Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Kaikki blogit puheenaiheesta Rinne

Demareille hormoneja!

Antti Rinne - onko sinulla testosteronia?

Olisi hyvä jos olisi. Ainakin demari -äijälle se olisi hyväksi. Ei se pulskan pojan myhäily nyt vaan oikein iske keneenkään. Ja sitäpaitsi testosteronia huokuva olemus vetoaa äänestäjiin. Silloin nössöt jäävät toiseksi. Jonkinlaisella älykkö imagolla sitä pystyy tietenkin korjaamaan pitkälle.

Okei. On Demareissa kieltämättä joltakin osin testosteronia. Ainakin on ollut. Vaikkapa jossakin Raimo Väyrysessä. Huh....

Vähäisen demareista

Päivän demarijutuissa minua kiinnosti erityisesti uuden puoluesihteerin Rönnholmin valinta ja entisen puheenjohtaja Urpilaisen antama haastattelu. Niissä näin jotain uutta poliittista sisältöä. Antti Rinne puolestaan varmistaa kannatuksen minun ikäisieni ja vanhempien joukoissa, joissa joskus demareita äänestäneitä ja välillä perussuomalaisissa käyneitä on paljon. Sen luulisi riittävän vaalivoittoon eduskuntavaaleihin ja kuntavaaleihin verrattuna.

 

Rinne siis jatkaa

Demarit valitsivat Rinteen uudelle kaudelle puolueen puheenjohtajana. Lopputulos ei sinällään ollut yllätys, mutta ainakin itselleni pieni yllätys oli se, että kuinka kivuttomasti ja selkeästi tuo tapahtui.

Persujen tuplapuhdistus, kuka jää?

Ensimmäisessä aallossa persuista putsattiin kaikki kriittisesti puolueeseen ja Soiniin sekä säätiöön suhtautuneet henkilöt. Silloin vielä oletettiin että Nuiva Manifesti saa lisää kannattajia ja puolueen nousu senkun jatkuu. Aikamoinen joukko jäseniä parhaasta päästä savustettiin ulos.  

Sitten seurasi seuraava puhdistus kun liian rasistisia tai työväenhenkisiä ryhdyttiin poistamaan. Silloin vallitsi jo käsitys hallituskelpoisesta puolueesta ihan ikiajoiksi.

MEDIAPOLITIKOT

Donal Trumpin menestys Yhdysvaltojen esivaaleissa on tuonut entistä enemmän esille poliitikon karisman ja media näkyvyyden. Oikeita ratkaisuja valtion tilaan ei tarvitse esittää kunhan on vakuuttavasti kansan puolella ulkomaisia kyyliä vastaan.

Kallis virhe ay-demareilta?

Pian nähdään tekivätkö ay-demarit, jota usein virheellisesti ay-liikkeeksi tulkitaan, pahan virheen tukiessaan joukolla Antti Rinnettä Sdp:n puheenjohtajaksi. Voi olla, että Jutta Urpilaisen kanssa mahdollisuus sisältäpäin päästä vaikuttamaan hallituksessa nykyisen korporatiivisen Suomen puolesta ja sen säilyttämiseksi olisi ollut siloisempaa. Nyt se korporaatio Suomi on vakavasti uhattuna.

Itsestäänselvän ajattelun kyseenalaistamisesta vanhan vaalikauden päättyessä

Itsestäänselvän ajattelun kyseenalaistamisesta vanhan vaalikauden päättyessä

Mihin koko tämä neljä vuotta 2011 – 2015 on kulunut?

Listatkaamme:

Uppoaminen kollektiiviseen harhanäkyyn ja sen ylläpitoon: ”Huomenna hän tulee”

2011 poliittinen eliitti suggeroi itsensä becketiläiseen uskoon: ”Huomenna hän tulee” – siis talouskasvu.  http://www.findikaattori.fi/fi/3

Rinnekö tietämätön vaiko Haaparanta - kolme pointtia taloudesta

On kolme asiaa mitkä jokaisen pitää tänä keväänä ymmärtää Suomen talouspolitiikasta: VM huijaa, Antti Rinne teki virheen mutta hän ei ole tyhmä: talous on keino eikä päämäärä. Käydään nämä asiat nyt kerralla läpi, esitetyssä järjestyksessä.

 

1. Valtiovarainaministeriön virkamiehet eivät ole tyhmiä

Sipilän-Rinteen punamulta voisi löytää yhteisen sävelen

Seuraavan hallituksen tärkein edellytys on toimintakyky ja rohkeus päättää vaikeista asioista. Tässä Kataisen-Urpilaisen ja Stubbin-Rinteen hallitukset ovat epäonnistuneet.

Erityisesti Alexander Stubbin johdolla Kokoomus on ajautunut talous- ja ulkopolitiikassa, sekä sote-kysymyksessä sivuraiteille muista puolueista.

SDP:n vaalilupaukset 2011 vs. 2015. Itkeäkö vaiko nauraa?

On kyllä harvinaisen ylimielistä käytöstä SDP:n nykyjohdolta....taas kerran. Edellisen kerran demarit söivät vaalilupauksensa osin jo ennen ensimmäistäkään hallitusvastuu päivää kesäkuussa 2011. SDP:n keskeisiä vaalilupauksia vuonna 2011 oliva: -ei ALV korotuksia -ei rahaa Kreikkaan -minimimitoitus sairaanhoitajista vanhushuollossa -jne, jne. Kaikki lupaukset siis petettiin kaikenlaisilla selityksillä ja koko organisaatio valjastettiin valehtelemaan asioiden tiimoilta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä