Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Kaikki blogit puheenaiheesta Puoluerekisteri

Uusin puoluerekisterin jäsen: Suomen Kansa Ensin esittäytyy

Todettakoon:

Suomessa on nyt sitten 18 puoluetta:

”Uusi Suomen Kansa Ensin -puolue nousi puoluerekisteriin – 18 puolueesta ainoa, jolla ei ole ruotsinkielistä nimeä

Oikeusministeriön puoluerekisteriin on merkitty uutena puolueena Suomen Kansa Ensin r.p, oikeusministeriö tiedottaa.

Jokaiselle jotakin eduskuntavaaleissa?

Oikeusministeriö kertoo tiedotteessaan tänään, että Suomen Kansa Ensin on merkitty puoluerekisteriin. Tämän jälkeen puoluerekisterissä on 18 puoluetta. alla rekisterissä olevat.

https://vaalit.fi/rekisteroidyt-puolueet

Paavo Väyrynen kertoi jokunen päivä sitten omassa blogissaan, että Seitsemän tähden likkeeltä puuttuu enää muutama sata kortiia, joten voimme nähdä senkin mukana vaaleissa. Lisäksi Harkimon Liike Nyt osallistuu vaaleihin valitsijayhdistysten avulla. 

Väyrynen, Keskusta, Kansalaispuolue

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen perustama Kansalaispuolue on merkitty puoluerekisteriin.

Väyrysen Kansalaispuolue puoluerekisteriin?

Paavo Väyrynen ilmoittaa Kansalaispuolueen vihdoin saaneen kokoon tarvittavat 5000 kannattajakorttia, jotka vaaditaan puolueen merkitsemiseksi puoluerekisteriin. Hän ilmoitti samalla jättäneensä asiasta uuden hakemuksen oikeusministeriöön. Kuitenkin kannattajakorttien keräämistä jatketaan edelleen.

http://yle.fi/uutiset/3-9330337

Väyrynen jätti oikeusministeriöön jo keväällä ensimmäisen kerraan hakemuksen asiasta, mutta silloin ilmeni, että tarvittavista kannattajakorteista puuttui vielä 1300. Väyrynen perusteli silloin asiaa harmillisena laskuvirheenä.

Suomen puolueet ja puolueiden jäsenmäärien kehitys

Suomen puoluerekisterissä on kahdeksan nykyistä eduskuntapuoluetta ja muutamia pienpuolueita kuten KTP ja SKP. Puolue pysyy puoluerekisterissä vain, jos se saavuttaa eduskuntapuolueen statuksen viimeistään toisella yrityksellään tai putoamisen jälkeen palaa eduskuntaan seuraavissa vaaleissa. Tämän takia Suomen puoluerekisteristä pudotettiin viime valien jälkeen kuusi puoluetta. Palatakseen puoluerekisteriin on puolueen kerättävä viisituhatta kannattajakorttia uudestaan samoin kuin kaikkien uusienkin rekisteriin yrittävien kandidaattien.

Kansalaispuolue - hiljaista on?

Keskustan kunniapuheenjohtaja, kansalaispuolueen perustaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrysellä on ollut kiireinen kesä. Ilmeisesti Väyrynen on kesällä keskittynyt kesäteatteriin, itsekirjoittamansa näytelmän Kekkos-rooliin. Siitähän mediassa on kirjoitettu kuvien kera monia palstamillimetrejä. Kansalaispuolueen merkitsemisestä puoluerekisteriin ei kuitenkaan ole kuulunut väliaikatietoja sitten juhannuksen alusajan.

Nuorsuomalaiset takaisin ja äkkiä

Nuorsuomalaiset takaisin ja ÄKKIÄ

 

Nuorsuomalaiset on ennen kuntavaaleja rekisteriin menossa jos hyvin käy.

Nuorsuomalaisten tulevassa periaateohjelmassa mainitaan

Millään hallinnontasolla ei ole lähtökohtaista yksinoikeutta päätöksentekoon.

Lähtökohtaisesti päätösvalta joka ei ole yksilöllä tulee ola sillä tasolla joka pystyy

turvaamaan perusoikeudet.

 

Yhteistyö terveisin

Keijo Prosius

Etelä-Pohjanmaa

Muutospuolue ja Viskipuolue, still going strong!

Sain eiliseen blogiini huomautuksen että yksi on pienpuolueiden joukosta poissa, nimittäin Viskipuolue. Yhdistys ei ehtinyt puolueeksi ennen viime vaaleja, mutta sen ehdokkaat olivat nimellisesti piraattien ehdokkaita. Puolueiden kannat ovat sikäli hauskasti lomittain, etteivät piraattipuolueen kannattajat vastusta viskipuolueen linjauksia, toisaalta viskipuolueella ei ole mitään ongelmaa sulattaa piraattien ohjelmaa. 

Suomen puoluerekisteri

Suomen puoluerekisteristä on poistettu kuusi puoluetta, STP, IPU, Köyhien asialla, Muutos 2011, Sinivalkoinen rintama  ja Piraattipuolue. Syynä se, että puolueen pitää saada vähintään yksi kansanedustaja viimeksi toimitetuissa tai niitä edeltävissä vaaleissa.

Näin ollen puoluerekisterissä ovat nyt seuraavat kymmenen puoluetta: SDP, Keskusta, Kokoomus, Perussuomalaiset, RKP, KD, Vihreä liitto, Vasemmistoliitto, SKP ja KTP.

http://yle.fi/uutiset/kuusi_puoluetta_putosi_puoluerekisterista/7977959

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä