvoinnin eteen. Kreikkalainen on nimittäin luotettavampi takaisinmaksaja kuin suomalainen työmies.

Äänestän demareita jos kieltäytyvät hallitukseen menosta mikäli työttömyysturvajärjestelmiä ei yhdistetä, sekä ilmaista työterveyshuoltoa ja maksullista julkista terveydenhoitojärjestelmää ei yhdistetä.

Demarit ovat ohjelmapapereillaan pyyhkinyt per*eensä niin monta kertaa ettei siitä saa enää mitään selvää. Sosialidemokratian leikkaaminen yhteiskunnasta on parasta leikkaamista.

Vieras (nimimerkki)

Asiaa puhut, Ilkka Partanen. Demarit luulevat olevansa hyviä, vaikka itse ovat paskiaisia mm. ay-liikkeen maksuineen ja muine piilopuoluetukineen, joita EI saa arvostella EIKÄ poistaa. SDP on kelmipuolue, korruptiopuolue ja kitinäpuoilue.

Onneksi se oN MYÖS eilisen PUOLUE. Tulevaisuudessa ihmiset ajattelevat, ketä äänestävät. Ei Halosta eikä muitakaan väkäleuka-akkoja, olipa näiden nimi nyt sitten paavo tai tarja.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Hyvä kirjoitus, vaikken demari olekaan, niin samaa mieltä, että Juttaa on pyöritelty ihan liikaa ja muutenkin demareita.

Vieras (nimimerkki)

"Uskonnon tai ruottalaisten kieleen pohjautuvaa puolueohjelmaa en suosi"

Vaikka et itse suosi niin puolueenne määrää myös sinut suojelemaan ruotsalaisuutta Suomessa. Näin on puolueenne luvannut puheenjohtajan arvovallalla ruotsinkielissssä mediassa. Miksi ette sano suomeksi mitä kannatatte ja pystytte myös sen puolueessanne toteuttamaan?

Vieras (nimimerkki)

Demarien ongelma on se, että SDP=SAK. Rahan tulo SAK:lta ja muilta ammattiliitoilta on tehnyt demarijohdosta jäsenistöstä ja sen mielipiteistä riippumattoman. Myös ammattiliittojen maksama vaalituki vasemmistopuolueille puolueisiin kuulumattomien ammattiliittojen jäsenistön vastustuksesta huolimatta oli törkeä teko.
Edellisissä vaaleissa oli SAK:n onneton Lohtander-mainos. Nytkin kannatusta syö ammattiliittojen johtajat, Jouko Ahonen, Haapasaari ym. lakkokenraalit. Ja demarien puheenjohtaja "hirttäytyi" näiden herrojen tarjoamaan naruun, kun käytiin keskustelua eläkeiän nostosta. Urpilainen uhosi ammattiliittojen johtajien tukemana, että puolue on valmis vaikka yleislakkoon tilanteessa, missä maa oli finanssikriisin kourissa.
Vieläkö joku ihmettelee, kun kannatus hupenee ??

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Ruotsinkielen suhteen demareiden keskuudessa on suuri hajonta jo senkin vuoksi, että osa SDP:n jäsenistä on ruotsinkielisiä. Itse uskon, että kielikysymys laantuu, kun nykyinen pakkoruotsin nimellä kuvattu opetus lopetetaan. Sitä ei kannata yhtenäisenä enää edes RKP. Kokonaisuutena kielikysymys on marginaaliasia. Velanmaksu ja tervysdenhuolto ovat sama kaikille kielestä riippumatta.

Vieras (nimimerkki)

Vaalikentillä persut sun muut pienpuolueet puhuvat ns. pakkoruotsin poistamisesta, mutta uuden hallituksen hallitusohjelmassa asiasta ei ole mitään mainintaa.

T. O. N. (nimimerkki)

"Kokonaisuutena kielikysymys on marginaaliasia. Velanmaksu ja tervysdenhuolto ovat sama kaikille kielestä riippumatta."

Hoidon saatavuus eli henki voi riippua kielestä.

Vieras (nimimerkki)

Pakkoruotsi on ehkä vanhemman, lapset jo kasvattaneen ihmisen näkökulmasta pieni asia. Minusta se on käytännön tasolla keskikokoinen asia; olisi kiva jos lapseni saisivat itse päättää mitä kieliä he koulussa lukevat.

Oikeudenmukaisuuden ja rehellisyyden tasolla se on helvetin iso asia. SDP:n ja muiden isojen puoluiden harjoittama RKP:n, anteeks mun ranska, perseennuoleminen, on oksettavaa.

Pakko äänestää persuja.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Persut puhuvat vaalikentillä, mitä puhuvat. Teoista ja ohjelmasta ei ole mitään näyttöä.

Vieras (nimimerkki)

Valitettavasti on sitäkin enemmän näyttöä sos.demarien teoista ja ohjelmista. Jäljet pelottavat. Puolue ei taida ymmärtää, miten suurta hallaa mm Lipponen on saanut aikaan. Ihmettelen, missä päin maailmaa hänen pankkitilinsä keräävät rahaa milloin ruotsalaislta rahapiireiltä, milloin kaasuputkiprojektin patruunoilta.

Olen x-demari.

Tuomas Taivasaho

Milloin demarit julkistavat vaaliohjelmansa?

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

En tiedä tarkkaa päivää.
Tällä hetkellä erillaisia ohjelmia löytyy täältä:
http://www.sdp.fi/politiikka/ohjelmat

Pertti Sakari (nimimerkki)

SDP on tyypillinen omilleen etuuksia jakava puolue.

Vieras (nimimerkki)

Niin on. Ainakaan Suomessa ei ole ainoatakaan puoluetta joka ei sellainen olisi. Se on hyvä, sillä silloin poliittinen elämä on niin tervehenkisellä pohjalla kuin mahdollista.

Luoja varjelkoon poliittista elämää kaikkien hyvää tarkoittavilta idealisteilta. Sellaisten jäljiltä tavataan aina savuavia raunioita. Terve konkreettinen aineellisuus tuottaa pienimmän yhteisen pahan.

Pertti Sakari (nimimerkki)

Joo mutta kuinka jaetaan sitten niukkuutta, kun halutaan jakaa vain etuja?

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

SDP on tyypillinen ay-jäsenten rahoja kavaltava puolue.

frank (nimimerkki)

Unelmahöttö ei vakuuta, ei puhuttele.

Jaakko Tuononen

Demareitten alamäki johtuu yksinomaan siitä, että puolue on ryhtynyt hännystelemään vihreitä ja puhumaan pehmosia. Sama ilmiö kuin Vasemmistoliitolla. Vasemmiston perinteiset äänestäjät eivät hyväksy teollisuuden ja talouden alasajoon perustuvaa energiapolitiikkaa. Kun menee jonkun kuvitellun "trendin" mukana toisen tontille, niin huonostihan siinä käy - politiikalta menee uskottavuus.

Vähintään DD (nimimerkki)

Demarien ongelmana on jo pitkään ollut se, että he ovat kuin presidenttinsä; huolissaan kaukaisten maiden asioista! On viharikos-Kiljunen, joka ovat milloin missäkin maailmankolkassa valvomassa vaaleja, vaikka hänet on valittu Suomen kansan edustajaksi. On rasismisyytös-Lipponen, jolle etenkin suomenkielinen kansaosa on pelkkä veronmaksukone, jota voi npotkia päähän, syttä ja moittia niin kauan kuin huvittaa.

En muista että onko kukaan demari enää pitkiin aikoihin puolustanut sitä 80 prosenttia kansasta, joka lopulta maksaa kaiken. 10 prosenttia on niin rikkaita, että he elävät omassa maailmassaan. 10 prosenttia kuuluu näihin köyhiin, joiden asemasta kaikki ovat(ennen vaaleja)_niin_ kauhean huolissaan, mutta kukaan ei muista heitä, jotka kuluttavat eniten, jotka maksavat verot, jotka käyvät töissä, joiden päälle kaadetaan kaikki paska minkä virkamiehistö suoltaa; energian ja ruoan hinta nousee, arvonlisäveropelleilyt, ym. kaikkinaiset verojen kiristämiset.

Demarien puoluetoimistoon ei haalarihemmoilla ole ollut pääsyä enää pitkiin aikoihin. Puolue on täynnä salonkisosialisteja, jotka eivät välitä tavallisen duunarin elämästä paskan vertaa.

Nyt unelmahöttönä luvataan 100 000 uutta työpaikkaa! Mihin! Pääkaupunkiseudulleko? Millä tavoin nämä työpaikat luodaan, vai perustetaanko lisää virkoja?

Demarit ovat pakkoruotsin kannalla, vaikka suurin osa kannattajakunnasta kokee tuon pakon vastenmielisenä.

Heinäluoma oli huolissaan työperäisestä maahanmuutosta, mutta ei työttömyysperäisestä maahanmuutosta. Suomen huoltosuhde heikkenee jatkuvasti, eikä sitä suinkaan paranna se, että tänne tuodaan valtion kustannuksella lisää lukutaidottomia ihmisiä.

Hyvää yötä demareille!

Minä duunarina äänestän persuja. Olen tehnyt niin jo vuodesta 1999.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Hyi mikä kalmanhaju SDP:stä käryääkään!

T. O. N. (nimimerkki)

Miten kauan toveri Parviainen arvelee, että Euroopan sosialistipuolueen Suomen osasto piinaa blondia ja rakkauden apostolia tehtvissä, jossa heidän ihmisarvonsa ja kunniansa kyseenalaistetaan äärioikeistososialidemokraattie syntien tähden?

SDP:hän joulukuussa 2002 saavutti imperialistisen kehitysvaiheen hankkimalla Suomea sotaan YK:n jäsenvaltioita vastaan.

Eikö olisi rehellistä olla rehellisempi kuin Danske Bank Sampo Pankilla ja päivittää nimensä Euroopan sosialistipuolueen Suomen osastoksi?

Näin tavallaan suomalainenkin sosialidemokraatti ymmärtäisi, miksi delipponisaatio on SDP:lle yhtä mahdotonta kuin defreudenthalisaatio Svenska folkpartietille. Perintötekijöitä ei voi kiistää.

Parhaita puolueohjelmia eivät tee ohjelmakirjailijat ja runoilijat. SDP:n pitäisi aloittaa runonlaadinnasta ja laulunsäveltämisestä itselleen johtoajatukseksi, koska niitä tavallisia ohjelmakirjailijoita kyllä löytyy.

Uskon, ettei edes Parviainen osaa ulkoa SDP:n puolueohjelmaa.

Minusta on epäinhimillistä pitää Jutta Urpilaista puheenjohtajana vastaamassa äärioikeistososialidemokraattien rikoksista ihmisyyttä vastaan. Urpilainen on ansainnut loppuu kuluneena ja työkvyyttömänä pullean sopeutumiseläkkeen Janina Anderssonin ja Pertti Salovaaran tapaan.

Suomalainen politiikka on niin kovaa, että kansanedustajakin muuttuu työkyvyttömäksi 35-vuotiaana - 40 -vuotiaana, saati sitten puoluejohtatar.

Mika.h (nimimerkki)

""Maailma on oikeistolaistunut ja kovemmat arvot, sekä itsekeskeisyys ovat nousevassa kurssissa. Siihen sosiaalidemokratia ei ole oikea aate ja eikä se voi miellyttääkkään ihmisiä joille perusarvona on pelkästään oma hyvinvointi.""

Sanoppas sama asia esimerkiksi ahtaajille, jotka ovat olevinaan ay-liikkeen kantava voima ja edustavat sosiaalidemokraattista työväkeä parhaimmillaan. (tai metsäpojille... jne jne)

Minä en ole koskaan törämmänyt yhtä ahneeseen ja itsekkääseen porukkaan koskaan enkä millään alalla. Pahimmat "riistäjäyrittäjätkin" ovat ihan pikkutekijöitä noihin verrattuna.

Sosiaalidemokratia on erittäin itsekästä ja ahnetta politiikkaa.

Vieras (nimimerkki)

Demari ajaa nykyään Bemarilla, se on selvää. Ahtaajia ja paperimiehiä ahneempia saa todellakin hakea. Ei paljon köyhän asema kiinnosta. Samoin uskon, että samat porukat ovat erittäin maahanmuuttokriittisiä. Tuskin se ahtaaja kannattaa edes pakkoruotsia. Homojen avioliittokaan tuskin on päällimmäisenä edes paperimiehillä, saati siivojilla. Onkin hienoa huomata, että maailma muuttuu, mutta Demarit kääntävät selkänsä peruskannattajilleen. Persut ovat vieneet oikeastaan koko sen joukon, joka on Demareilta lähtenyt. Toisaalta, on hienoa, että kannatusluvut eivät vaikuta politiikkaan. Silloinhan ollaan liikkeellä uuden aatteen puolesta. Vanhan aatteen Demarit ovat hylänneet jo Lipposen kaudella. Lipposen kaudella demarijohto porvarisoitui ja yritti saavuttaa älymystöllisen aseman (Lipponenhan pitää itseään älymystöön kuuluvana). Samalla alettiin hävetä ja vieroksua työtätekevien tavoitteita ja toiveita. Köyhän asialla ovat kaikki ennen vaaleja. Se taitaa kuulua myös älymystön tapoihin. Onkin hauska nähdä, että kuinka alas sen kannatuksen pitää mennä, ennen kuin SDP vaihtaa johtonsa vastaamaan paremmin hupenevaa kannatajakuntaansa. Vai halutaanko kannattajakuntaa pienentää niinkauan, että se vastaa johtoaan. Niin tai näin, Demarien kuolinkamppailu suurena puolueena ja vaikuttajana Suomessa on alkanut ja kannatuksen painuessa alle 15%.n ja Persujen korinan voi jo kuulla. Veikkaan, että seuraavan vaalikauden aikana SDP:n kannatus lähenee Vasemmistoliiton lukuja, siis alle 10%. Persujen luku saattaa alkaa kohta jo kakkosella. Takana loistava tulevaisuus, siinä tämän hetken SDP.

Vieras (nimimerkki)

Demari ajaa nykyään Bemarilla, se on selvää. Ahtaajia ja paperimiehiä ahneempia saa todellakin hakea. Ei paljon köyhän asema kiinnosta. Samoin uskon, että samat porukat ovat erittäin maahanmuuttokriittisiä. Tuskin se ahtaaja kannattaa edes pakkoruotsia. Homojen avioliittokaan tuskin on päällimmäisenä edes paperimiehillä, saati siivojilla. Onkin hienoa huomata, että maailma muuttuu, mutta Demarit kääntävät selkänsä peruskannattajilleen. Persut ovat vieneet oikeastaan koko sen joukon, joka on Demareilta lähtenyt. Toisaalta, on hienoa, että kannatusluvut eivät vaikuta politiikkaan. Silloinhan ollaan liikkeellä uuden aatteen puolesta. Vanhan aatteen Demarit ovat hylänneet jo Lipposen kaudella. Lipposen kaudella demarijohto porvarisoitui ja yritti saavuttaa älymystöllisen aseman (Lipponenhan pitää itseään älymystöön kuuluvana). Samalla alettiin hävetä ja vieroksua työtätekevien tavoitteita ja toiveita. Köyhän asialla ovat kaikki ennen vaaleja. Se taitaa kuulua myös älymystön tapoihin. Onkin hauska nähdä, että kuinka alas sen kannatuksen pitää mennä, ennen kuin SDP vaihtaa johtonsa vastaamaan paremmin hupenevaa kannatajakuntaansa. Vai halutaanko kannattajakuntaa pienentää niinkauan, että se vastaa johtoaan. Niin tai näin, Demarien kuolinkamppailu suurena puolueena ja vaikuttajana Suomessa on alkanut ja kannatuksen painuessa alle 15%.n ja Persujen korinan voi jo kuulla. Veikkaan, että seuraavan vaalikauden aikana SDP:n kannatus lähenee Vasemmistoliiton lukuja, siis alle 10%. Persujen luku saattaa alkaa kohta jo kakkosella. Takana loistava tulevaisuus, siinä tämän hetken SDP.

Jäppinen (nimimerkki)

Olen joskus ollut demareitten jäsen. Nyt epäröin äänestää heitä. On kaksi syytä: demarit tukevat aina kaikenlaista lakkoilua ja kummallinen pakkoruotsin kannatus. Viimeisen tiedon mukaan 66% suomalaisista haluaisi pakkoruotsin pois. Minkähän ihmeen takia demareitten johto sitä jääräpäisesti kannattaa? Taitaa olla ihan pakko äänestää persuja...

Vieras (nimimerkki)

Miksi muuten KAIKKI vouhkaavat ruotsin kieltä vastaan mutta kukaan ei missään puolueessa puolusta suomen kieltä vaan ENGLANTIA?Sanokaa yksikin demaripoliitikko, joka on puhunut suomen kielen aseman parantamisen puolesta tilanteessa, jossa varsinkin poikien lukutaito huononeen demariperuskoulussa huimaa vauhtia.

Matti Palviainen

"Miksi muuten KAIKKI vouhkaavat ruotsin kieltä vastaan mutta kukaan ei missään puolueessa puolusta suomen kieltä vaan ENGLANTIA?Sanokaa yksikin demaripoliitikko, joka on puhunut suomen kielen aseman parantamisen puolesta tilanteessa, jossa varsinkin poikien lukutaito huononeen demariperuskoulussa huimaa vauhtia."

Englanti on mailman lingua franca. Niinpä Ruotsissa tulee loistavasti toimeen englannilla.

Suomen kieltä puolustetaan parhaiten sillä, että ruotsi korvataan suomen ja englannin opetuksella.

Turha aine turhuuksien rovioon. Paitsi tietyenkin niiden osalta, jotka sitä haluavat opiskella.

Pitäähän Suomessa olla maailmanlaajuinen erikoisuus. Suomessa voi opiskella ruotsia vapaaehtoiskielenä nykyisen pakon asemesta. Missään muualla maailmassa ruotsia ei voi opiskella edes vapaaehtoisesti julkisissa kouluissa. Niin tarpeeton kieli se on.

Jäppinen (nimimerkki)

En vouhkaa ruotsia vastaan - vain pakkoruotsia vastustan. Suomenkielisten enemmistö hyväksyy, että heidän täytyy opetella ruotsia pystyäkseen palvelemaan 5%:n vähemmistöä heidän kielellään!!! Itse opettelin ruotsia omin päin alle 20-vuotiaana. Silloin (50-luvulla) Töölössä vielä puhuttiin aika paljon ruotsia eikä se kansakoulussa ollut pakollinen. Ei mulla siis ole mitään ruotsinkieltä vastaan. En ole kyllä ruotsintaitoani joutunut käyttämään kuin 4-5 kertaa eläessäni. Suurin osa ruotsalaisista osaa hyvin englantia.

Vieras (nimimerkki)

Mihin SDP aikoo ne 100000 uutta työpaikkaa luoda ja miten?

Vieras (nimimerkki)

Eihän Sdp ole mikään oikea oppositiopuolue.

Lipponen on juhlapuhujana Rkp:n puoluekokouksessa. Vastaanottaa hallituspuolueelta kunniamitalin.

Mm. Urpilainen,Söderman,Feldt-Ranta,Lipponen ovat hallituspuolue rkp:n lehdistössä täysin myötäkarvaa Rkp:n tavoitteiden kanssa.

Sdp on vasemmistopuolue mutta oikeistolaisen Rkp:n kanssa tehdään läheistä yhteistyötä. Mm. Ahtisaari ja Lipponen.

Demarit on selityksen velkaa.

Demarit hallituspuolueen lehdistössä

http://www.ot.fi/story/?linkid=128208

http://www.vasabladet.fi/Story/?linkid=123661

http://www.abounderrattelser.fi/news/2010/12/hbl-l...

Tosi vieras (nimimerkki)

Vaikka en äänestä demareita, pidin Heinäluoman lausunnosta maikkarin uutisten haastattelussa eilen tai toissapäivänä. Heinäluoma sanoi, että demarit sitoutuvat tasapainottamaan valtion bujetin ensi vaalikaudella, jos ovat hallituksessa. Heinäluoma tarkoittanee, että valtion tulot ja menot ovat vaalikauden lopussa yhtä suuret, ilman lainanottoa.

Nyt haluan kuulla, miten demarit tasapainon tekevät.

Arvoihin tämä liittyy siten, että kaikki oikeiksi kokemamme arvot lentävät romukoppaan, jos Suomi joutuu ylivelkaantuneena kansainvälisten markkinavoimien valtaan ja holhoukseen. Silloin meille sanotaan, mikä on oikein, itse emme sitä päätä.

mr (nimimerkki)

"sosiaalidemokratia ei ole oikea aate ja eikä se voi miellyttääkkään ihmisiä joille perusarvona on pelkästään oma hyvinvointi"

Valitettavasti itselleni on muodostunut tuntemieni sosiaalidemokraattista puoluetta edustavien henkilöiden toiminnasta täysin päinvastainen käsitys. Omat saavutetut edut (ladasta bemariin, yksiöstä omakotitaloon) näyttävät ajavan kaiken kauniin ideologisen puheen ohi. Lipposen aika taisi olla merkkipaalu tuon puolueen historiassa.

Reijo Tossavainen

Lipposen hallitusten aikana tuloerot kasvoivat maassamme enemmän kuin milloinkaan itsenäisyytemme aikana.

Olisikohan uuden Forssan kokouksen aika? Puheet ja teot eivät sovi yhteen...

Vieras (nimimerkki)

Heinäluoma ja Lipponen juoksivat Bilderberg kokouksissa monet monet kerrat, tuloerojen ja köyhyyden kasvattaminen on siltä osin mennyt Demareilla nuotituksen mukaan.

Tuomas Taivasaho

Ehdottomasti. Voisivat siellä päättää puolueen lopettamisesta.

Parabellum (nimimerkki)

Lopettakaa se maailmojen syleily ja viherpiipertäminen niin ehkäpä osa äänestäjistä voisi jälleen ajatella äänestävänsä puoluetta. Samalla voisitte unohtaa sen unelmahötön ja keskittyä todellisiin ongelmiin ja niiden ratkaisemiseen konkreettisin ehdotuksin. Ketään ei kiinnosta ylevät stratosfäärissä liitelevät aateohjelmat... unohtakaa moinen ja puhukaa kansalle ilman koukeroita.

T. O. N. (nimimerkki)

Vika ei ole sosialidemokratiassa, vaan sosialibyrokratisoituneissa entisissä sosialidemokraateissa, SDP:n jäsenissä.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Jouko Ahonen (sdp) edustaa eläkeyhtiössä kuormasta laitonta lisäeläkettä ja vasikanseläkettä nauttiessaan nykyistä sosialidemokratiaa.

Nami nami, kun on kiva ahtaa eläkevakuutettujen rahoja omaan taskuun ja syödä toisten laskuun!

vanh. Gonzales (nimimerkki)

Onhan sille Jouko Ahoselle kertynyt eläkeyhtiön luottamustoimesta 33 euron kuukausieläke. Jos hän elää 120-vuotiaaksi, nin siitähän kertyy jo sievoinen summa.Paheksutaan me muut.

Niin makaat kuin petaat (nimimerkki)

Työttömyyttä ei sitten puolitettu Lipposen aikana vaikka niin lupailtiin. Demarien kannatus on kohta puolitettu, siitä mitä se oli joskus parhaimmillaan.

Kannatus tulee olemaan paljon, paljon lähempänä 15% kuin 30%

Mikko M. (nimimerkki)

Mikä on tekijä joka saa demarin muuttumaan persuksi? Näiden puolueiden arvomaailmoissa kun on aika lailla eroja.

Vai onko arvoilla tai totuudella oikeastaan mitään merkitystä kun ajatellaan suurta massaa? Kauniit ajatukset, mielikuvitus tai "parempien" mollaaminen kun myyvät usein paremmin kuin realiteetit, oli kysymyksessä politiikka, markkinatalous tai jokin ihan muu. Kaikki tämän tietävät mutta aina se vain tuntuu näin menevän.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Moneen miinaan on Juttakin taipaleensa alkumetreillä astunut ja virheitä tehnyt, mutta taival on vasta alussa. Sosialidemokraattisen puolueen arvoihin ei voi kuulua kapitalistinen "tulos tai ulos" ajatusmaailma."

Tämä arvomaailma ei ilmeisesti kuitenkaan ulottunut edelliseen puheenjohtajaan, Eero Heinäluomaan, joka ei ehtinyt olla puheenjohtajana edes yhtä kokonaista kautta.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Pikainen kommentti ennen illan kuntaliitos kokousta.
Palaute on aikalailla sitä mitä odotinkin; Ay-liike, Lipponen, ruotsinkieli ja unelmaöttöä.
Lipposesta on aina kaksi mielipidettä, toiset lähtivät Paavon takia pois ja toiset odottavat Paavon ajan politiikkaa. Kuten Jani tuossa ihmettelee yllä, niin Heinäluoma koki kyllä tuon "Tulos tai ulos" kohtalon...ikävä kyllä.

Ay-liike saa kritiikkiä, mutta kukapa ne neuvottelut olisi työnantajien kanssa käyneet jollei ay-porukkaa olisi ollut. EK:lle se sopisi vallan mainiosti jos päätöksentekopöydässä olisi pelkkiä EK:n ihmisiä.

Ja joku arvuutteli, ettei Parviainen osaa ulkoa sdp:n ohjelmaa... juu, ei osaakkaan, mutta onneksi osaa kuitenkin sen lukea.

Ruotsinkieli on varmasti mielipiteitä jakava aihepiiri ja samaan sumppuun tulee Persutkin törmäämään ainakin jos hallitukseen haluavat mennä. Kyllähän tuota ruotsinkielen asemaa pitää tarkastella ja varsinkin sen asemaa kuntien ja valtion konttoreissa. Ei liene tarpeellista, että jokaisen pitää osata ks. kieltä esim.kunnantalossa.

salakuvaaja (nimimerkki)

Niin, nimenomaan PerSut tulevat törmäämään sekä maahanmuuttopolitiikkaan että tähän kielikysymykseen, ja kovaa, ja senpä takia heitä äänestetäänkin. Todella tarvitaan jo muutosta tähän kähmintäpolitiikkaan, kun Kauniaisissa päätetään jo kaikesta, vanhojen puolueiden vaan nyökytellessä saatuaan jotain maallista hyvää sieltä vastineeksi. Ja lisäksi tasa-arvon nimissä pitää törmätä myös näihin ruotsinkielisten eriarvoisuuksiin esimerkiksi yliopisto-opinnoissakin. Eipä tainneet demaritkaan hallituksessa ollessaan "huomata" tällaisia pikkuseikkoja. Siinä vain nyt sattuu olemaan kysymyksessä esimerkiksi suomenkielisen kokonainen elämänura, joka tyssää ruotsinkielisen etuillessa, laillisesti. Eikös se vallankumoushenki ole perinteiselle sosiaalidemokratiallekin tuttua? Tää on nyt just tätä !

Matti Palviainen

"Ruotsinkieli on varmasti mielipiteitä jakava aihepiiri ja samaan sumppuun tulee Persutkin törmäämään ainakin jos hallitukseen haluavat mennä."

Jos persuista riippuu, eivät törmää. Eivät persut pakkoruotsipuoluetta hallitukseen halua. Sitä voivat entiseen tapaan haluta muut puolueet.

Kysymys kuuluu, miksi haluavat? Vuosikymmenestä toiseen? Miksi?

Ei tämä halu ainakaan kansanvallasta kerro. Se kertoo kähminnästä!

Suomedn kansan edut myydään kerta toisensa jälkeen poliittisessa sirkuksessa, jonka isäntä on RKP.

salakuvaaja (nimimerkki)

Eipä tässä ole puoluejohtajan mollaamista, jos eilen kysyin tältä edelliseltä yrittäjältä, Gustassonnilta, mikä on nykyisen sosiaalidemokraattisen liikkeen kanta juuri tähän ruotsin kielen tuputtamiseen koululaitoksen tärkeimpänä ulkomaan kielenä. Ulkomaan kielestähän tässä kaiketi on kysymys, eikä työpaikan hakemisesta Porvoosta, niinkuin tämä taannoisen kielikeskustelun toinen "älymystörouva" yrittikin puolustella. Kun tämä vain nyt sattuu koskemaan ihan tavallista kansalaista, jopa peräti kaikesta huolimatta edelleenkin sosiaalidemokraattista puoluetta kannattavaa äänestäjää. Ja nimenomaan heidän lapsiaan, jotka joutuvat olosuhteidenkin pakosta etsimään paikkaansa työelämässä jopa Suomen ulkopuolelta. Se ei riitä, kun selitellään, että sosiaalidemokraateissakin on ruotsinkielisiä kannattajia, ja siksi kantaakin on kahdenlaista. Siis ruotsinkielisetkö ovat oikeutettuja päättämään, mitä kieltä opetetaan suomenkielisten koululaitoksessa? Aika erikoista puhetta perinteisessä suomalaisessa työväenpuolueessa.
Samoin tämä koko maahanmuuttajakysymys ja varsinkin jatkossa. Siinäkin on jotain käsittämättömän hämärää s-demokraattien selittelyissä. Miksi?
Jalkapalloilija Gustafsson mainitsi blogissaan jostain "nuoret töihin-lupauksesta". Kysyessäni tarkennusta, ei tullut sitäkään. Lupaus oli, mutta kukaan ei saanut tietää sen sisältöä. Ja paras oli tänään aamupäivällä, kun mainitsin blogikommentissa Marko Asellin jättäneen oman äänestysalueensa YLEn alueradion henkilökohtaisen edustajapuheenvuoronsa kokonaan käyttämättä. Ja kun epäilin hänen mahdollisesti olleen haluton ottamaan kantaa näihin arkoihinkin kysymyksiin, niin koko blogi hävisi varttitunnissa. Tuntuu kuin tämä nykyinen puheenjohtaja olisi asetettu toimeensa ikäänkuin sijaisnäyttelijäksi, jotta hänen kokemattomuutensa kääntäisi huomion pois näistä ristiriidoista. Taitaa olla aika "itsemurhameininkiä" tulla juuri näille sivuille esittämään faktoja nykyisestä suomalaisesta sosiaalidemokratiasta. Kun nämä sivut kuulemma ovat aika suosittujakin.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Hmm, pitkä kommentti.
Aloitetaan helposta eli puolueen maahanmuutokanta löytyy täsät linkistä: http://www.sdp.fi/sites/www.sdp.fi/files/politiikk...
minusta se on oikein hyvä ohjelma/raportti.

Kieliasia on puolueessa kahtia jakautunut. Toiset kannattavat ja toiset eivät.
Itse haluaisin muuttaa ruotsinkielen opiskelun vapaaehtoiseksi, mutta niin että kaikilla olisi kuitenkin mahdollisuus sitä opetella. Siitä seuraa se ongelma, että lisäkielien tarjoaminen tulisi maksamaan kunnille pikkuriikkisen lisää ja mikä kieli laitettaisiin tarjolle? Venäjä?

Oikein hienosti kun olisi asiat niin kaikille lapsille olisi kouluissa tarjolla: englanti, ruotsi, venäjä, saksa, espanja, ranska ja kiina. Mutta sitten alkaa veroprosentit kipuamaan kunnissa ja kovaa vauhtia.

ja mitä tulee nuorten työllistämisprojektiin, niin täytyypä myöntää, että en ole asiasta tarkempaa kuullut. En ole piirin toiminnassa tai puoluekonttorin käytävillä tallustellut tiedustelemassa, minunn hommana on hoidella Siuntion kuntalaisten asioita paremmaksi.
Tässä kuitenkin se ympäripyöreä yhteenveto paremmasta työelämästä:

http://www.sdp.fi/sites/default/files/politiikka/u...

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Miksi Sdp veljeilee hallituksen oikeistolaisimman puolueen kanssa?

Hallituspuolue Rkp:n äänenkannattajien sivuilla bongattu mm. Lipponen,Söderman,Urpilainen,Ahtisaari,Feldt-Ranta.

Lipponen oli jopa Rkp:n puoluekokouksessa juhlapuhujana v. 2007.

Kummallinen oppositiopuolue!

Erityisesti tähän toivoisi toiselta demarilta vastauksen.
Miksi Urpilainen haluaa estää keskustelua ja jopa sopia etukäteen mistä sopii keskustella vaalien yhteydessä ja mistä ei.

http://www.ot.fi/story/?linkid=128208

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Enpä osaa toisten puolesta vastata kysykseesi, mutta tässä oma mielipiteeni kieliasiaan (vaikka siitä ei nyt saisi puhua) (copypaste tuolta ylempää)

Kieliasia on puolueessa kahtia jakautunut. Toiset kannattavat ja toiset eivät.
Itse haluaisin muuttaa ruotsinkielen opiskelun vapaaehtoiseksi, mutta niin että kaikilla olisi kuitenkin mahdollisuus sitä opetella. Siitä seuraa se ongelma, että lisäkielien tarjoaminen tulisi maksamaan kunnille pikkuriikkisen lisää ja mikä kieli laitettaisiin tarjolle? Venäjä?

Oikein hienosti kun olisi asiat niin kaikille lapsille olisi kouluissa tarjolla: englanti, ruotsi, venäjä, saksa, espanja, ranska ja kiina. Mutta sitten alkaa veroprosentit kipuamaan kunnissa ja kovaa vauhtia.

General_Lee (nimimerkki)

Sosialidemokratia ei luo mitaan - se vain syo toisten evaita.

... ja nyt nuo evaat alkavat olla loppu. Miksi duunari, joka pelkaa tyopaikkansa siirtymista Kiinaan tai Intiaan enaa aanestaisi demareita ? Ei SDP ole luonut tahan maahan yhtaan tyopaikkaa. Ja nyt nuo vahatkin tyopaikat ovat haviamassa "klopalisaation" myota. Itsehan te halusitte "klopalisoitua" halopaskan johdattamana ! Demareiden parhaita tyollistajia on ollut Ilkka "Dr. Death" Taipale, joka Filatoffin tyoministerikaudella passitti tyottomia elakkeelle, hullujen kirjoille, ... ja nain puhdisti tyottomyystilastoja. Viimeisimpana vetonanne Jungner ja te demarit tohritte punavarilla sinivalkoisen aanen, Kari Tapion, muiston. Mikaan ei ole teille pyhaa. Ja etta kannatus teidan kannatus olisi 18%:ssa ... dream on ! Vaaleissa nahdaan - peruSS jyraa teitin ! Teista tulee marginaalipuolue about 10%:n kannatuksella ja se kannatus vain vahenee, kun elaketoityva ja dementoituva aanestajakuntanne siirtyy pikkuhiljaa autuaammille aanestyspaikoille. Kellaan alle viiskymppisella ei ole mitaan syyta aanestaa SDPta.

frank (nimimerkki)

Ei SDP ole kuollut, se vain haisee omituiselta!

Punaistako (nimimerkki)

"Sosialidemokraattisen puolueen arvoihin ei voi kuulua kapitalistinen "tulos tai ulos" ajatusmaailma."

Kun tarkastellaan taloutta ja yrityselämään, niin juuri tämä ajattelutapa tökkii eniten. Hyväksytään se, että tulosta ei tarvitse tehdä. Kyllä joku muu maksaa tai otetaan rahaa sieltä missä sitä on. Tämä on nykypäivän syöpä työelämässä ja etenkin teollisuudessa. Tulosta on pakko tulla. Negatiivinen kassavirta on pidemmällä aikavälillä tuhoon tuomittu.

Suomaista työtä pitäisi tukea, ei rankaista.

Vieras (nimimerkki)

Nyt vaan näyttää siltä, että näissä vaaleissa SDP kokee SKDL:n kohtalon 1970 ja supistuu keskisuureksi puolueeksi. Sen jälkeen on jäljelle ikääntyvän vanhan kannattajakunnan mukainen vähäpätöistyminen aina neljän uvoden välein. Tämän jälkeen puolueesta lähtevät kaikki myötätuuli karrieristit ja virkamiehet. Pahoittelen skenaariota mutta näin tässä käy. Suomalainen on käytännöllinen ihminen - jos jotakin ei tarvita se heitetään pois. Tuloksena on SKP:n kaltainen punainen kääpiö, jossa riidellään ja pelataan bingoa viimeisestä kahvipaketista.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

U.S. of the Blogistanissa SDP:llä on ainoastaan muutama hyvä kirjoittaja, joista nostan kolme: Arja Alho, Viljo Heinonen ja Krisu Parviainen.

Välillä nämäkin tietysti sortuvat SDP:n vanhoilliseen paatokseen.

Jukka Gustafsson kävi kokeilemassa eikä onnistunut. Ylimielinen pönötysbloggaus jota seurasi ylituttavallinen sävy.

Muut demarit eivät uskalla juuri blogiaan avata keskustelulle kun pelkäävät saavansa nenillensä tyhmyydestä.

********************
Mikä asiassa on huomattavaa, niin SDP:n hyvät kirjoittajat eivät kuulu puolueen eduskuntavaaliehdokkaisiin tai ole puolueen huipulla, mikä lienee osoitus siitä, että SDP:n politbyroo huitelee omissa maailmoissaan lainkaan ymmärtämättä mitä Suomessa keskustellaan. Se ei enää onnistu, että puoluetoimistossa keksittäisiin sopiva aihe, josta sitten saisi kerätä pisteitä SDP:lle. Nykyisin tulee SDP:lle turpaan jokaisesta puoluetoimistolta tehdystä avauksesta.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Kiitos kohteliaisuuksista, välillä pitää olla paatostakin.
Mitä tulee tuohon eduskuntavaaliehdokkuuteen, niin on totta että ei olla ehdokkaana. Pieni paikallinen Siuntion demarien yhdistys tosin tarjosi mahdollisuutta ryhtyä tavoittelemaan ehdokkuutta niin Arjalle kuin minullekkin (Arjan sanottua ei kiitos). Alhon Arja olisi varmasti kelvannut piirillekkin ehdokkaaksi, mutta omalta osalta tuskin piirin päästä olisi ollut mitään kiinnostusta... ei ainakaan kukaan ole ehdokkaaksi ryhtymiseksi ehdotellut piiristä tai puoluejohdosta... tosin toisesta puolueesta tälläinen ehdotus tuli :)

Turpaanhan täällä blogistanissa tulee päivittäin, mutta väliäkös tuolla. Puolin ja toisin hyvää terapiaa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Jos oikein muistan, SDP:n linjan lopullisesti oikeistolaistanut ja puolueen kannatuksen romahtamisen aiheuttanut Paavo Lipponen nousi puoluejohtoon Lappeenrannan puoluekokouksessa, kun Ulf Sundqvistista piti päästä eroon.

Ulf Sundqvist oli kai ensimmäinen yritys puoluejohdon "nuorennusleikkaukseksi", mutta mies sekosi itse silloiseen kasinotalouden unelmahöttöön. Lipposen pönäkkyys ehkä näytti määrätietoisuudelta ja vetosi puolueeseen, jonka yleiskunto näyttäytyi tv-uutisissa kokoussalissa sammuneena nukkuneen Risto Kuisman hahmossa.

Ajatus siitä että puolueilla olisi aatteellinen ja ohjelmallinen selkärankansa on yleisesti ottaen aika heikosti perusteltavissa. Esimerkiksi suomalainen yhteiskunta on lähtenyt niin alhaalta, kehittynyt niin ratkaisevasti, ja kuvittelee tulevaisuudelta niin todellisuudentajuttomia, ettei mikään puolue ole voinut pitää näkemyksistään kiinni.

Asiat ovat olleet ja menneet, ja useimmat ongelmista ovat vanhentuneet muutosten vauhdissa käsiin ennen kuin poliitikot ovat niille mitään ratkaisuja löytäneet. Puolueet ovat kirjanneet itselleen uusia tavoitteita, ja ohjelmat on ajan hengen perässä juosten yritetty kirjoittaa uusiksi. Puolueiden ongelma on ikuinen ongelma, miten mennä ajan virtausten perässä ja mielistellä ja nuoleskella äänestäjiä parhaiten.

Sitten osuu demaripuolueen laituritolpaksi joku Lipponen, jolla ei ole mitään kykyä tai tajua muuhun kuin oman valtansa paisuttamiseen. Nuoleskelu suuntautuu kansan sijasta "voiman oikealle puolen" eli pääoma- ja työnantajapiireihin, ja, niin, tietysti myös Amerikan Ihmemaan vallanpitäjään.

Sanoisin että se hetki, jolloin Lipponen halaili Bushia Valkoisen talon prtailla ja mökelsi tämän korvaan "Suomen kansa tukee politiikkaanne" oli se hetki, jolloin demareiden kohtalo kuolevana puolueena lopullisesti sinetöitiin.

Lipposen hallituskaudet toteuttivat suomalaisen yhteiskunnan alasajon, kansan kahtiajaon, ja demareiden ohjelmallisen sementoitumisen Kokoomuksesta oikealta ohi ajavana konservatiivipuolueena.

Ainoa teoreettinen pelastusmahdollisuus olisi ollut siinä, että Lipposen jälkeen olisi valittu Tuomioja puoluejohtoon -- tämä olisi kannattajien silmissä merkinnyt sitä että tehdyt virheet olisi tunnustettu, olisi palattu takaisin lähtöruutuun ja pyritty korjaamaan historiallinen erehdys.

Niin ei käynyt. Lusikkaa ei otettu kauniiseen käteen, vaan itsepetos sai jatkua. Heinäluoma oli vain eräänlainen jokeri, jonka piti luoda vaikutelma siitä että kukin sai pelata omat poliittiset korttinsa voittoon uskoen.

Urpilainen taas on jotain niin lapsellista, lapsellista, lapsellista, ettei sillä ole enää mitään jakoa kansalaisten arkielämän kanssa. Hän edustaa aikaa jolloin politiikasta on tullut kahvipöytäkeskustelevien hyvinvointirouvien viihdettä.

Mielestäni demarit voisivat tässä vaiheessa heittää mykyt pyttyyn ja todeta, ettei tätä taikinaa enää kannata leipoa.

Vieras (nimimerkki)

Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku! Toveri Parviainen: eikö olisi aika tunnustaa tosiasiat ja jättää vuotava vaikkakin kunnianarvoisa titanic-paatti ja tulla jonnekkin jossa työväen ja duunarin asiaa kuullellaan? Ja kaikki muutkin demarit! Postittakaa se turha kirjakkeenne toimistolle ja katselkaa vähän ympärillenne.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

noo, toveri Parviainenkin on joskus kiukuspäissään ehdottanut kokonaan uuden puolueen perustamista, silloin muinoin kuin varallisuusveron poiston aikaan. Vasemmisto(liitto) on aktiivinen työväen ajaja, mutta esim. Persut eivät vielä ainakaan ole siihen hommaan kyennyt, muuten kuin puheen tasolla.
SDP sopii meikäläiselle, vaikka olisin sitten oppositiossa siellä. Omalla sosialidemokraattisella aatteella mennään vaikka vuotavalla paatilla.

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

On hyvä, että Jutta aloitti uuden kampanjan, ovelta ovelle kiertämisen.

No, ovelle saa uuden tarran hetkessä:

http://haapavaara.wordpress.com/2011/01/13/no-door...

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

:) Koputelkoon ken tahtoo, minä ainakin anna ihmisten olla rauhassa kotonaan. Enkä toivo omalle ovellekkaan ketään kolkuttelemaan.

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Niin, sinusta on täällä saanutkin käsityksen, että olet tolkun mies.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

välillä vähän ja välillä vähän vähemmän...kiitos Samppa

Toimituksen poiminnat