Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Kuntaliitosneuvottelut käyntiin Lohjalla

Varmasti yksi tämän vuoden seuratuimmista kuntaliitosneuvoitteluista hyrähti käyntiin tänään Lohjalla.  Lohjan, Nummi-Pusulan ja Siuntion valitut neuvottelijat (45kpl) kokoontuivat tänään ensimmäistä kertaa käsittelemään kuntaliitosneuvotteluja.

Tämän iltaisessa Lohjan isännöimässä kokouksesssa vallitsi hyvä yhteishenki ja kokous soljui nopeasti eteenpäin puheenjohtaja Pekka Räsäsen johdolla. Tänään ei vielä kuultu yhtään poikkipuolista sanaa, mutta kyllä niiden aika vielä tulee.

Kokous valitsi joukostaan kolme puheenjohtajaa, jotka ovat PJ Pekka Räsänen (Lohja sdp), I varapj Päivi Alanne (Nummi-Pusula kesk.) ja II-varapj Rabbe Dahlqvist (Siuntio, rkp). Tämä kolmikko johtaa 45 hengen suurta neuvotteluryhmää.

Lisäksi varsinaiseen työryhmään valittiin/valitaan kolme jäsentä kustakin kunnasta/kaupungista. Nummi-Pusula ei ollut vielä onnistunut päättämään jäseniään tähän ryhmään, mutta Lohjalta ja Siuntiosta oli jäsenet jo valittu. Ryhmän puheenjohtajana ja koollekutsujana toimii Jussi Patinen (Lohja. kok)

Muut jäsenet: Pekka Räsänen (Lohja, sdp) ja Matti Pajuoja (Lohja, vas), Rabbe Dahlqvist (Siuntio, rkp), Janne Laakkonen (Siuntio, kok) ja allekirjoittanut eli Kristian Parviainen (Siuntio, sdp)

 

Illan aikana tulikin selvästi esille, että Patinen, Pajuoja ja Räsänen olivat myös ne henkilöt jotka olivat äänessä eniten, kuten myös isäntien kaupunginjohtaja Simo Juva. Joten Lohjalta varmasti tuli oikea porukka valituksi työryhmään.

Kokous oli erinomaisesti valmisteltu ja sen kulku oli sujuvaa. Hetkisen kestää, ennen kuin oppii tuntemaan kaikki ihmiset ja muistamaan uudet nimet, mutta eiköhän sitä jo paremmin muista siinä vaiheessa, kun neuvottelut kääntyvät loppusuoralle. Startti oli mainio ja nyt keskitytään ensimmäiseen kaarteeseen...ja eiköhän tähänkin rataan joku vielä kanna muutaman kuiva- tai vesiesteenkin. Maali häämöttää vielä kaukana, mutta siellä se kuitenkin vähän siintelee.

ps. Inkoo vielä harkitsee, pohtii, pähkäilee, tuumii, kinastelee tai jotain. Pukuhuoneen ovetkin ehditään kohta lukita Inkoolaisten nenän edestä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Mika.H (nimimerkki)

Minkälainen aikataulu tuossa on?

Eli jos päätetään liittymisestä niin koska se mahdollisesti toteutuisi?

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

1.1 2013, mutta jo tänä vuonna valtuustojen pitää tehdä lopullinen päätös.

Mika.H (nimimerkki)

OK.

Kirkkonummen kanssa peli on ilmeisen selvä? Liitosta ei tule ja sillä sipuli?

Onko tuolla muuten keskustelun aiheena ollenkaan sellainen tilanne, että osa Siuntiosta menisi Lohjaan ja osa Kirkkonummeen?

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Kirkkonummi on ilmoittanut jyrkän "Ei" mielipiteensä. Keskustelua ei enää aiheesta käydä Kirkkonummen kanssa.

Tuomo Molin

Karjalohjahan liittyy Lohjaan kahden vuoden päästä. Sammattia on ikävä, sehän oli hyvinkin perinteinen kunta mutta niin auttamattoman pieni.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Kyllä, Karjalohja liittyy 1.1. 2010 ja siihen samaan saumaan yritetään me muutkin pienet.

Toimituksen poiminnat