Krisu -Siuntiosta Siuntiolaista elämää - murheineen ja iloineen

Kaikki blogit puheenaiheesta hallintarekisteri

No niin. Seppo Juha Pietikäinen taas rysän päältä kiinni!

Juuri, kun pääsin kieltämästä, niin tämä Seppo Juha Pietikäinen aloitti sen kielletyn virren, joka on riitasoinnussa sen kanssa, että jostain pitäisi säästääkin ja että yhteisiä verovaroja pitäisi kartuttaa välillä, näiden hänen puolueensa ajamien "uudistusten" rahoittamiseksi.

Seppo Juha on kieltänyt minulta kommentoinnin, niin täytyy toimia oman kirjoituksen kautta.

Turunen kaivoi oman hautansa - "Olisi pitänyt pitää enemmän ääntä vuonna 2014"

Viime vuoden joulukuun 19. päivä talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.) sai pitkään odottamaansa postia Euroopasta. Kirje oli lähtöisin komission rahoitusvakauden, rahoituspalvelujen ja pääomamarkkinaunionin pääosaston Maria Teresa Fábregasilta. 

Fábregasin mukaan suomalaiset voivat haudata hallintarekisterin lopullisesti, jos eduskunta niin haluaa sekä kieltää suomalaisten osakeomistusten salaamisen myös ulkomailla. Tai olla kieltämättä.

Hallintarekisteri ratkaistaan nyt

Hallintarekisterilain käsittely on ollut outo näytelmä. Viimeiset vauhdikkaat käänteet nähtiin viime viikolla, kun asia vedettiin yllättäen pois eduskunnan asialistalta hallituspuolueiden riitauduttua. Yhtä yllättäen asia jälleen palasi eduskunnan päiväjärjestykseen, mutta iltahämäriin keskelle sote-uudistuksesta käytyä monituntista keskustelua. Opposition äänin asian käsittely päätettiin keskeyttää ja siirtää käsiteltäväksi päiväsaikaan. Keskustelua asiasta jatketaan tiistaina 16.5. ja keskiviikkona 17.5.

Kumpi on oikeassa, Verohallinnon harmaan talouden työryhmä vai Kankaanniemi?

Katsoin Verohallinnon harmaan talouden työryhmän lausunnon 21.10.2015 lakiehdotuksesta ja se näyttäisi olevan melkoisessa ristiriidassa Kankaanniemen, Orpon sekä Sipilän lausumiin takeisiin siitä, että 50%:n ennakkoverolla ja tietojenvaihdon kautta saatavalla kansallisuustiedolla saataisiin porsaanreiät tukittua.

Miten hallintarekistereihin piilotetun omistuksen osingon ennakkoperintä toimii?

Itseäni hämmentää edelleen, kuinka tämä 50% ennakonpidätys osingoista suomalaisten henkilöiden ulkomaisten hallintarekisterien taakse piilotetun omistuksen kohdalla oikein käytännössä toimisi. Nythän Juha Sipilä ja Petteri Orpo ovat kilvan vakuutelleet todella vahvoin lausunnoin, että ratkaisulla verottaja saa varmasti rahansa pois.

Hallintarekisteri

Hallitus ja oppositio ovat täysin eri mieltä hallintarekisterilain vaikutuksista.  Hallitus väittää että laki joudutaan säätämään EU:n vaatimuksesta.  Onko tosiaan niin?  Mitä tapahtuisi jos mitään ei tehdä?

Haudattu ja kuopattu hallintarekisteri

Vaikka monen ministerin suulla on useaan kertaan todettu, että hallintarekisteri on kuopattu ja haudattu, talousvaliokunta antoi siitä viime viikolla mietinnön ja eduskunta käsittelee asiaa tänään.

Sopivasti juuri kuntavaalien jälkeen hallitus toi vuoden seisseen esityksen hallintarekisteristä. Esitystä ajetaan kuin käärmettä pyssyyn, aina uudestaan ja uudestaan.

Hallintarekisteri hylättävä

Eduskunta käsittelee tänään hämärärekisterinäkin tunnettua lakia, eli lakia arvo-osuusjärjestelmästä. Lakiesitys mahdollistaa suomalaisille omistusten hallintarekisteröinnin ulkomaisten arvopaperikeskusten kautta. Omistusten hallintarekisteröinti tarkoittaa sitä, että todellisen omistajan ja edunsaajan sijaan arvopaperin omistajaksi kirjataan välimies eli tilinhoitaja, käytännössä esimerkiksi pankki. Nykyisellään suomalaisten on omistettava arvopaperinsa suoraan ja omistusrekisteri on yleisölle julkinen.

Jokohan ministereiden kärsisi ostaa omat viinat?

Onpahan taas ollut mielenkiintoinen viikko suomalaisille. On uusia ministereitä, entisiä ministereitä ja puoliväliriihtä. Keploteltiin läpi herrojen himoitsema hallintarekisteri ja kuopiolainen IC2 Feeniks Oy sai parille kouralliselle työntekijöitään valmistettavaksi muutaman teltan puolustusvoimille. Näin vertauskuvallisesti: "Takit ostetaan ulkomailta mutta sentään napit hankitaan Suomesta".

Hallintarekisterin uusi tuleminen kertoo pankkien vallasta

Kaikille poliitikoille ei ole selvinnyt, miksi Kokoomus ja Suomen Keskusta ajavat niin ponnekkaasti hallintarekisteriä. Suurimmat hyötyjät ovat pankit. Pankit voittavat, kun ne pääsevät tekemään lisäbisnestä hallintarekisterillä. Kärsijöinä ovat monet muut sijoittajat ja yhtiöt, erityisesti pörssiyhtiöt, jotka joutuvat maksamaan selvittääkseen rekistereistä todellisia omistajia. Hallintarekisterin jokaisesta portaasta voi aiheutua kuluja sijoittajille ja yhtiöille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä